Evde bebekle sıkılmak

Bebegim 4 ay 11 günlük.dogdugundan beri annemden hep destek aldim.ya annemler bizdeydi ya da biz onlarda.bebegim de ilk zamanlar kolikti.3 bucuk ay kadar gece gündüz aglama krizleri oluyodu.bu yüzden hic yalniz kalmadim.ya annemlere gittim ya onlar geldi ya da kayinvalidemlere gittim.ama şimdi ağlama nöbetleri azaldı sadece aksam ve gece oluyo.benim sorunum da şu.gunduzleri evde tek kalinca canım çok sıkılıyor.zaman sanki geçmek bilmiyo.saatleri sayiyorum.ev beni boguyo gibi oluyo.bebegimde çok hareketli ve sıkılgan.surekli yeni biseyler arıyo.onunla cok bi iş yapmam da mümkün olmuyo.kendi başına cok oyalanamiyo.bu yüzden benimde çok canım sıkılıyor.benim gibi bu durumu yasayan var mi.varsa nasıl başa ciktiniz.artik psikolojimin iyice bozulmasindan korkuyorum.sizde yine destek almaya devam etmeli miyim.yoksa kendimi evde kalip zorlamam mi daha dogru olur.bu arada evdeyken cok mutsuz oluyorum.anneme ya da kayinvalidemlere gidince de çok mutlu enerjik oluyorum.zamanin nasil gectigini anlayamiyorum

1 Beğeni

Eşim de sabah erken cikip akşam geç vakit eve dönüyor.birazda o yüzden çok sıkılıyorum

Sen bı de bebek doğmadan hamilelik geçirenleri düşün ben doğsa da oynasam diye bekliyorum :joy:

1 Beğeni

Ben de sizinle aynı durumdayım oğlumla yalnız kalıyorum annemler de başka şehirde) eşim evde olunca dışarı ancak çıka biliyoruz.Şimdi 6aylık heryere rahat gidip gele biliyoruz.Ama ilk zamanlar dışarı çıkamazdım bebekten dolayı. Eşimin akrabaları var bazen onlara gidiyorum sıklnca ama sabrlı olun bebek biraz daha büyüsün birlkkte çıkıp gezersiniz :wink:

Ben 32 günlüktü daha dışarı çıkıp gezdiğimizde.Ben evden çıkıp eve girmeği sevmem.Yani ister anne olsun ister abla,kaynana ve ya bir akraba.Yani bu benim için değişiklik sayılmaz.Arıyorum anne müsayitsen biz Ömerle dışarı çıkacağız sende gel sohbet muhabbet ede ede dolaşalım diyorum:) Ben her gün çıkardığım için Ömerde alıştı o yüzdün hava yağmurlu,karlı ve soğuk bile olsa günde en az 30dk temiz hava alıyoruz böylece gün boyu sıkılmıyorum.Bizde başbakan seçimleri başladı sabah kalktık eşim arabayla gidelim söyledi kabul etmeyip hadi geze geze gidelim söyledim güzelce Ömerle beraber oyumuzu verip döndük.Yani söylemem o ki,pazara,markete ne bileyim dışarda bir işin varsa bebeğinle çık en azından can sıkıntına iyi gelir bu değişiklikler.

Bende bebeğim doğsun beraber vakit geçirelim diye 4 gözle bekliyorum :pleading_face: kadınların çok dışarı çıkmadığı küçük bir ilçede yaşıyorum. Sadece bim ve a101e gitmek için evden çıkabiliyorum ve çok canım sıkılıyor. Bebeğinle beraber parka veya yürüyüşe gidebilirsin sıkıldıkça. Uyku düzeni nasıl bebeğinin? Az uyuduğun için de strese giriyor olabilirsin

Benim evimin bulunduğu yer soğuk ve ruzgarli.disari çıkınca üşütür hasta olur diye korkuyorum.bebek arabasinda da durmuyo bazen.yine durmaz diye tek başıma cikmaya da cesaret edemiyorum.uyku duzeni guzel çok şükür.biraz zor uyuyo ama uyuyunca arada da salliyorum uyanir gibi oldukça.oyle uyuyo epey.oyuncaklari var bebegimin.ama iki oynayinca onlardan da sıkılıyor.kucagima gelmek istiyo.odalari dolaniyoruz sürekli.ama benim canım çok sıkılıyor.hissediyorum onunda sıkıldığıni

Peki evde olduğunuzda neler yapiyosunuz.nasil oyalaniyosunuz

İnsAllah öyle olur.ama vakit gecmiyo sanki.bi yandan çok hızlı geciyo gibi bi yandan da çok yavaş.

Daha küçük olduğu için oynamak da sınırlı oluyo.surekli dikkatini çeken yeni bi şeyler bulmak gerekiyo.o zaman da ne bulucagimi sasiriyorum işte

Sabah uyanınca altını değiştirip,besliyorum ilk işimiz bu.Mutfakta işim oluncada bazen arbasını mutfağa götürüb içine koyup sohbet ede ede işlerimi yapıyorum orada da sıkılınca değiştirip oyun parkı var ona bırakıyorum.Gün içinde çoğu zaman kucağımda oluyor.Tek elle iş yapmaya,yemek yemeğe alıştım artık zor gelmiyor.:blush: Ama çabuk sıkılmasın diye ara ara yönünü değiştiriyorum.

İnanmazsanız ben dolabı açıp kıyafetlerin rengine ne işine yaradığını bile gösteriyorum sürekli sohbet halindeyim.Oyuncakları fazla ama işte odalarıda dolaştırarak “bak bu tv,bu dolap,bu halı,burası balkon vs” aklınıza ne gelirse tanıtıyorum))

1 Beğeni

Anladım.tesekkur ederim bana da fikir verdiginiz için :smiling_face: bende öyle yapayim sıkıldığında

Rabbim kolaylik versin.annelerin hakkı ödenmez diye boşuna dememisler

1 Beğeni

Zaten çocuk ya da bebek ne anlar deyip geçmeyecekmisiz büyük adam gibi akşama ne yemek yapalım diye bile sorulması lazım çünkü çocuklar anne ve babalarıyla bebeklikten sosyallik yasarlarsa bu zeka gelişimleri ve büyüdüklerinde sosyal çevrelerini etkiliyor

2 Beğeni