Ete dokunmak

Merhaba hanımlar
Hamilelikte çıplak elle ete dokunmak sakıncalı diye biliyorum.
Kubanda et kesimine nasıl yardım ediyorsunuz?
Bu süreci nasıl geçiriyorsunuz

2 Beğeni

(Ete ciplak elle dokununca sakincali)diye ilk kez duydum.
Ben hep yemek pişirdigimde ciplak ele elim yikayip pişiririm yemegimi.
Doğranmış et aliyoruz ve bazen tam kopmuyor et etden kendim bickala kesiyorum.hic bir sakıncasınıda gormedim.
@Günel @baby_ugur siz ne dusunuyorsunuz,dokunup sakıncasını gordunuzmu?

ben de ilk defa duydum bunu,rahatlıkla dokunuyoruz biz bir sorun da olmuyor,ben de hamile kaldığmdan ete çıplak elle dokunuyorum yıkıyorum

Tek hamilelikde değil normaldede aslinda mutfak eldiveni ile ete dokunmak gerek,biz hep oyle yapariz,çiğ etde mikrop oluyor,hemde elimden et kokusunun gelmesinden tiksiniyorum.Etde olan mikrop direk kana geçiyor,benim halam 4 tane bebeğini hayvan eti mikrobundan kayb etmis,eti hazirladiltan sonra parmağini diline dokundururmus cığ çiğ tadina bakarmiş hep,Mikrop dusmus kanina boylelikle,hamile kalmis bebeği doğmuş 6 aylik hayatini kayb etmis,biri 8 aylik digeri 1,5 yaşında,biride hamilelikde doğana yakin ölü doğmuş,Hic kimse nedenini bulamamis,sonunda iyi bir doktor bulmuslar,nedeni bulmus tedavi etmisler 40 yasinda tekrar bebeği olmus sukur,Yani yedigimiz etde ne mikropu oldugunu bilemeyiz çiğ sonuçta,eldiven kullanarak dokunmanizi öneririm.
@Cansu @Sevane18 @Nergiz13

2 Beğeni

Çıplak elle dokunmak neden sakıncalı ? @Cansu

1 Beğeni

Bende hep dokunurum vallahi.rabbim korusun bebeklerimizi.
Ama şimdiye kadar duymamiştım doktorum da demedi şimdiye kadar.yakın cevremdede soyleyen olmadı,burda duydum ben :person_shrugging:

1 Beğeni

Banada dersanede arkadaşlatım söylemişti kesnlikle kurban etine dokunma diye ama ben leke oluşuyor diye biliyordum bugün anneme sordum annem ben hiç duymafım bilmiyorum dedi ama zaten kokudan doğramaya yardım edemiyorum zar zor maske takıp poşetlenenleri dolaba kaldırıyorum.

1 Beğeni

ilk defa böyle birşey duydum,çok geçmiş olsun hiç kimseye Allah evlat acısı yaşatmasın​:pray:

2 Beğeni

Kesin toksoplazma bulaşır diyemem ama toksoplazma bulaşma ihtimali azcık da olsa var. Ben hamile kaldıktan sonra yumurtaya bile eldivenle dokunmaya başladım.
Bir çok yerde de ete hamileler çıplak elle dokunmasın yazısını gördüm
Ben kurban bayramlarında ete dokunmasını sevmem (yemesini sevmediğim için) anneannemiz son günlerini yaşıyor. Ona daha çok zaman ayırılsın diye doğranmasına yardım ettim. İki eldiven üst üste giydim.

1 Beğeni

Amin​:palms_up_together:t2:Allah korusun hic kimsenin basina vermesin​:palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Eğer elinizde açık yara, kesik falan varsa tehlikeli yoksa tehlikesi yok ama yine de riske atmamak lazım.

2 Beğeni

Eldiven kullanıyorum riske giremem hiç doktor uyarmadı ama olsun

1 Beğeni