Mirza istiyordum. Eşimin bir arkadaşı koymuş. Eşim diyo dicekler bizden gördüler. İçimde kaldı oda.
Sarp Dolunay olacak benim oğlumun adı hepsi isimleriyle sağlıklı yaşasınlar inşallah
Bende aynı fikirdeyim anlamında sabırsız istekli, bolluk bereket makam sahibi diyor . Güzel ama sadece sabırsız kısmı düşündürdü beni
Cinsiyet daha belli değil ama olursa Doruk düşünüyorum
Buğra peygamber efendimiz in bindiği devenin adı hatta bir ilahi var getirdiler buragu bin Muhammet dediler binmeden yarasulullah ümmetim binmeyince diye
Peygamber efendimizin devesinin ismi kasvadir ilahi devenin arapcadaki adından söz etmiş olabilir
Pardon Burak demissiniz peygamber efendimiz miraca yükseldiği esnada ona bir at getirildi ismi ise buraktı devesini adı kasva atının ismi Burak kedisinin adı da muezzadir
Burak atının ismi değil, aslında peygamberimizin miraca yükseldiği binektir. Ama bu binek bir at mı deve mi net olmamakla birlikte miraç hadisesine özgü bir varlıktır Peygamberimizin atının ismi ise Necip’tir.
Genel tesfirlerde at olduğu yelelerinin ise parlak ve uzun olduğu bildiriliyor tabiki değişik görüşlerde bildirilmiş dediğiniz gibi bende zaten vurgulamıştım miraca yükselirken ona özel olarak getirilmiştir doğru ama normal hayatında ki atının ismini bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum teşekkür ederim
Muhammed Alpaslan olcak oğluşumun adı inşallah
Evet Burak Buğrayi yanlış yazmışım bagzi kaynaklarda deve diyede geçiyor doğruluğu nedir bilinmez hatta Bagzi kaynaklarda kanatlı at olarakda geçiyor atının adida Düldül
Necip değil Düldül diye geçiyor hatta Hz Ali ye hediye etmiş
Evet bir diğer atının adı da Düldül, ama Necip niye devre dışı kaldı onu anlamadim efendimizin birçok atı olmuş.
Ayni durum benim basima geldi kiz hazirdi erkek olacak neyseki karar verdik Özgür Deniz olucak
Özgür Deniz olucak kismetse
37+4 deyiz ama hala netleştirilen isim yok fikir cok ama karar yok bizde de
Mehmet Hakan olacak inşallah
- Siraç 2. yankı 3. Mirza.4.kayran yani karar veremiyorum iki isim olacak ama hangisi siraç a uygun bilmiyorum siraç yankı mi siraç Mirza mi siraç Kayran mı kizlar oylama yapalım
Akif Tuğra olacak inşalllah
Karan Aslan çok yakışır