Ev sahibi sorunu

Umarım aramızda hukukçu/Adalet mezunu vardır. Yaklaşık 3 senedir bi yerde kiracıyım ev sahibime Mayıs ayında kiramız dolduğu için zamlı kira ödemesi yapmaya başladık adam geçtiğimiz pazartesi 2000 TL daha fark isteyip kiraya zam yapmış.. eşimde cuma günü aramış açmamoş telefonu daha öncede aynı boku yedi. Tuvalet patladı üstümüze boklar düştü afedersiniz, adama zorla tuvaleti yaptırdık ne telefonu açıyor ne kapıyı açıyor. Yatak odam komple küf dolu, üstelik silsen geçer diyor ev sahibinin hanımı yahu silince de duvar sökülüyor şaka mı bu? Resmen yatağa doğru yaklaşınca sidik kokusu geliyor tuvaletim banyom küf alıyor ne kadar temizlersem temizleyim küfleniyor. Duvarlarda kabarmalar oluşmaya başladı, Viledayla silince dökülüyor çıldırcam. Anlayacağınız, pazartesi hem zam yapmış aklınca sıra hemde demiş ki kiranın bir kısmını belki de tamamını tam hatırlamıyorum elden ver devlet vergi kesiyor demiş. 8 dairenin üstünde oturuyor 4ü kirada? 4ü de kendisine ait??? Eşimde bende acemiyiz ilk defa kiracı olduk napacağımızı bilmiyoruz para konusında çirkef olduğunu söyleyen komşularım oldu. İşte depozitoyu vermiyor, senden önceki 2 tane kiracıyla kavga etti polisler geldi biriyle tartıştığında vs. Hatta komşularımdan biri ev almış, duymuşlar, evin olmuş hayırlı olsun, bu seneki kiran bu kadar diyip fazla zam yaptı demişti. Ben inanmamıştım. Bizde 2 dir araba değiştirdik bindiğimiz arabanın en yüksek modeli 2004. Piyasası 300-400 bazında. Çocuğumuz da oluyor e ben ev sahibine mi kazanıyorum bu parayı? Küfürlü bir şey yazmamak için kendimle savaşıyorum başka yere gidelim diyorum eşimde ev alalım diyor, yahu biz eve alacak pozisyonda bile değiliz ki kenarda sadece arabamız var. Neyle alacaz evi ya? Çıldırcam.

Öncelikle daha öncesinde burada hamilelik istediğini yazdığın başlıkları görmüştüm şimdi hamile olduğunu öğrenmek güzel,tebrik ederim​:smiling_face_with_three_hearts::blush: Allah ev sahibinin gözünü doyursun. Kira için sözleşme vardır umarım sorun yaşarsanız hiç değilse gereken artışa göre mi yaptı bu zammı yoksa keyfi mi bakılırsa elinizde belge olur. Kesinlikle onun istediği gibi yapmayın bence tek zeki kendileri mi o kadar evi olacak daha da vergi ödemeyeyim peşinde şaka gibi. Evde olan her sorun onu ilgilendirir yapması yaptırması gerekir. İnşallah en yakın zamanda daha iyi bir yere çıkarsınız

Çok teşekkür ederimm :heart: Allah razı olsun :heart::hugs:. Şöyle ki bu seneki kirada 800 küsürat vardık biz düz yaptık onu 800 TL’yi silelim mi dedik kabul etti. Geçen sene de böyle küçük mebla olmuştu diye hatırlıyorum bu sorun teşkil eder mi

Sakin elden para verme hic bir seyi kanitlayamazsin vergi kessin elden verirsen pisman olursun