Eşimizin Doğumda Refakatçi Kalamaması Hakkında

Ben de yaşadım bu durumu insan kendini seri üretimde bir ürün gibi hissediyor. Doktor yanına çağırıyor giriyorum bir bakıyorum odada daha karnı açık bebeğini muayene ettiren bir hamile daha var! Bir yandan o kişinin bilgilerini giriyorlar bir yandan bana sorular soruyorlar sonra muayene sırası bana geliyor ve ben muayene olurken bir başka hamile içeri alınıyor ben daha tam olarak giyinmemişken onun soruları başlıyor. Gerçekten berbat bir durum, insana “yeteri kadar paran varsa insan muamelesi görürsün” dercesine bir muamelede bulunuyorlar bıktım bu durumdan birçoğumuz da gebelik konusunda deneyimsiz olduğumuz için biz durumu idrak edene kadar muayeneden çıkarıyorlar zaten hızlıca. İnsanca muamele görmek ve kişisel alanımıza saygı gösterilmesi için birileriyle tartışmamız gerekmesinden yoruldum.

1 Beğeni

Hasta mahremiyet diyorlar devlette odada 2 kişi kaldigin için aslında bir yandan kötü olsada bir yandan iyi birşey mesela ben tesettürlü yüm kadın olduğu için basım açık odada gezebildim rahatça tuvalete gidebildim refakatçi erkek olsa rahat edemezdim o ağrıyla birde kafamı kapatmaya ugrascaktim her dakika ama oda tek kişilik olsa idi büyük ihtimalle eşlere izin verilirdi eşim de mahremiyet diyorlar heryerini görüyorlar asıl bize mahremiyet değil falan diye kızmıştı ki haklı yani en mahrem yerlerimizi anne den ziyade eşimiz biliyorken eşlere mahremiyet çizgisine sokmak saçma

2 Beğeni

Benim dogum yapacagim hastanede odalar hep tek kisilik ve esim dogumuma isterse girebilirmis yanimda refakatci olarak kalamiyor ama sancı cektigim zamanlar yanima girip cikabiliyor sorun etmiyorlar ozel hastane degil devlet hastanesinde dogum yapacagim onceki dogumlarimda birak yanima gelmeyi benden haber bile alamadilar yanimda kimse yoktu o yuzden bu dogumda daha rahatim

1 Beğeni

Evet o kadar haklısın ki mahremiyet konusunda ben annemden daha çok utanırım mesela eşim olsa daha rahat olurum . Tek kişilik odalar olsaydı evet eşin en doğru refakatçi olur ama diğer açıdanda bakarsak odada bı kaç kişi kalınca şahsen bı erkeğin girip çıkmasını istemem bende ziyaret saati dışında

Hangi hastane olduğunu sorabilir miyim söylediğiniz şey çok güzel, birçok hastane bu konuda yetersiz maalesef. Eşinizin desteğiyle geçireceğiniz çok güzel bir doğumunuz olur umarım.

Tokat turhal devlet hastanesi yeni yapildi ve sistemi cok guzel ozel hastaneden farksiz

1 Beğeni

Bizim dogumhaneler tek kişilik, eşler kalabiliyor. Doğum yaptıktan sonra kadın doğum servisine alınıyor o odalar da iki kişilik. Ancak o gün yanında olan yatak boş ise, odada tek kalacaksan eşi refakatçi olarak alıyorlar. Sinop devlet hastanesi. Kendimi burada çok özel hissediyorum, doktorlar ebeler inanılmaz tatlı, güler yüzlü. Doktor muayenesi 10 dk sürüyor. Bugün ultrasonda bir aksilik oldu beyin yapilarini göremedim vs dedi, özele gittim 2600 TL muayene ücreti verdim en fazla 5 dk ilgilendi, nerdeyse hiç konuşmadı sorduğum sorular dışında iki kelam etti. Cihazı daha yeni diye gitmek zorunda kaldım normalde asla gitmem. Bundan önceki doğumumu Zeynep kamilde yaptım, aradaki fark inanılmaz. Şehrin nüfusu bu konuda en önemli kriter

1 Beğeni

Çok sevindim adınıza. Ben de yakın zamanda devlette acile gittim muayenede o kadar kaba davrandılar ki şu an ciddi şekilde korkuyorum doğumda denk gelecek kişi kim olacak diye.

1 Beğeni

Nefise hanım bende sinoptayım. Doktorunuz kim

Onur bey, sizin?

Benimde onur bey. Nasıl oluyor doğumdan sonra odalar sizin bilginiz var mı? Eş refakatçi kalabiliyor mu

1 Beğeni

Doğumdan sonra yanımızdaki yatak boşsa eşler kalabiliyor. Bana öyle söyledi ebeler.bazi hemşireler bazen uygun görmüyor dedi biri. Bana bir gece yatış vermislerdi takip amaçlı, eşim yanımda kaldı bir süre, sonra yanıma bir hasta gelince eşim mecbur gitti