Merhaba kızlar 31+1 de rutin kontrole gitmiştim 1 gece yatış verdiler bende hiçbir ağrı bişey olamamsına rağmen bebeğimin NST sinde kasılma çıktı buda erken doğum ihtimaliymiş ağırlaştım artık yavaş hareket etmem gerek ama unutuyorum genelde ultrason normal çıktı buğün NST de normal çıktı serum verdiler 6 tüp 2 günde ve ciğer geliştirici 2 Tane iğne vurdular 1 hafta sonraya tekrar randevum var kızlar endişeliyim ilk gebeliğim lütfen bana tavsiyeler verir misiniz? Daha zamanı olduğunu düşünüyorduk yarın ilk işim hastane çantası hazırlamak dua edin lütfen erken olmasın zamanında olsun
Nst ‘ ye ben henüz girmedim, mesela doktorum ne zaman nst’ ye alıcak merak ediyorum. Canım , hastane çantanıda kendini yormadan hazırla bence . İnşallah zamanında gelsin bebeğin dualarımz seninle. Biz de 32+3 günlük olduk artık doktor kontrolümüz var yarın. Umarım her şeyi iyidir.
Amin inşallah canım senin içinde hayırlısı neyse o olsun bende bişey yok ama Nst de böyle çıkmadı risk yani sende doktorun demese bile iste çünkü bana sürekli daha erken doğum için bişey diyemem ters duruyor diyordu ben her gittiğimde soruyordum
Canım benim o in sorar mısın normal de nst kaçıncı haftadan sonra alıyorlar diye merak ettim güzel haberlerinide bekliyorum
- Haftada giriliyor canım. Doktoruma gitmeden söyletebilirim onu.
teşekkür ederinm , bilgi için canım. Muhtemelen benim ağrı ve kasılma durumuma göre gerekeni söyliycektir.
Ya ben 33+1 de gittim kontrole nst için hiç bir şey demedi o yüzden merak ettim
Canım, bende tam dün gece kitabımdan gebelikte 32. 33. Ve 34. Haftaları okuyordum. Kitapta nst’yi açıklamış. Hangi durumlarda erken girilmesi gerekir gibi bilgi verilmiş. Aslında arkadaşımızı geç sokmamış bence nst’ye zamanında girilmiş. Belli durumda erken alınıyoruz.
Belki benide bugün sokmaz 10 gün sonra gir der bilemiyorum.
Bana hiç bir şey demedi bir ay sonra bile gel demedi kadın
Gittim kontrole canım, 32. Haftadayız. 3 hafta sonra gel dedi. Yani 35. Haftada gel dedi.
- Haftada nst ye giriceksin dedi.
Hm hakkında hayırlısı olsun canım benim benimki bir şey demedi doğuma giderim artik
Hakkımızda hayırlısı canım
Amin canım benim
35’ den sonra her hafta kontrole gidicekmişiz hatta. Oğluşum daha makat geliş teyzesi, haftalar geçtikte dönme ihtimali düşüyormuş. Doktor bekleriz sonuna kadar bir problem olmadan devam ettiğimiz sürece dedi. 🩵
Ben de ayni seyi yasadim 34. Haftada. Nidicard diye bi ilac verdiler onu kullaniyorum sen kullaniyo musun oyle bi ilac kasilma onleyici
Neye bakarak erken doğum riski görüyorlar ?
Ben bebek hareketleri azaldigi icin gitmistim cok agir griptim. Doktor nstye soktu nst de 70leri bulan 20 dkda 4 sancı gördü düzenli saancı oldugu icin dogumu baslatabilir dedi, bir de enfeksiyonum oldugu icin yatis verdi
Bana bebek hareketlerine dikkat et , tansiyonuna dikkat et dedi . Yürüyüşlerini aksatma , egzersizlerini aksatma dedi. Bebeğim hala dönmedi inşallah zamanında kucağınıza alırsınız sizde.
Amin insallah hepimiz
Hayır öyle bir ilaç verilmedi bana ve ayrıca sanki bu gece ağırlaştı karnım gibi yarın kendi kıyafetlerim kaldı onları koyup beklemeye başlayacağım zaten bakıldığında 1 hafta sonra 8 bitip 9.aydan gün alıcam çok erken değil gibi ama sağlıkla durmak varken insan ister istemez etkileniyor hiç demediler öyle bir ilaç haberimiz yok canım