Eşten doğum hediyesi

Kızlar merhaba, doğumdan sonra etraf eşin ne hediye aldı diye soracak olsa da ben eşimden doğum hediyesi beklemiyordum. Çünkü beni maddi manevi rahat ettirmek için elinden gelen herşeyi yapan birisi. Ahım şahım bir durumumuz da yok, tek maaş ve kirada yaşıyoruz, ufak tefek kenara birşeyler koymaya çalışıyoruz yarın birgün ihtiyaç olursa kimseye ağız eğmeyelim diye. Eşim kendisi düşünmüş bir saat beğenmiş benim için, begenmezsem diye de fotoğrafını attı bunu alıcam hoşuna gittiyse diye. Baktım saat yaklaşık 20bin₺. Hatıra olarak ömürlük ama bizim şartlarımıza göre bir saate o parayı vermek yazık gibi geldi bana. Eşime diyeceğim ki bunun yerine bir cumhuriyet altını getir tak çocuğa, bana da bir çiçek al. Saçmalık olmaz değil mi? Tamam o altın ömürlük hatıra saklanmaz ama saate göre de paraya kıymış gibi olmuyor. Bana alacağı hediye yine bizim bütçemizden gidiyor, siz neyi mantıklı buluyorsunuz bu durumda?

2 Beğeni

Yani bence de eğer durumunuz rahatça almaya el vermiyorsa o maliyette bir saat almak doğru olmaz ama eşin sana senin için doğum hediyesi almak istediyse bence yine saat alabilir ama daha uygununa. Bana saat alma, cumhuriyet alıp bebeğe tak demek aslında sana hediye almaması demek. Hevesi kırılabilir ama yine sen bilirsin tabii canım

2 Beğeni

Bu tamamen senin kararın insanların ne düşündüğünü boşver sen ne istiyorsun bende olsam bende saate o kadar para verdirmem üstüne bı 10 bin daha koyup 9-10 gram bilezik saatten daha mantıklı geliyor bana kullanıcam diyorsan ama kullanmama gerek yok yatırımlık kenarda dursun diyorsan cumhuriyet daha mantıklı hiçde saçma olmaz senin ne istediğin önemli etrafını onemseme bizim bı ara borçlarımız vardı eşime eğer bitmezse bı çiçek al yeter hiç birşey istemiyorum demiştim bu hem bizlerin maddi durumuna hem isteğine bağlı birşey

2 Beğeni

Adamcağız heves etmiş ama cumhuriyet altını da 20 bin bütçemizi o rakamlar aşıyor dediğin için söylüyorum canım borca girmeden alacaksa bırak beğendiği heves ettiği şeyi alsın

2 Beğeni

Saate o kadar ödemesini istemiyorsanız bu bütçeyle altın bi takı almasını isteyebilirsiniz. Hem sizin için alınmış hem de sürekli takacağınız ömürlük bi hediye olmuş olur. Benim eşim de kararsız kaldığı için ya da seçtiği şeyi beğenmiceğimi düşündüğü için hep ne istiyosun diye sorar bende beğendiğim bişi varsa söylerim yoksa da şuan ihtiyacım olan bişi yok biraz bekle düşüneyim derim bişi çıkarsa ben seçerim çıkmazsa yine o bişiler alır.

1 Beğeni

Sağ olun kızlar şimdi eşim açısından düşününce dediğiniz doğru onun da hevesini kırmamak adına daha makul fiyatli olanını kabul edebilirim. 20bin bizim için ha deyince harcanacak bir miktar değil ama altın olursa yine bize kalır diye düşünmüştüm. Benim aklıma saat hiç gelmezdi ama onun seçimine de kıymet vermem lazım dediğiniz gibi. En iyisi hem eşimin saat hediyesini kabul edip hem de bütçemizi zorlamayanını seçmek.

2 Beğeni

Ben olsam derdim altin al kolye olarak takayim saat kullanan biri degilim ilerde zora düsersek kullanmak istersem kulkanirim deger kazanir deger kaybetmez şahsen eşimin daha çok hoşuna giderdi bu sekilde duşunmem :smile:

1 Beğeni

:smile: ben de düşündüm ama sonradan burada arkadaşlar yazınca şu açıdan baktım; eşim hediye olarak kendi gönlüyle onu seçmiş (altın onun da aklına gelmiştir büyük ihtimalle), onun almak istediğini kabul edersem daha mutlu olabilir. Bir de hani şey olur ya, adamın içinden bir jest yapmak gelir de karısı yok der tüm hevesini söndürür, sonra da bu adamlar karısına ömür billah birşey almak istemez zaten önemsemiyor diye. Öyle bir şeye de sebep olmak istemiyorum :smile:

Eşine ne şekilde söyleyecegine baglı zaten bana sormus fikrimi ben olsam begendim cok guzel ama kiyamam calismalarini saaate vermene sen altin yap bize dara düsersek bir aksilik olursa kullaniriz derim onu düsündugunude gösterirsen daha cok altin alir sana :smile::smile::smile:

Galiba ben eşime hiç kıyamıyorum yaa :smile::smile:

2 Beğeni

Canim niyet etmis düşünmüş adam alsin. Durmun var veya yok. Sen bu düşündüğünü dersen adam sana ilerde hediye almaz. Çünkü erkekler genelde böyle şeyleri düşünmezler Benim fikrim bu, benim eşim dogum hediyesi alacam dedi herşeyi begenen biri değilim senin gönlün fikrin olsun bende söyledim 2 alternatif sundum biri istediğim biri de butcemize uyan ila bu zaman degil ne zaman musait olursan dedim.

1 Beğeni

Hayir canim kiyin yaa alişmasınlar adam demiş aldırın. Erkekler para harcadıkları insanlara daha çok değer verir. Acimayin size harcamiyacakda kime harciyacak. Bir iki ne gerek vardi yok canim alma derseniz adam almaz artik.

1 Beğeni

:smile: eşim zaten alan biri ben durduruyorum onu eli fazla açık elinin fazla açık olmasıda sorun kendini hiç düsünmuyor kendi calismalarina hiç acimiyor her daim benim mutlu olmam icin ugrasiyor benim onu düsünmem gerekiyor tabiki bende aynı fikirdeyim almalilar yapmalilar ama esim fazla yapan biri bütcemizi benim düsünmem gerekiyor o öyle yapınca artık bi bebisimiz olucak artık hayatta ikimiz yokuz 3 kisiyiz gelecegi ben fazla dusunerek hareket ediyorum evlilik yıl donumlerimizde fazla abartiyor hediyeleri dogum gunlerimde cok ileriye gidiyor her daim cicegiyle falan geliyor ben kısitliyorum onu alacagi hediyeyi kullanabileyim ve allah gostermesin bir durum yasadigimda hayatin binbir turlu hali var bir sey oldugunda o benim isime yaramali cicek bocek bugun en basit bin lira ve cöpe giden para ne gerek var ayda yılda yapsın bosa giden zarar edilen seylere acıyorum açıkcasi bugünun yarinida var allah göstermesin eşim calisamasa bir sey olsa diye dusunurek hareket ediyorum bebek olunca

2 Beğeni

Benim esimde öyle baslarda 2 haftada bir cicek aliyordu. Hepsinden ne gorse aliyor kendine yok bana. Bu seferde ben ona kiyafet zorla aliyorum simdi bebek bekliyor bebege bile degil yine bana. Altin al dedim en son beni öyle daha cok mutlu olurum dedim. Yine de icinden geldiği icin ses etmiyorum. Sadace yönlendirme baska yöne cektim :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: rabbim rizki verir emin ol. Birde ben harcadikca para gelir düşüncesindeyim. Rabbim muhtaç etmesin tabiki

:smile::smile: bende onu dedim gı bana altin yapsin ne yapiyorsa yapsin sonrasinda zorlandiginda veriyorum o da mutlu :smile::smile: bende ona yapıyorum cok mutlu oluyor cocuk gibi seviniyor :smile: birseyler yaptigi icin degerli olmak degil deger verdigi icin bir seyler yapmasi cok daha önemli :blush: cok abartiyor durdurmak zorundayim sadece :grimacing: cicek konusunda anlastim saksıda aliyor ahaha yasatmaya calisiyorum otekielri saklayamiyorum ölıyor kuruyor :smile: :blush: icimi dısimi bildigi icin yapmaktan vazgecmez iyi esler iyiki var :heart:

2 Beğeni

Çok şükür yaa. Rabbim herkese hayırlı anlayışlı gönlü bol eşler nasip etsin. Amin

2 Beğeni

Amin çok şükür :heart:

1 Beğeni

Bütün söylediklerinize katılıyorum :blush::+1:t2:Erkekler para harcadıkları insanlara daha çok değer verir en çok buna :joy:

1 Beğeni

Size de katılıyorum aynı düşünüriyoruz günün sonunda… İyi eşler iyi ki varlar Rabbim karşılıklı kıymetimizi bilen gönüllere emanet etsin :innocent::heart_hands:

3 Beğeni

Aminn gerçekten en önemlisi bu.

1 Beğeni