Kızlar 35 +5 günlük hamileyim epidural çok istiyorum ama bir yanımda korkuyor daha önce yapanlar tecrübelerini yazarsa beni aydınlatırsa sevinirim
Epidural hiç ağrılı bı şey değil bende sezeryan oldum epidural yapıldı hiç korktuğum gibi olmadı kalçadan yapılan iğne daha çok acıtıyor ilk sinek ısırığı gibi bı şey oluyor ondan sonrasını hissetmiyorsun bile bide görmediğin için cekinmiyosunda doktorlar da o an seni konuşturuyor rahatlatıyor
Epidural normal doğum istiyorum inşallah tabi hebegin gelisi normal olursa ama o iğne insanı korkutuyor hani belden vurulduğu icin
2 ay bundan once sezaryan oldum belde yapildi iyne sanki sinek isirdi gerisi bow belden awaqsini his etmedim birde bakdim doktor cocuku bana gorsedi
Ne güzel ben normalini istiyorum umarım o da dediğiniz gibi olur
Seninki spinal anestezş canım epidural normal doğumda katater gibi bşrley belde sabit kalıyor sancı çok arttıkça ilaç veriyorlar
Normal doğumda ikindigini hissetmiyorsun orası kötü diyolar ama ağrıları hafifletiyor miş
Umarım olur sezeryan hep korkutmustur beni
Ben şu an ikisinden de korkuyorum bı yandan ssvd yapmak istiyorum bilmiyorum bakalım nasıl olacak
Onu hiç bilmiyorum
Belden şart değilki canm, damar yolundanda veriliyor veya ağızdan sancı çekerken istiyormusun diye soruyolar, tam doğum başladığında normal doğuruyorsun. Tbi. belden daha cabuk etki eder ama ben şahsen belimde iğne ile doğum yapmak istemem.
Ama iğnesiz normal doğumu düşündüm önce çok acır diye düşündüm
20 gün önce epiduralle vajinal doğum yaptım. Emin ol o sancı sırasında iğneyi hissetmiyosun bile epidural muhteşem bişey. Bazılarından sonrasında bel ağrısı oluyo diye duydum ama bende hiç olmadı sadece biraz kaşıntı oluyo bel bölgemde onun dışında bi sorun yaşamadım
Vajinal ağrını azalttı mı peki biraz anlatır mısın ya çatım uygun ama korkudan sezeryana seçtim çatı muayenesinde bile canım yandı çünkü ![]()
Ay umarım olur kaç cm açıklık ile gittiniz sancimin bir kısmını evde çekmeyi düşünüyorum orada gidip saatlerce beklememek adina
Ay bir kez daha düşünün keşke benimki de uygun çıksa en büyük korkum uygun cikmamasi
Sürekli düşünüyorum acaba diyorum sürekli ama çatı muayenesinde bile canım yandı yanş o çocuğu nasıl çıkarayım oradan içe doğru yırtılmalar olursa benim için travma kalır doğum
Vajinada falan hiç bi ağrı hissetmedim yani epidural yapılıp doğum sonrası etkisi geçene kadar bi ağrım olmadı. Sonrasında dikişlerde illa ki ağrı oluyor tabi. Çatı muayenesi olmadım ben o yüzden nasıl bi ağrı bilemem bi karşılaştırma yapamam ![]()
3 cm açıklıkla gittim sancıları biraz evde çektim hastaneye vardıktan 11 saat sonra doğum yaptım epidurali de 6 cm açıklık varken aldım
Dikişlerşn çok muydu ve ne kadar sürede toparlandın ? Bebeğin kilosu kaçtı ?