Merhaba arkadaşlar benim eşim neden böyle ben annemlerin teyzemin anenannemin yanina hiç gidemiyorum hep kavgayla oluyor şimdiye kadarda kendiim zorumla bir kere gittik annemlere, ama onun ailesinden dayisi filan cagrınca ben ses cikarmadan gitmişim. Oraya gittiyimde gozum arkada kalıyo kafasında galiba onun dayısı geçenlerde konusurken kulağım duya duya eşime şoyle akıl veriyordu bir gelinin gozu ana evinde kalmamalı ben o yuzden hiç karimi birakmadim goturmedim anasinin babasinin yanina, hiçbi akrabasının yanına gozu arkada kalır , nede gelinlerimi. Hiç biri benden izinsiz gidemez bana evlerine eşimin aklınada bumu sokuyo eşimde buyuyu olarak onu gorduyu için cok deyer veriyo sozunden etkileniyo . Bence bu yuzden istemiyo ben akrabalarımın yanina gitmeçe bebeyin ayagini römtgem ettirmemiz gerek doktor gelirsiniz dedi 6ay sonra. Eşime diyorum yarin beni dayimlsra birak ordan hem annemleri gorurum hem bebeyi rentken etdiririm yok gerk yok diyo anne anemde biraz rahatsiz onuda goreyim diyorum yok ben dun marketde karislasdim iyiydi koye gidecekler gerek yok dedi. Bu sadece bi bahane buluyo goturlrmek için
Bu konuyu eşinizle aranızda çözmelisiniz bence. Özel bir konu sonuçta. Biz ne dersek diyelim eşinizi sizden iyi tanıyamayız. Eşinizin karakterine göre sizin bir çözüm bulmanız lazım
Konuşsamda cozemiyorum işte burdakilerden tavsiye alma ihtoyaci duydum.
Eşinizle kaç yıllık evlisiniz ? Ne gibi çözümler denediniz mesela ?
Bir bicuk yildir evliyiz , ben asla o bir yere gidelim dayimlar cagiriyo başla akraba olsun bizi cagriyolar gidelim , biraz oturalım biraz kafamız dağılsın deyimce hiç itiraz etmedim. Ama benim tarafimdan biri cagirdiginda günlerle ikna etmeye calıştım oyle goturdu sadece ilk kez kendim gitmek istyorum annemi ozledim deyince o zamanda kavgayla gotrdu yine goturmuyordu. Şimdiye kadar bir kez ozledim kendim dile getirdim diye. Sonra konuşmayı denedim sen bizimkilerin evine gitmemi istemiyosun diye oda cozum olmadı bana evine baglan evin var cocugna otur bak cocugma evine baglan çok gezmeye alışıyosun diyo
Eşim eski kafalı demiştiniz ve eşinizin ailesi çok etkiliyor onu sanırım. Eşinizle konuşacak başka bir büyüğünüzden yardım alsanız ? Biraz da eşinizden çekiniyorsunuz sanırım, sizi bu kadar korkutmasına izin verdiğiniz için şu an onun için sizin duygularınızın pek önemi yok gibi. Onunla bu duygularınızı paylaşın bence önce. Diretin biraz bence. Eğer konuşsanız da bir şey değişmiyorsa onu kendinizden mahrum bırakın. Yine değişmiyorsa boşanmakla tehdit edin. Yani sizin konuşmalarınıza değer vermiyorsa zorlayın siz de. Sizin duygularınızın da farkında olmalı. Evlendiniz diye sizi ailenizden mahrum bırakamaz. O sizi susturmasın ya da korkutmasın yani ve daha çok yeni evlisiniz. Bunları aşmanız lazım artık. Yoksa susan taraf hep siz olursunuz
Yardımcı olmayı çok isterdim ama malesef bu sizin özel durumunuz.Eşinizle konuşun,konuşmaya çalışın.Bunları bizlere yaza biliyorsanız,bence eşinize bize söylediğinizdende daha açık bir şekilde anlata bilirsiniz.Sonuçta aynı hayatı bölüşüyorsunuz.
Aynen. Onun tüm büyükleri ayni kafada sözsnü dinlediyi iki kişi var dayısı ve yengesi dayisnin karisi. Eşimin babasl rahmetli cocuklukdan onlsr baktı diye. Yengeside cok cokmiyo kadin biliyordum ama oyle deyilmiş. Burdan ben desem eşim şöyle şöyle tamam konusurum deyip başka şey soyluyormuş eşime. Dayısıda ondna beter zaten . Galiba kendim bisey yapmadikca siz dediyiniz gibi hiçbisey deyismeyecek cünkü ben onunla daha cok mutlu olalım diye bir dediyini ikiletmedim asla hiçbizaman. Sadece bu konularda oldu anlaşmazlığmız. Ve hep hosuma gitmesede sustum. Bencede diretmeliyim. Kendimden nasıl mahrum bıraka bilirimki? Aynı evde yaşıyorsak
Aynı babamla annemde boyleydiler.
Şimdide ablam və eşi boyle.
Duzelmiyor duzelmediler.
Duzeleceklerinide dusunmuyorum açıkcası
Babam 45 yaşında artik hâlâ annesinin ve s sozuyle her seyi yapiyor annem dediginin aksini yapiyor.
Ablamın eşide babama cekmiş yeznə ocağa gələr demişler işte anlarsın ya.
Aynı babam gibi,annemlerin evinin kapisini acmiyor babasinin korkusundan.
Annemlerle babamlarla konuşmuyr.benim yani baldiziyim dugunume gelmedj o derece.
Duzelmiyor,yaşlanıp elden duşuyorlarya bak işte o zaman anlıyorlar ki hər kes bir tarafda ama eşim yanımda odaki 60 yaşına geldikden sonra akillari baslarina geliyor.gelmesininde anlamı kalmiyor boylelikle ömür curudukten sonra ha akli basina gelsin.
Neyse bu konuyu eşinle konuş canim anlamaya calisin ne diyeyim Allah yardimcin olsun.
O seninkine gitmeyince sende gitme onunkind belki bir işe yarar.cunki annem de senin gibiydi ama 44 yaşına geldi artik o hatayi yapmiyor və babam da artik, ara sıra anaannenlere gidiyor du.
Ama şimdide annem gitmiyor gidersem o yine aynı onceki gibi olur diyor.annem yani gitmiyor artik babannemlere. Ve s.
Sende bi dene bakalım
Annen iyi yapiyi simdi senin annenin yontemini deneyecem bende sabahdan onu dşünyorum. Evet yaa yezne ocaga cekir birazda babama benzyo bazı konusmaları. ,Ama innən belə əvəzə əvəz edəcəm dayan görək nə göstərirdoğru anladımsa annen gitmiyor gidersem baban yine aynl olur diyo oylemi? Peki hiçmi gitmiyo yoksa babanı yalvarttıkdan sonramı gidiyo
Babam gidiyor ara sıra annemle anaannenlere o ayrı ama annem babaannemlere gitmiyor.
Dugunumde babam hadi gel gidip cagiralim falan dedi annemde gitdi yuzunu asıp yaşlanmış şimdi tribe girmiş sən daha gençsin sən şimdiden yap ama metod tutmasa devam etme
1 2 3 kez yap ən azından.kavga cikmasin aman
@Su-misali
Eşinizle ilgili özel bir durum bu, eşinizle konuşsanız daha doğru olur. Burada hiçbirimiz sizin aile yaşantınızı, eşinizin karakterini ve sizin mizacınızı bilemeyiz.
O yüzden bu tarz sıkıntılarınızı eşinizle karşılıklı konuşarak çözmelisiniz. Belki kendince sebepleri vardır böyle düşünmesinde, kendinizi doğru ve tam olarak açıkladığınıza emin olun. Burada anlatabiliyorsanız eşinizle de konuşabilmelisiniz, o sizin hayat arkadaşınız.
Burada kim ne söylese eksik kalır, yanlış kalır.
O yüzden böyle özel konuları aile arasında ya da daha yakın olduğunuz, sizi daha iyi tanıyan kişilerle konuşmanız daha doğru olacaktır.
Ne kadar da evli olsan esinin boyle bi hakki yok
Anneni gormeyi haber et ben gidiyorum de sen gelmek istemiyorsanda beni gonder
De zaten gelmis kac yasina de istesemde goremiycem de.imzayi attik tamam senin ne kadar
Hakkin varsa benim de var de.sakin inatlastigimi zannetme de ama beni annemi gormek ten
Alikoyamazsin kotu bisey yapmiyorum
De.eger daha da devam ederse o ne zaman ailesine gitmek isterse bende onunla inatlasirim bi bahane bulurum ama senin esin bir an once bi evlilik terapistine gitmesine gitmesi lazim
Evliligin gerekcelerini ogrenmesi lazim.
Normalde baska konularda nasil ama senin aile
Konusu isin icine tavan yapiyo esine soylediklerin
Zit gidiyo.konusmaktan yorulma anlayasiya kadar
Iki konusur susar der.ama sen devam et.
Idrak edesiye kadar.allah yardimcin olsun
Babam gençlik zamanı öyleymiş ilk evelndiklerinde hatta annem kendi annesinin yasında bile kalamamis üzüntüden sarılık olmuş. Size bunu yapmasına izin vermeyin ailenizi görün annenizi babanizi yakınlarınızı görün bugün varız yarın yokuz . Ben 1 saatlik zamanım olsa dahi eşimden önce anneme koşuyorum onu görmeden dayanamam eşimi alistirdim aileme hatta onuda beraber götürüyorum yatıya kalıyoruz. Erken önlem alın tavrinizi üzüntünuzu gösterin size değer veriyorsa zaten uzulmemeniz için bu saçma akıl vermelerden etkilenmeyecek tır @Su-misali nasıl alistirirsaniz öyle devam eder üzüldüğünüz ve ailenizden mahrum kalırsınız
@Flz Babamda gencken annemin babasi oldugunde gitmemiş.
O yuzden bu kadarı fazla @Su-misali de şimdi ne kadar erkense duzeltsin her seyi məcbur.
Cunki kimsenin hakki yok seni buyuten aileyle gorusme gitme demeye.
Kendisi gidince iyi omu gidince kotuymuş.
Oyle şey olmaz.
Eşide ayni sekilde olsa o ayri okey ona.
Ama kendisi gidiyor onlarin sozuyle hareket ediyor sa eşinden ama sen gitme ben gordum falan deməyə hakkı yok boyle bir şey hic bir kitapda da yazmıyor.!!!
@Sevane18 vallahi ailem beni bu yaşlara kolay getirmedi okuttu emek verdi ailem herşeyden önemli eşimle evlenmeden daha sartimi koydum ortaya istediğim zaman aileme giderim onlar gelir . Aileme saygı sevgi gösterdiği sürece bende onu sevip sayacagimi söyledim . Tavrimi daha nikahtan önce koydum. Eğer başta tavrı almasa kadın o vakit erkek bunu sömürüyor çok arkadaşımda gördüm bu durumu.
Tabikide arkadaşim herkesin anası babası zor buyutdu cocugunu bilakis benimde anne babam hala da bizlere yardimci oluyorlar sagolsunlar.
Hic bir anne baba istemez evladınıj gozune yaş ayagına taş degmesini.
O yuzden eşler bir birinden anne babasına gitme falan dememeli ne kadın ne erkek.
Çünki annelerin babaların kiymetini anne olunca anliyoruz.ben bunu daha cok anladim hamilə kalinca.
Allah anne babalarımıza uzun omurler versin inşallah @Flz
@Sevane18 Amin amin amin Allah anne babamızı korusun inşallah sağlıklı uzun ömürler versin acı çeken kadinlari görüyorum doğum acısı çilesi annemin gidip ayaklarını öpmek istiyorum ne yapsak az onlar için