- Hafta detaylı ultrasyonda 6.2 ense kalınlığı çıktı,bu durum yaşayan varmı acaba yada çevresinde duyan
“23. Hafta detaylı ultrasonda 6.2 ense kalınlığı çıktı” ifadesi hamilelik sırasında yapılan bir ultrason raporunda belirtilmiş bir bulguyu ifade eder. “23. Hafta” ifadesi gebeliğin 23. haftasında yapılan ultrason taramasını gösterir. “Detaylı ultrason” terimi, fetüsün gelişimi ve anatomisi hakkında daha derinlemesine bilgi sağlamak için yapılan bir tür ultrason taramasıdır.
“6.2 ense kalınlığı” ifadesi ise fetusun ense bölgesindeki kalınlığı ölçülen bir değeri belirtir. Bu, fetal ense kalınlığının 6.2 milimetre olduğunu gösterir. Fetal ense kalınlığı, Down sendromu gibi kromozomal anormallikleri belirlemede ve doğumsal kalp hastalıkları gibi bazı durumların tespitinde bir gösterge olarak kullanılabilir. Ancak, bu değer sadece bir belirleyici değil, genellikle diğer testlerle birlikte değerlendirilir. Bu nedenle, doğru yorum ve tedavi için doktorunuza danışmanız önemlidir.
Canım merhaba, 2li test yaptırdığımızda da bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor.
Bir de bu konu hakkında doktorun ne dedi.
Örneğin nipt testi gibi bir öneride bulundu mu. Çünkü tek başına bir bulgu bence yetersiz olumsuz düşünme.
Merhaba @Dnz_123 ikili taramada normaldi herşey 1.0 çıkmıştı, 6.2 de doktorumuz bu düşük bir ihtimal demisti ama yinede korkuyorum, test yaptirmiycaz sonuç ne çıkarsa yapabilecekleri birsey yokmuş , Allah sağlıkla gelmesini nasip etsin diye sürekli dua ediyorum
Benim kızımında 6.1 çıktı, sadece tek bulgu buydu çok şükür, içinizi ferah tutun Allah’ın izniyle sağlıkla kucağimıza alacaz bebişlerimizi