Evde Doğum

İyi akşamlar​:cherry_blossom: Aranızda evde doğum yapan var mı? Varsa deneyimlerinizi bebimle paylaşırsanız çok sevinirim.

2 Beğeni

Evde olma ihtimali mi var canım

Sadece düşüncem var aslında. İyi bir gebe bulursam neden olmasın

1 Beğeni

Tercih meselesi tabi ama bana hastane daha güvenli geliyır ua olası bi duurmda serumdur müdahaledir daha fazla oluyır gerçi bu durum il il de değişebiliyor burda tanıdığım bazı insanlar bulundukları ilde tahilil bile 2 3 gün sonra aldık diyenler duydum :woman_shrugging::woman_shrugging: hayırlısı :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Açıkcası doğumun ardından bebeğimden topuk kanını aldırmak istemiyorum. Bir de kordan bağını doktor istediği zaman kesiyor. Kordon bağı en az 5 ile 40 dkk arası kesilmemesi gerekiyor. Bu sebeple hastanede doğumu düşünmüyorum. Ama dediğiniz gibi hayırlısı:palms_up_together:

1 Beğeni

Hayırlısı olsun canım

1 Beğeni

Merhaba :blush:

Topuk kanı aldırmamak için evde doğum istiyorsanız doğum yaptığınızı bildirdiğiniz anda sisteme bakılıyor ve topuk kanı alınmamışsa çağrılıyorsunuz. Bakanlık tarafından zorunlu tutulan testler arasında

2 Beğeni

Evet maalesef böyle bir uygulama var. Ama doğum öncesi sağlık bakanlığına dilekçe vericem İNŞALLAH

Topuk kanı aldırmama isteğinizin sebebi nedir acaba merak ettim

1 Beğeni

Evet bende merak ettim​:thinking:

1 Beğeni

Topuk kanı en bilinen hastalıklardan biri olan SMA hastalığı gibi kalıtsal hastalıkların erken tanısında kullanılıyor. Neden istemiyorsunuz ?

Siz doktor musunuz acaba?

1 Beğeni

Ben evde doğum yaptım. Planlanmış bişey değildi hastaneye yetişemedik. Planlanmış olsaydı stressiz bi doğum geçirmiş olacaktım evde.

Topuk kanında teşhis edilen hastalıklar bebeğin bir an önce tedavi edilmesine olanak sağlar. (Alllah kimseye olumsuz bir durum yaşatmasın)Hatta Sma bile teşhis ediliyormuş. (Zamanla yarışılan bir hastalık malum) Bence topuk kanı aldırın derim.

1 Beğeni

Topuk kanı; Sma, Down Semdromlu kalıtsal hastalıklarında teşhis konuluyor. Fakat günümüze kadar herhangi bir tedavisi bulunamadı.

Ayakta topuk kanı alınan noktada cinsel organların sinir uçları bulunuyor. Doğal olarak bebeğimi topuğunun altındaki sinir uçlarına müdahale edilmesini istemiyorum. Alınan kan örnekleri Türkiye’de bile incelenmiyor. Fox tv haberinde de yayınlanmıştı zaten. Amerikada incelemeye gönderiliyor. Bill Gates’in nüfusu azaltmak için aşılarla işgili konuşmasını dinledim. Bebeğimin sağlığı için topuk kanı ve aşıları yaptırmamaya karar verdim

Kendi tercihiniz tabiki​:blush: Ancak bu kanla tespit edilebilen şu hastalıkları da okumanizi tavsiye ederim: Konjenital Hipotiroidi:Doğumda tiroid hormon eksikliği olarak tanımlanıyor. Konjenital hipotiroidi 4000 canlı doğumda 1’i etkileyen en yaygın doğum kusurlarından biri. Tedavi edilmezse erken yaşamda ciddi nörolojik bozukluk, kalıcı zeka ve gelişim geriliği ortaya çıkar. Bebeğin üretemediği tiroid hormonu bebeğe dışarıdan ilaç yolu ile verilir.

Biyotinidaz Eksikliği: B grubu vitaminlerinden biri olan Biyotin büyüme, gelişme ve enerji sağlayan ve birçok yiyecekte bulunan suda çözünen bir vitamin. Biyotinidaz eksikliği de vücudun biotin vitaminini yeniden kullanamadığı ve geri dönüştüremediği kalıtsal bir durum. Dünya üzerinde biyotinidaz eksikliğinin en çok görüldüğü ülkelerden biri Türkiye. Doğumdan sonra tedavi edilmediği takdirde birkaç hafta ya da ay içerisinde belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Gelişim geriliği, deri döküntüsü, hipotoni, nöbet ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösterir. Biyotinidaz eksikliğinde tedavi ömür boyu devam eder. Sıvı ya da hap formunda biyotin takviyesi mutlaka doktor ve diyetisyen tarafından düzenli olarak takip edilmelidir.

Bu iki hastalik tamamen ilaçlara bağımlılığın gösteriyor. Ve ilk öğrendiğimde o kadar korkmustum ki​:disappointed_relieved:

Bir sağlıkçı olarak konuyu derince arastirmanizi tavsiye ederim. Birine sorun, diğerine sorun… Kan nereye gidiyor arayın-araştırın… Maalesef ülkemizde her konuda fikir rahatlikla kol geziyor, yeter ki biri söylesin. Bilinçli bir annenin görevi bence direkt bu komuyu kestirip atmamaktır derim. Neden bilmiyorum konuyu uzattim :face_with_peeking_eye: Söz konusu mesleeye bebeginiz icin siz karar veriyorsunuz​:blush: Annelik gerçekten her aşamada annelikmiş bende öğreniyorum.:cherry_blossom: Allah sag salim kucağimiza almayi nasip etsin.

3 Beğeni

Evet, tedavisi bulunamadı ama topuk kanı alınmadığı için rahatsızlığı bulunamayıp hayatını kaybeden de birçok bebek oldu. En azından önlem alınabilir bilinirse diye düşünüyorum ama tabi ki herkesin kendi kararı :cherry_blossom:

1 Beğeni

Bunlar normal bir kan testinde de çıkıyor. Topuk kanında sma vb. hastalıklar %100 sonuç vermiyor zaten. Genel olarak tarama testi sonuçları bebeğin kesin olarak hasta olduğu anlamına gelmiyor. :cherry_blossom:

1 Beğeni

Hiçbir test %100 doğru sonuç vermiyor ki zaten. Ama anormallik olduğu saptanabiliyor en azından

2 Beğeni