Evcil hayvan?

Merhaba anneler, bebek doğmadan önce evcil hayvanınızın psikolojisini bebeğe nasıl hazırlıyorsunuz? Bizim kedimiz var bebek doğmadan önce kedimizi yeni sürece nasıl hazırlamalıyız İlk ultrason fotoğrafını kedimize gösterdik ve kokladı. Ben, kedinin pek anladığını düşünmüyorum

Bebek doğmadan önce patiklerini kediye sürterseniz , bebek doğduktan sonra kedi kendi kokusunu da aldığı için uyum süreci kolay oluyormuş

Bu makaleyi okumustum bana cok ilham verdi. Aynısını uygulayacagim :slight_smile:

1 Beğeni

Ben daha hazırlamadım sadece söyliyorum ona bu eve bir bebek gelicegini birlikte bebegi sallayacaz diyorum

Kedinin karakterini tanımak çok önemli. Bebeğin kapısını kapattım arada bir kedinin girmesine izin verdim demiş. Bizim kedi kapı kapalı olunca daha çok merak ediyor. Kapıyı bile açmasını biliyor.

Kedinin yanında beşik sallamayın kedi beşiği oyuncak olarak görebilir demiş. Benim kedi oyuncu değil.

Bence benim kedi bebeği koklayınca tıslayacak ama hamile olduğumdan beri de bana karşı çok nazik. Arada bir yeni doğan bebek sesi dinletiyorum. Yatıyorsa ayağa kalkıp sesin nerden geldiğine bakıyor.

1 Beğeni

Doğumama 4 hafta kaldı kedim geceleri hep bebeğin beşiğinde uyuyor ne yapacağım bilmiyorum kızmak yasaklamakta istemiyorum kıskanır diye çocuk geldiğinde kıskançlık yapar diye korkuyorum yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba, hayırlısıyla gelsin inşallahhh sizde hoşgeldiniz :sparkles: benimde kedim var oda bu şekilde yapti başlarda. Şuan çok iyi arkadaşlar, ağladığında bana kızan birine dönüştü, zamanla alisacaktir eve girdiğinizde bebeğinizin giymiş olduğu kiyafeti koklasin diye ona bırakın biraz onunla oyalansin ben bu şekilde yapmıştım ve eve geldiği günden sonra hiç yatağına girmedi, hatta 1 ay kadar yatağının yakınında yattı

1 Beğeni

Benim kedimde böyle yapıyordu bebeğimiz doğduğunda girmedi hiç beşiğin altında yatmayı tercih etti. Ama kedinizin mizacınada bağlı en iyisini siz bilirsiniz kıskanç bir yapısı varsa sonradan sorun olmasın diye beşiğin içini eşyalarla doldurup girmesini engelleyebilirsin

1 Beğeni