Erken doğum riski

Merhaba hanımlar nasılsınız? Aramızda kimlerin erken doğum riski var? Hamileliğiniz nasıl geçiyor Endişelerinizi azaltmak için neler yapıyorsunuz?

1 Beğeni

bende tonus çıktığı için doktor fitil yazmıştı tonus da bebeğin erken doğulma riskini arttıyormuş

1 Beğeni

İnşallah bebek zamanında gelir

1 Beğeni

doğrusu endişeleniyorum , eşim de çalışıyor evde yalnız kalıyorum annemle konuştum dün yanıma gelip benimle kalmasını söyledim aöustosda gelicek inşaAllah ya bebek erken gelirse paniklerim birşey yapamam diye benimle kalmasını dedim bu beni az da olsa rahatlattı

Evet tonus bendede var ,çok kişide olan bir durum dedi doktor.
Bende annemin yanımda olmasini dedim oda dedi zaten inşallah.
Bende korkuyorum bebek gelir diye
Tonus doğum riski cunki

1 Beğeni

Tonus ne zaman başladı ve doktor bunu nasıl kontrol ediyor, doğruluyor

@Cansu Başka bir rahatsızlık sebebiyle acile gelmeme rağmen şu an erken doğum riskinden ötürü yatıyorum hastanede. Eşim bana valiz hazırlamaya gittiğinde okuduğum romanı getirmesini söyledim, kitap okumak rahatlatıyor şu anda. Hastaneden çıksam bile galiba bundan sonra erken doğum riskinden dolayı doğuma kadar çok çok dikkat etmem gerekecektir. Umarım zamanını bekler bebeklerimiz :pray:

2 Beğeni

ben 3ayımdan beri dedi var şimdi 6aylığız yine var

2 Beğeni

Bende hamile kaldigimdan beri var şimdide 6 aylığım var hâlâ.
Şükür rabbime iyi her şey yolunda gidiyor.ama bir yalnisimla erken doğum ola bilir Allah korusun.
Yani bu yüzden dikkat etmek gerek.
Hâ birde tonus şu demekki , (kasın surekli kasılması)
Cocukluğda olşuyor bu tonus denen şey.
Bu bir hastalık değil sadece bir işarettir.
Doktorlar bu normal bir şey diyorlar ancak normal bir şey degil o yuzden tonus oldugu zaman ilaç yazılmalı.
Tonusu daha detaylı anlamak icin (çünki doktorlar doğru bilgi vermiyor artık.)
Videoda izledim ve o tonusun ağrısı her tutdugunda bebegi sıkıştırıyormuş.
İlaç kullanmak gerekiyor ki o ağrı tutmasın.
Mesela ben ilaç kullanmadığım zaman ağrımaya basliyordum,bir tane vajinama fitil koyuyordum ama ne fayda ,doktor yine ağrıyor sa 2 tane koy dedi,ben iki tane koyuyordum bir gecede,yani cok zor bir sey Allah korsunun bebeklerimizi.
Hamilelik oyle bir surecki atdigimiz her adıma yediginiz her besine dikkat etmeliyiz.

@NURAN kaç ayliksin?
Şimdi erken doğum riskinden hastanedemi ystiyorsun dogurumu anladım?
Amin ,bebeklerimiz erken gelmesin :pray:

1 Beğeni

@Sevane18 29+2 haftalığım canım. 7 aylık yani. Evet şu an erken doğum riskinden dolayı yatıyorum. Sancılarım var ve durdurmaya çalışıyorlar şu an

1 Beğeni

:pleading_face:çok uzuldum 7 ay daha çok erken Allah yardimcin olsun ve kimsenin bebeği erkən gelmesin benimki de inşallah :pray:sakin ol heyecan yapma,heyecan yaparsan sancın geçmez yoksa.sakin kal.

1 Beğeni

Amin canım inşallah :pray: Evet çok küçük daha. 1500 gr yani. Ha doğarsa yaşarmış ama 2 ay küvözde kalmak şartıyla. Umarım gününü bekler :pray: Daha hiç hazır değilim çünkü

2 Beğeni

Peki neden risk oldu,biseymi yaptın,agirmi.kaldirdin yoksa cokmu yurudun ,o an ne yaptinda sancın tutdu merak etdim eğer bi yalnış yaptiysan biz yapmayalim onu @NURAN

1 Beğeni

cinsel ilişkiyi de yasakladı bana doktorum tonus yüzünden. Eskiden tonus monus yokmuş hiçç yediklerimizden oluşuyor bence gıdalara ne atıyolarsa artk doğal olan birşey yok​:woman_facepalming:

Bana cinsel ilişkiyle ilgili bir şey demedi.diyorumya doktorlar bilgi vermiyor artık bazıları.
Ama ben hamile kaldıkdan sonra nasıl ilişki yaşadımsa dikkat ediyordum kendim.o durumda bile tonus çıktı bende,bende daha dikkatli oldum üstüne.ve kayınvalidem,cinsel ilişki çok olmamalı dedi.
Evet dikkat ediyorum zaten dedim.
Bu durumda eşlerin de payı çok,şükür ki eşim anlıyor beni.
Zaten biliyor hamileyim.

1 Beğeni

@Sevane18 Hiçbir şey yapmadım ki. Aksine son 1 haftadır ev temizliğine bile dokunmuyordum. Göğüs altı kemik ağrısı şikayetiyle geldim, sancım çıktı ve yatış verdiler. Yani başka bir hastalık için geldim ama erken doğum riskim olduğunu öğrendim. Eğer gelmeseydim belki de sancım olduğunu bilmeyecektim. Gün içinde birkaç kere kasıklarımda aniden batma gibi sancılar hissetmiştim ama yalancı sancı döneminde olduğum için de pek üstünde durmamıştım. Diyorum ya her şerde bir hayır vardır. Valla göğüs ağrım olmasaydı belki de daha kötü şeyler yaşayacaktım. Yani erken doğum için herhangi net bir belirtim olmadı canım

2 Beğeni

Evet her şerde vardır bir hayır.
Oyuzden burda fikir alıp sora doktora danışmak gerekiyor.
Yalançı sancı diyorlar ama bak , risk cıkmış.iyi olur inşallah .

1 Beğeni

@Sevane18 Çok doğru bir şey söyledin canım evet. Yalancı sancı zannedip hiç gelmeyebilirdim de. İşte Allah yaa, bir bahaneyle kulunu o hastaneye gönderecek ya, beni de göğüs altı kemik ağrısı ile gönderdi :pray: Çok şükür Rabb’ime, erken müdahale edilebiliyor çok şükür :pray:

3 Beğeni