Kızlar merhaba içimi dökmek istiyorum biraz, ben evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım şu an 25 haftalık oldu eşim çok ilgisiz sabah işe gidiyor 8 buçukta akşam 8 gibi geliyor yemeğini yiyip telefondan dizi izliyo gel biraz sohbet edelim diyor yok ne konuşacaz ki diyor 12 ye kadar izleyip sonra uyuyor bişey konuşmak istiyorum yorgunum diyor hiç bir şey konuşamıyoruz eskiden her pazar çıkardık gezerdik ama şimdi son iki aydır belki daha fazla her haftasonu erkek arkadaşlarıyla çıkıyo bütün gün hafta içi de çoğu zaman erkek arkadaşlarıyla yemeğe çıkıyo akşam 11-11.30 arası geliyor gece akşamları birlikte yürüyüş yapalımmı diyorum ben çok yorgun oluyorum sen çık diyor kız kardeşi ve yeğenleri var onlarla çık diyor iki gün önce çıktım onlarla yarım saat yürüyüp eve geldim ertesi gün yarım saat az gelir 1-2 saat yürüyün diyor dün akşam eşimin ablası yemeğe çağırdı ben önden gittim eşim işten çıkıp geldi yemek yiyip eve gidecem duş alacam terlemişim dedi bende geleyim dedim yok yok sen kal dedi gelme dedi bizim evde yakın iki dk mesafe o gitti ben kaldım sohbet biraz uzadı saat 11 olunca eşim msj attı gelmeyi düşünmüyormusun diye ben hmn kalkıp eve geldim kapıyı açtı bişey demeden dizisinin başına geçti tekrardan saat gece 2 ye kadar izledi bu akşam da yine arkadaşlarıyla yemeğe gitti benim hasta olduğumu bile bile belim çok çok kötü ağrıyo bunu söyledim tamam tamam dedi yine de gitti gece 11.30 da geldi yine haliyle moralim bozuktu konuşmak istemiyordum çok kırgındım hormonlardan dolayı da hmn ağlama tutuyor beni bide eşim geldi noldu diye soruyor hayırdır sen akşam 11 de gelince bişey olmuyor da ben gelince mi kötü oluyo sen akşam geziyorsun da ben gezince mi sorun oluyo diyor kafayı yicem sonradan yüzüme vurmak için bana sürekli sen çık sen çık diyormuş meğer ben ona laf edemiyim diye bnm gittiğim yer belli mesafe belli kimlerle olduğum belli o nereye gitti bi iki kişi dışında başka kimle çıktı hiçbir şey bilmiyorum çok mu abartıyorum onu da bilmiyorum ama asla eskisi gibi değil çok ilgi siz düşüncesiz paraya ihtiyacım oluyo vermiyor kıyafetlerim dar geliyor diyorum giydiğim taytalrn nerdeyse hepsi yırtılmış almıyor hiçbir şey kaç gündür canım meyve çekiyor diyorum almıyor belki dde unutuyo bilmiyorum bende de para yok gidip alsam ona da kaç defa söylediğim için artık utanıyorum istemekten onun düşünmesi gerek diye düşünüyorum sözde yarın bebeğimiz için alışverşe çıkacaktık ama bayağı tartıştık bnmle konuşma dedi o yüzden her zaman ki gibi herşeyde olduğu gibi bu da kursağımda kaldı çok üzülüyorum… Çok uzun yazdım ama inanın yaşadıklarımın binde biri bile değil dertlelecek hiç kimsem yok ailem çok uzakta
Allah yardımcın olsun çok üzüldüm Üzülme abdest al sık sık namaz kılıyosan 2 rekat namaz kıl Kilmiyosan abdestten sonra bol bol ağla dua et ya rahim ya rahman zikri Çek. Bak gör nasıl rahatlayacaksin Eşin için de çok dua et Ve bişey deme mesafeli ol, hafif tavırlı ol ama küs olma. Yüzünü asma . Onun olduğu odada otur ama sessiz kal. Kendisi konuşmayana kadar ses konuşma Bişey sorarsa güzel güzel cvp ver. Değişecektir. Onun odasında otururken boş durma.kitap oku, biliyorsan kur an oku… Buna sevinecektir kesin Evinizin huzuru bereketi de artar Çok faydasını görürsün emin ol Allah gönlüne ferahlık versin
Çok üzüldüm durumuna cnm ama ailene söylemeni tavsiye etmiyorum hatta yakın akraba yada arkadaşın da olsa söyleme onlara eşin içinde Rabbım sana sabır versin büyük bir sabır gerektirir arkadaşın dediği gibi nmz kıl için rahatlar ben anlımı secdeye koyuyorum Allah ile konuşuyorum cunku kulun Allah ile en yakın olduğu an secde anıdır …Allah senin ne sıkıntı içinde olduğunu biliyor en güzeli Allah ile konuş çok rahatliycaksin bak bn ağlıyorum içimi rabbime döküyorum çokrahatlıyorum …Rabbım evimizdeki huzuru daim etsin eşin işe gittimi kalk evini tmzledigin sıra ayetl kursi tlfndan ac işini yp yemek yapınca da eşin gelince de çay ymk hazırlığında ayetel kursi dinle sonucu muazzam Rabbım sağlık huzur bereket sohbet versin inşallah
Yazdıklarına gerçekten çok üzüldüm bunları hak ettiğini düşünmüyorum bence kendine önem vermelisin her ne kadar eşin de olsa görmezden geliniriyorsan aynısını yapmalısın bir beklentide olduğunda daha çok üzülüyorsun ve bir kadının en çok ilgiye ihtiyacı olduğu anda sen bunları yaşıyorsun…umarım düzelir
Oy ya kıyamam daha bide gurbettemsn Allah yardımcın olsun bu anlattıkların başlı başına bı sorunken ailenden uzak olmanda ayrı bir dert bende gurbetteym 26 haftalk hamileyim ikinci evliliğim ilk evliligimdn neler cektm kocam madde bagimlisydi bı oglm var o evliliğinden dedign seyleri yasadm ben gece kalkardm evde kimseyi bulamazdm gizli gizli çıkardı ben uyuduktan sonra sabaha karşı gelirdi nerdeydn derdm uyuyordm saçma sapan konuşma der beni azarlar herşeyi burnumdan getirirdi birde küfürü dayağı vardı çok şükür bosandm çok zor oldu ama iyiki o kararı almam şimdi kocam o kadar ilgili o kadar merhametli bir adamki oglumada babalık yapıyor ve kızımızı bekliyorz benimde hikayem böyle canını sıkma Nedim Allah yardımcın olsun canm çok üzüldüm
Çok üzüldüm Allah sabır versin sana üzülmemeye her ne kadar çalış desem de fayda olmayacağını biliyorum ama yine de üzülmemeye çalış. Eşin böyle konuşmaya çalış anlatmaya çalış bir yerde bir şeyler olmuyorsa bilmiyorum kaynanan ve kayınpederinle aran nasıl ama bence durumu onlara biraz özet geç ki bir büyük olarak kulak çeksinler. Bazen her ne kadar aile içindeki özeli anlatmamak iyi olsa da bazı yerlerde büyükler yapıcı rol oynayabilir bu eşinin babası ya da samimi gördüğün sözünü geçirebilecek bir amca bile olabilir erkek erkeğe konuşmalarını saglat. Seni karısı biliyo dinlemiyo ciddiye almiyordur sözünü sana geçiriyordur ama karşısında kendinden büyük birine sana gösterdiği tepkileri gösteremez. Allah tez zamanda eşinle arandaki saadetinizi tekrar sana ve evladına bağışlar inşallah. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin inşallah
Amin inşallah Babası vefat etmiş annesine ufak bir şey anlatmaya bsşlasam bizde neler çektik kocamızdan hiç sesimiz çıkmazdı diyip başlar anlatmaya kendisinden ablasına söylüyorum asla detaya girmem kocamla özelimi anlatmam mümkün olduğunca kimseye sadece böyle şeyleri üstten anlatırım bana yardımcı olsunlar diye o kardeşine söyledi bnm yanımda karının bu süreçte özellikle herkesten çok sana ihtiyacı var diye o da eşimin yeğenleri kardeşleri de eve gelince bana diyor sen napmışsın bnm aileme her konuda seni savunuyorlar laf ettirmiyorlar sana düşman edeceksin bizi diyip alay ediyor… Az önce ben uyuyor gibi yapıyordum ama uyanıktım annesi aradı gel dedi misafirimiz var selmaya da söyle gelsin yemek yapsın alışverişinizi başka zaman yapın dedi yanımdaydı duydum eşim kalktı gitti bana hiçbir şey demeden napim bende kalkıp gıdecem mecbur
Amin inşallah Allah razı olsun… Dediğin iki model de eşim de var hem ailesine bağlı hem arkadaşlarına bir benden uzak herkese yakın iki gün önce yemek yaparken dalgınlığıma geldi sıcak tencereyi yere koydum halıya halıda tencerenin bayağı izi kaldı yandı istemeden oldu tabi ki eşime dedim para verir misin bi mutfak halısı alacam dedim bunu yaktım yanlışlıkla dedim hayır veremem yakmadan önce düşünseydin dedi vermiyorum dedi ama gel gör ki gece gündüz bi kardeşinin borçlarını ödüyor diğer kardeşinin evliliği için de para topluyor maşallah herkese var bana yok
Amin inşallah Allah razı olsun… Evet maalesef ailemden çok uzaktayım hamileyim diye evlendiğimden beri hiç gidemedim bi yandan onlara olan özlemim bi yandan burda kendimi bu kadar yalnız hissetmem aileme de bişey hissetirmemeye çalışıyorum çünkü biliyorum benden daha çok üzülecekler annem bide epilepsi hastası duyarsa bu halde olduğumu perişan olur … Allah hepimizn yardımcısı olsun inşallah
İnan her namazımda okuyorum dua ediyorum hem bebeğime hem kendime hem eşime ne ara bu kadar aramız açıldı gerçekten anlamıyorum… Dediğini de yapıyorum sessiz kalıyorum noldu diye sorunca yok bişeyim diyorum tamm diyip devam ediyor dizisine umrunda değil bu adam ne ara böyle oldu anlam veremiyorum o kadar iyi merhametli düşünceli bir insandı çocuk olmasınu da o çok istiyordu ama hamileliğimden sonra özellikle bu kadar değşti
Çok zor ya eş desteği olmadan çok zor benim eşim de sürekli ailesiyle vakit geçirmek istiyor evlendigimiz ilk gunlerde bile sürekli gelin diye arayıp çağırıyor gece 12 ye kadar oturup gidiyorlar sabah kahvaltısına çağırıyor geliyorlar bende artık patladım böyle olmaz biz yeni evliyiz insanlar benimle oturmak vakit geçirmek istemiyorsun sanıyorlar dedim sürekli annem annem diyor ama benim ailem gelince yüzleri eşkiyordu aynı tavrı sergiledim onun ailesi arkadaşları gelince bende eşkittim yüzümü böyle böyle bizimkilere normal davranmaya başladı bu erkekler evlenince daha çok annem demeye başlıyor bayıyor artık
Yaşattığını yaşamadan ne yasattim diye düşünmüyorlar
İlk zamanlarda hep annesi yüzünden kavga ediyorduk abisi bana sen haklısın annemin gel gitleri var çok takma diyordu ama eşim sadece annem haklı diyordu ve ben ağzımı açıp tek bir sey soyleyemiyordum çok ağladım kötü söz duydum en sonunda dedim bana yaşattığını yasatmazsam anlamayacak bende bağırdım normalde asla küfür kötü söz kullanmam bağırdım çağırdım bu kez ben gittim üstüne eşimin ben ağlattım sonra sakinleşip bak dedim yukarda herkes gülüp eğleniyorken biz onlar yüzünden her gün ağlıyoruz bize bişey olsa kimse ikinci gün hatırlamaz hayatına bakar dedim baya bir konuştum şuan çok iyiyiz Allah’ım herkese hayırlı ve ANLAYIŞLI bir eş nasip etsin
Eşimin annesi benim mutfağıma koyduğum bir tabağı bile soruyor eşim bana bot alıyor kışlık e benim de botum yok deyip aldırmak istiyor ben ne yaparsam aynısını istiyor bazen düşünüyorum yazık ona da bişey yapmadıkları için hevesleniyor sonra diyorum saçmalama Büşra. Ben herşeye iyi niyetle yaklaşırken arkamdan kocama beni kesiyor sonra ben yüzüne doğruyu söyleyince ben öyle bişey demedim diye üste çıkmaya çalışıyor Bende çok dua ettim namazlarimda çok ağladım çok zoruma gitti ama allah biliyor ya durdum düşündüm bana bu dünyada bunu yaşatıyor ben sabrediyorum Allah’ım diğer dünyada ben mükafatini çekerken o yasattiklarinin acısını yaşayacak Allah’ın adaleti var çok şükür
AMİN inşallah… Yok ben hiçbir zaman hiçbir arkadaşıma yakınıma eşimle aramızda olan bir durumu özelimi anlatmam sadece ufak tefek şeyleri eşimin ablasına yeğenlerine söylerim onu da yapmazsam kafayı yerim en sonunda inan sık sık okuyorum da ayet’el kürsi ama bilmiyorum eskiden böyle değildi çok ilgiliydi benle sık sık vakit geçirirdi kim onu arayıp pazar günü plan yapsa yok ben eşimle çikacam derdi sonradan ne oldu anlamıyorum iki ay dedim ama düşününce hamile kaldığımdan beri böyle nerdeyse bnmle ayda bir çıksa yemeğe ertesi gün gelir biz arkadaşlarla bugun çıkacaz der seninle de dün çıktım nasıl olsa bişey diyemezsin diyor yani karışmıyım diye onu da yapıyor benle gittiği yemek gidiş geliş 45 dk civarı arkadaşlarıyla çıkması 4-5 saat
Alıp karşına konuşsan olmaz mı Neden böyle olduk diye konuşsan anlayışla ama düzelmez mi
AMİN inşallah sen en azından konuşarak anlatabilmişsin derdini ben lafa girdiğim an bunları konuşacaksak ben yatıyorum yada çıkıyorum der lafı ağzıma tıkar konuşmama müsade etmez ettiği zaman da güzel bir üslüpla anlatıyorum haklsın der ama ertesi gün yine aynı devam dinlemez cvp vermez umurunda olmaz ben konuş miyim diye her dediğim e haklısın diyor o öyle yapınca boşver değmez diyorum kendime bi köşede ağlarım sessiz sessiz
Konuşmaya çalışıyorum ama izin vermiyor çok mesafeli konuştuğum zaman haklsın diyip aynı devam ediyor aynısı tekrar yaşandığında diyorum bana hak vermene rağmen aynısını yapmaya devam ediyorsun diyorum ee bak demek ki değişen bir şey yok uzatma diyor hep de böyle olacak o yüzden beni değiştirmeye çalışma diyor bende dedim seni değşştrmeye çalışmıyorum sen ztn değşmşsn eskisi gibi değilsin ben eski seni istiyorum diyorum ailem uzakta onlara gidemiyorum ilk defa gebelik süreci yaşıyorum sâdece sana ihtiyacım var yanımda olmanı bnmle biraz da olsun ilgilenmeni istiyorum arkadaşlarınla hiç çıkma gezme demiyorum sadece bu kadar sık çıkma en azından bu dönemde yanımda kal beni evde yalnız bırakıp gitme korkuyorum diyorum dalga geçer gibi selma ne gerek var bu kadar haklı olmana diyip aynı devam ediyor değişen bir şey yok aynı hep
İnşallah düzelir… İhtiyacım var ilk gebelğim vücut olarak zaten çok zorlanıyorum rahatsızım bide psikolojik olarak iyice kötü oldum bu süreçte yaşadıklarımı asla unutmayacağım bunu çok iyi biliyorum
İnşallah da dediğin gibi belki de baba olmak yeni sorumluluklar onu endişelendiriyordur sordum bunu da baba olmak mı seni korkutuyor dedim yok dedi ben bunları düşünmüyorum bile dedi o zaman geldiğinde doğduktan sonra düşünmeye başlarım diyor, diyelim ki öyle baba olmak onu korkutuyor olsa bile peki ben ben ne yapacam bnm de ilk çocuğum ben 22 yaşındayım o 30 yaşında birdenbire hayatım değşti görücü usulü ile evlendik 3 ay nişanlı kaldık sonra buraya geldim 3 ay sonra hamile kaldım şu an 6 aylık hamileyim hem vücudumda yaşadığım değşklilkler aldığım kilolar ağrılarım bi yandan bide duygusal olarak da bu kadar yıpranıyorum ben doğum yaptıktan sonra eşim gelmiş ilgilenmiş ne farkeder ki hayatım boyunca geçirdiğim en zor süreçte yanımda olmasını en çok istediğim kişi eşim o olmadı yanımda ben istesemde unutamam ki bu günleri… Sabrediyorum sabrediyorum ama olmuyor atamıyorum içimden güçlü bir kadın değilim çok kırılıyorum çok takıyorum sürekli ağliyorum biliyorum bi gün pişman olacak ama o gün geç olmaz inşallah
Gerçekten Okurken bile üzüldüm ben de 33 haftalık hamileyim Ben de işim ilgisiz sanıyordum ama bunları okuyunca Eşim çok iyiymiş Sonuçta tek başına yapmadın Onun da çocuğu Onun da ilgilenmesi lazım gerçekten dediğin gibi davranıyorsa çok üzücü sen de hiç takma keyfine bakO nasıl Seni takmıyorsa Görmezden geliyorsa sen de öyle davran ona…
Sanki eşin gecimsizliginden böyle davranıyor dışarı çıksan geç geldin diyor cikmasan onlarla çık diyor biraz kendi haline bırak çok ilgilenme ilgi beklediginide belli etme . 1 hafta bir uzak dur çık gez dolaş o telefonla oynarken sende mutfakda oyalan biraz uzaklaş bakalım tavrı ne olacak ?