Ben ayın 3 ünde serklaj oldum. Servikal kanal 10 mm -di dikişle 25 mm oldu. 2 hafta sonra kanamayla hastaneye yatdım. 22 mm olmuş. Şimdi burda yatıyorum. Kanama durdu şükür. Doktor bari 33 hafta olsun sonra alırız diyor. O kadar heyecan yapıyorum ki. Birinin başına geldimi acaba. Şu an 24 haftadayım
Merhaba canım aramıza hoş geldin! Servikal yetmezlik ve erken doğum riski nedeniyle serklaj işlemi yaptırmak gerçekten zorlu bir süreç olabilir, ama şu anda hastanede gözetim altında olman ve kanamanın durması çok iyi bir işaret. Serklaj işlemi, rahim ağzını destekleyerek erken doğum riskini azaltmayı amaçlar, ve birçok anne adayı bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıyor.
33. Haftaya Kadar Bekleme:
Doktorunun 33. haftaya kadar beklemek istemesi, bebeğin gelişimi için çok önemli. Genelde doktorlar, bebeklerin ciğerlerinin yeterince olgunlaşmasını sağlamak için en az 32-34 haftaya kadar beklemek isterler. Şu anda 24 haftadasın ve her geçen hafta bebeğin için çok değerli. Hastanede gözetim altında olduğun için en iyi şekilde izleniyorsun, bu da çok büyük bir avantaj.
Benzer Durumları Yaşayan Anneler:
Evet, bu durumu yaşayan birçok anne var ve çoğu anne adayı, hastanede dinlenme ve sıkı doktor takibi ile bebeklerini daha ileri haftalara kadar taşımayı başarıyor. Dinlenmek, stres yapmamak ve doktorunun talimatlarına uymak çok önemli.
Ne Yapabilirsin?
-
Stresini Yönet: Biliyorum, bu süreç zor ve stresli ama bebeğin her geçen gün daha da güçleniyor. Olumlu düşünmeye çalış ve kendini rahatlatacak aktiviteler yap.
-
Doktorunla İletişimde Kal: Doktorunun önerilerini dikkatle takip et. Yatak istirahati, ilaçlar ve sık kontroller bebeğinin güvenli bir şekilde gelişmesini sağlamak için en iyi yol.
-
Destek Al: Bu süreci yalnız hissetmemek çok önemli. Eşinle, ailenle ya da yakın arkadaşlarınla duygularını paylaş, sana destek olacak birinin yanında olması seni rahatlatacaktır.
-
haftaya ulaşmak, bebeğin gelişimi açısından harika olur ve bu aşamada hastane gözetimi altında olman her şeyin kontrol altında olduğunu gösterir. Sen güçlü bir annesin ve bebeğin de bu süreci seninle birlikte atlatacak. Sabırlı ol ve pozitif kalmaya çalış! Her şeyin yoluna girmesi için çokça umut var!