Merhaba 30+2 haftalik hamileyim 29 haftalikta erken dogum riski yasadim ciger gelistirici igne ve dogum engelleyici tedavi uygulandi 2 gun hastane de kaldim ilk dogumum 40+ normal dogumdu simdi ayaga kalkma dedi doktorum çalışıyordum rapor verildi doguma kadar raporluyum nidicard nifedipin kullaniyorum boyle bir sey yasayan anne varmi aramizda biraz tedirginim tansiyonum bir düşüyor bir çıkıyor bugun 15-10 du 8-4 e düştü tedirginim biraz
Aramıza hoşgeldin @Gnl
Gebeliğin hayırlı olsun
Benim de 29. haftamdan itibaren erken doğum riskim oldu. İlk kızım 41. haftada doğmuşken ikinci kızım 38. haftaya kadar dayandı. Stresten tansiyonunuz etkilenmiş olabilir. Sakin kalın bence
Umarım sağlıklı bir doğumunuz olur
Kullandığınız ilaçlar normalde tansiyon ilacı zaten o etkilemiştir tansiyonunuzu gayet normal ona takılmayın, tansiyon ilaçlarını erken doğumu engellemesi için de kullanılıyor. Nst bağlandı mı sancınız kaç çıktı?
45 ve uzeri çıktı nst de sonra duzene girdi sancılar simdi sancim yok cok şükür evet doktorum tansiyon ilacı demisti yazarken ama erken doğum engelleyici olarakta kullaniliyor dedi harketler biraz yavasladi bebekte ve 3 gün gerileme olusmus doktor yavaslama ve gerileme ağrıdan sancidan ve ilaçlardan olabiliyor takip edicez dedi 5 hafta daha durabilse kızım
Gelişme geriliği 2 haftaya kadar normal kabul ediliyor kafanızı yormayın maşallah zaten baya büyümüştür annesi siz ne kadar telaş yaparsanız o etkilenir Allah korusun 45 sancı varla yok arası çok takılmayın ona ben 20.haftamda yaşamıştım o sancıyı tansiyon ilaçları kullanınca düzene girdi ve 4 saate bir alıyordum çok aşırıydı hala da geçmedi sancıyla yaşamayı öğrendim çok şükür evladım sağlıkla gelsin bizim çektiğimiz acılar unutulur Bebeğin gelişmesi için bol bol muz kabak çekirdeği ceviz badem tüketin oda toparlayacaktır
Merhaba @Gnl hoşgeldiniz @Mucizebebek2023 @Zühre @Zerrinirrez erken doğum riski ile mücadele eden annelerimizden tanışmak ister misiniz
Tum hamile arkadaslar ile tanisabiliriz bu süreçte destek bilgi alisverisi rahatlatir bizi biraz olsun
Merhaba çok geçmiş olsun. Ben 11.haftdan itibaren düşük riski ile geçirdim hamileliğimi. 35 haftada suyum geldi apar topar sezaryene alındım. Lütfen hiç korkmayın. Siz stres yapınca erkenden zıplıyor minikler. Erken doğum olursa da hiç korkmayın yoğun bakım ünitesinde çok güzel bakıyorlar bebeklere. Anne karnında olduğundan daha çabuk gelişiyor. Benim kızım doğduğunda değil ama 27 günlükken yoğun bakıma alındı. Orada diğer bebekleri de gördüm.
28.hafta eşiğini geçtiğiniz için içiniz rahat olsun. İnşallah zamanında gelir ufaklık da büyüdüğünde anlatırsınız bu heyecanları
Merhaba bende 31. Haftada sizin gibi düzenli sancılarım oldu 3.5 dk da bir yaklaşık ama açılmam olmadı sadece rahim ağzı çok incelmişti. Adalat tansiyon ilacı verdi serum ile falan sancılarım kesildi. Yatarsanız dinlenirseniz rahim ağzı toparlanıyor benim öyle oldu. O haftalarla birlikte gelişim geriliğimiz başladı doktorum 3 haftaya artık yaklaşmıştı bir hafta hiç gelişmedi hatta doktorum artık 3 haftayı geçtiği an doğuma alıcam dedi. Ama şu an 3 haftayı geçsede kilo alması devam ettiği için doktorum bekleyelim dedi sürekli kontrole gidiyorum bunun için 36+5 2200 kilo olduk. Benim sonradan tansiyonum yükselmeye başladı 14e çıktı. Doktorum 15 e çıktığı an bana yine doğuma alacağınu bebeğin zaten gelişim geriliği olduğu için riske atmak istemediğini söyledi. Sizin için de en önemli konu bence tansiyonuz. Benimde aynı şekilde 14 oluyor sonra 9 a düşüyor. 10dk arayla üst üste 3 kere 15te kalıyorsa lütfen doktorunuza bildirin. Benim doktorum bu şekilde dedi hala da takip ediyorum tansiyonumu
45 uzeri kac sanciniz çıktı nst de