Enzimlerim yüksek çıktı

Merhaba kızlar 17+5 haftalık gebeyim bugün sağlık ocağına kan vermeye gittim bundan hemen hemen 1 ay önce de devlet hastahanesine gitmiştim orda ki doktor da benden kan tahlili istemişti ama çıkan sonuçları gösterememiştim. Bugün sağlık ocağında ki doktor sonuçlara baktı ve karaciğer enzimlerimin yüksek olduğunu söyledi. Başına böyle birşey gelen var mı nedir bu biraz korktum da bebeğe zarar vermez ama sana verebilir dedi. Ne yapmam gerekiyor acaba bilen var mı?

1 Beğeni

Demir ilaci kullaniyorsaniz o yükseltebiliyor o ben de yükselme yapmisti kara ciger enzimde doktorum bir süre kullanma demisti düsmeye baslamisti benim ki siz bir doktorunuza gössterin sonuçlarinizi o sizi saglikli bir bilgi verir :hugs:

Ben şuan decavit ile kalsiyum ilacı kullanıyorum onlar yapar mı?

1 Beğeni

Onlar yapar mi bilmiyorum demir ilaci
yapabiliyormus yükselmesini doktorum oyyle demisti bir sure kullanmayi biraktim bebege zarar olmadi bu durumun ama sen gine de doktoruna soyle bu durumu d vitamini ve magnezyum kullaniyordum o donem de bir sure onlari biraktirmisti 20 gun sonra tekrar baktir demisti o zaman biraz daha dusmustu yuksek olan enzimler :hugs:

Ne kadar yüksek bazen hamilelikten dolayı da yüksek çıkabiliyor galiba kendi doktorunuza söylemeniz içinizi daha da rahatlatacak

Tahlil resimleri var mı paylaşabilir misin

1 Beğeni

İnşallah düşer ya korktum biraz bebeğime zarar verecek diye

Bence o kadar yüksek değil ama doktor 2 katı dedi kullandığım ilaçları bıraktırdı dahiliyeye gitmemi söyledi

Günde 1 fincan kahve içmek, folik asit içeren besinler tüketmek, potasyum ve B6 takviyeleri almak ve yüksek kalorili besinlerden uzak durup sağlıklı bir diyet listesi belirlemek kanda yükselen ALT değerlerini düşürmeye yardımcı olur.

Ben aynı şeyleri ikincide yaşadım benim 250 üstlerindeydi doğum sonrası gittim ben doktor sen dualarla duruyorsun dedi neyse beni geç Karaciğer yağlanması olmuş olabilir korkma doktor sana ultrason çekebilir karaciğere bakmak için sonra diyet listesi verebilir yada fazla yağlı ürünlerden uzak dur hazır gıdalardan uzak dur bol sebze tüket ıspanak pırasa kereviz bunlardan ye ama geç kalmadan doktora görün onun yönlendirmesi farklı olur Bizide haberdar et canim

Tamam randevu aldım zaten bakalım ne olacak mutlaka haberdar ederim çok teşekkur ederim biraz da olsa içim rahatladı :slight_smile:

1 Beğeni

Rica ederim canım :two_hearts: