Et yememek

Mehraba kızlar ben 19 haftalık hamileyim ve et yiyemiyorum , ve bunum çoçuk için kötü olacanı düşünüyorum.siz böyle bi hal yaşadınızmı ne önerirsiz?

4 cü ayıma kadar hiç et yemeği yiyemedim. Yediğim içtiğim hep süt ürünleri oldu. Şimdi öyle bir sorunum yok,evde ne hazırlanırsa ondan gönül rahatlığı ile yiyorum. Haftanızda az değilmiş nerdeyse yarılamışsınız. Miyde bulantınız varmı peki?

Bende gerçekten yiyemiyorum ve et seven bi insanım ama etten iğrendim İnşallah ilerleyen dönemlerde biter umudundayım

Bir şey olmaz. Doktor b12 degerin düşük gorurse dodex yazar açığı kapatırsin. Et yiyenlerin de b12 seviyesi yerlerde. Artık besinlerde eskisi gibi zenginlik yok :smiling_face_with_three_hearts:

ben et sevenim ama yinede vitaminler yazmıştı doktorum kan arttırıcı demir fln kan arttırıcının içinde b12 de vardı eskisi gibi diyil artık tükettiğmiz yemekler o yüzden ne kadar yesek de yerini dolduramıyoruz

2,3 ayıma kadar et yememişdim Canim da istemiyordu diye.

4 ayımdan sonra yemeye başladım Ara sıra.

Şükür hər sey yolunda.bir sorun olacagini dusunmuyorum. Ama et yemek bebek icin iyidir. Etin dahilinde demir var diye. Bebegin kemik gelişimi icin oneriliyor. @Alsu

Ben de et ve tavuktan tiksinmiştim bir süre yemedim ama diğer protein kaynaklı ürünleri yedim içtim şimdi arada yiyebiliyorum diğer besinlerle dengelemeyi çalışın geçici bir süreç sonra yiyorsunuz

Et yerine et değeri taşıyan gıdalar tüketebilirsiniz. Mesela mantar, yeşil mercimek gibi. Çok da dert etmeyin. Hamilesiniz diye her şeyi yiyemezsiniz ki