Epidural doğum yapanlar

Merhaba, epidural doğum yapanlar süreçle ve yaşadıkları ile ilgili bilgilendirme yapabilir mi? Ben de epidural düşünüyorum ama kimisi iyi kimisi kötü diyor. Anlatabilir misiniz? Ağrıları ya da sancıları ne oranda kesiyor ve kasilmalari hissetmeden dogurmak zor mu o an?

1 Beğeni

@tecrübeli-anneler arkadaşımıza yardımcı olabilir misiniz :tulip::hibiscus:

1 Beğeni

Merhaba ben 20 gün önce epiduralle doğum yaptım ve iyi ki epidural almışım 10 saat boyunca 3 cm açıklıkla sancı çektim ama açılmam ilerlemedi vücudum kasıkdığında bende farkında olmadan kendimi kasıyormuşum epidural 4 cmyken takıldı ve takılır takılmaz şükrettim çok rahatladım uyuyabildim ve açılmam 3-4 saatte 8 cm oldu epiduralle. Ben normalde az da olsa bi ağrı sızı hissediliyor sanıyordum ama hiçbir ağrı hissetmiyorsun çok iyi bişey ve doğumda da ıkınmakta zorlanmadım hemşire sancı geliyor ıkın dediğinde ıkındım ama acı ağrı hissetmedim çok şükür epidural mükemmel bişey bence iy ki var çünkü o 3 cm ile çektiğim sancılar çok zordu

Niye devlette böyle şeyler yapmazlarki en azından bizim burda yok 2 gün suni sancı çektim ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyo 1,5 cm açilmam oldu sadece sonunda sezeryana alındım

Öncelikle hayırlı olsun bebişiniz​:smiling_face_with_three_hearts: Peki herkes epiduralden sonra çok kötü bir sırt ağrısı olduğunu hatta ağrının hep kaldığını söylüyorlar sizde epidural doğum sonrasi bir ağrı yaptı mı yoksa geçip gitti mi

Evet devlet hastaneleri yapmıyor maalesef ozellerde zaten ekstra 3-4 bin para aliyolar epidural icin

Epidural normal doğum ve sezeryanla kullanilan bele uyuşturucu yöntemi değil mi ? Sadece çıkış yontemleri farklı . Devlette bu uygulama olmuyor mu? Açıkçası ben ozeldende korkutorum yenidoğan çetesinden sonra , bazen rüyalarıma giriyor çocuğumu götürmeyin diyorum.

10 gün önce doğum yaptım epidural gibi bir düşüncem yoktu ama süreci çok iyi yönetemeyince doktor takılmasını tavsiye etti . 4 cm açıklıkla takıldı ve takılır takılmaz 8 cm oldu açıklığım sonra nst de tekrar sancılarıma bakarken ebe doğuma hazırsın 10 cm oldu dedi 20.00 de takıldı 20.50 de doğum gerçekleşti benim açılmamı hızlandırdı ağrı için çok bişey anlamadım açıkçası ama iyi ki epidural olmuş diyorum. Bende bel ağrısı vs çok olmadı bir kaç güne toparladım zaten

Evet o ama normal doğumda yapmiyolar diye biliyorum sezeryanda da genel anestezi yapmiyolar galiba artk ben sezeryanı epidural anestezi ile olmuştum

Ben şehir hastanesi nde doğum yaptım. Açıklığım 2 cm ken suni sancı taktılar. Kendi sancım yetersizdi. Suni sancıyla baya bi sancılandım. Sonra epidural taktılar. Takarken Hiç ağrı falan olmadı. Serum iğnesi daha çok ağrıtıyo yani o derece. Sonra suni sancının dozunu artırdılar. Buna rağmen sancı hissetmedim kasılmalar ve sertleşmeler hissettim. Benim de hemen açılmam ilerledi. Doğumda zaten ebeler ve doktor seni yönlendiriyor. Ikın veya dur diye. Sancı hissetmiyosun o an hiç. İyi ki epidural olmuşum. Tek sıkıntım epidural i ameliyathanede taktılar takan doktor asistandı ve belliydi eli de çok ağırdı çok yavaş hareket ediyodu ben de ameliyat hanede çok soğuk aldım üşüdüm, sırtım falan full açıktı. Doğumdan sonra sırt kaslarım çok ağrıdı

Evet devlette yapmiyolar prenses dogum diye de geciyor özelde de zaten ekstra para aliyolar bunun icin ve sezeryandaki igneden farkli olarak bacaklarinizi falan hissediyosunuz hareket edebiliyosunuz sadece agri hissetmiyosunuz

Normalde hep epidural acilmayi geciktiriyo diye duymustum demekki onla bir alakasi yokmus peki neden süreci yonetemediniz agridan mi

Bu ameliyathaneler zaten buz gibi insallah ordan hastalanmam ya

1 Beğeni

Evet dayanılmazdı artık birde daha da artacaktı ağrım doktor tavsiyesi ile epidural yapıldı . Yoksa sabahı bulacaktı doğum kendi sancım ile

Yani hiç öyle bi ağrım olmadı açıkçası şu an 23 gğn oldu bel ağrısı vs yaşamadım yani doğumda çok kastımğım için 2-3 gün bütün vücudum ağırdı zaten sonra geçti

Beni hep bel agrisi yapiyor sonra hep o agriyi cekiyosun diye geri cevirmeye calisiyolar ama ben böyle bir konfor varken o sancilari cekmek istemiyorum

1 Beğeni

Kişiden kişiye değişen birşeydir belki :thinking: bende bel ağrısı yaşamadım hiç her doğum kendine özeldir ayrıca sen nasıl rahat hissedeceksen öyle olsun kimseye kulak verme

1 Beğeni

Epidural sezeryan oldum inanın genelden daha iyidir ağrı sızı ilk gün hissetmedim.İkinci gün sadece gazım olmuştu onu da bitter çikolata ve nescafe ile attım.1 hafta içerisinde de zaten kendi işimi yapacak kıvamdaydım.Bel ve baş ağrısı yapmadı o konuda beni de korkutmuşlardı ama kulaklarını kapat kendi istediğini yap inan pişman olmayacaksın

Bitter çikolatanın bu konuda işe yaradığını bilmiyordum bunu öğrendiğimde çok iyi oldu. Insallah bende kimse engel olmadan istedigim gibi yapicam