Erken doğum riski 🥺

Merhaba kızlar 34+1 kontrole gittim ilk defa Nst ye girdim sancımın biraz çıktığını söyledi doktor ultrasondan da baktığında bebek erkenden aşağıya yerleşmiş pozisyon almış dedi istersen ciğer geliştirici iğne yapıp yatışını yapalım dedi ama ben reddettim bi serum olup eve geldim sancın olursa gel dedi ama işk gebeliğim ben sancı nasıldır nasıl hissedilir bilmiyorum bebeğimin erken gelmesinden çok korkuyorum bu durumu yaşayıp ta zamanında doğuran arkadaşlarım var mı ? Bana yürüyüş falan da yapma dedi hep yatıyorum evde kalktığımda da çoğu kes nefesim kesiliyor nasıl bir yol izleyebilirim ? Bu durumu yaşayanlar oldu mu ?

@admin bu konuyla alakalı bilgi istiyorum

Bende bu durumu yaşadım her nstm de sancı çıkıyordu 3 güne 1 nstye giriyordum çok şükür bebeğim zamanında geldi bol bol dinlen yorma kendini

34+1 haftada NST’de sancı çıkması ve bebeğin aşağıya yerleşmiş olması erken doğum riskini artıran durumlar. Doktorunun ciğer geliştirici iğne önermesi tam da bu yüzden; iğne yapılırsa, erken gelmesi durumunda bebeğin solunum sıkıntısı riski azalır. Reddetmek yerine tekrar doktoruna danışmanı öneririm çünkü 34. haftada akciğerler tam olgunlaşmamış olabilir. Sancıyı şöyle hissedersin: Karnının tamamının kasılarak sertleşmesi, 30-60 saniye sürmesi, arkasından tamamen yumuşaması ve bu düzenli aralıklarla (örneğin 10 dakikada bir) geliyorsa erken doğum sancısı olabilir. Ağrı adet sancısı gibi bele veya kasıklara vurabilir.Senin durumunda yaşayıp da zamanında doğuran çok kişi var. Yatak istirahati, sıvı alımı, stres yönetimi ile bazı gebeler 37-38. haftaya kadar ulaşabiliyor. Ama %100 güvence vermek mümkün değil. Ciğer iğnesini bir kez daha düşün. Sağlıkla kucakla inşaAllah :palms_up_together:t2: