Daha önce ikili taramada ense kalınlığı çıktığı için ve perinatolojide de down sendromlu dendiği için tekrar hastaneye gitmistim ve doktor ense kalınlığı çıkmış amniyosentez yaptır diye tutturdu azalma eksilme var mı görüntüsü nasıl hiçbir şey demedi daha önce öyle çıktığı için gittiğim doktor amniyosentez yaptır kesin sonuç için dedi ama onda da düşük riski oluyormuş hiç yaptiran var mı veya bana ne önerebilirsiniz
Bana da down sendromlu dediler kalbinde parlaklık olduğu için. Amniyosentez ve fetal DNA önerdiler. Yaptırmak istemedim düşük riski olduğu için. Öyle de benim böyle de benim diyerekten yaptırma taraftarı olmadım açıkcasi. Bebeğime zarar vermek istemedim. Ama fetal DNA yaptıran arkadaşlarımız var forumda
Merhaba bana da ense kalınlığından dolayı Down sendromlu olma ihtimali olduğunu söylediler ben fetal DNA testi yaptırdım sadece kan alıyorlar hiçbir riski yok sonuç temiz geldi çok şükür inş sizinde sonuçlarınız temiz gelir herkese diyorlar sanırım ama insanın da içine bir şüphe düşüyor
Bende aynı düşüncedeyim ama doktorların kesinlikle yaptır veya aldır şeklinde konuşması beni daha da geriyor
Adınıza çok sevindim inşallah benimki de öyle olur ve sağlıklı bir şekilde doğarlar
@Erva merhaba ne hikmetse şuan herkese aynı şey söyleniyor, gerçekten şuan doktora gitmek mi iyi gitmemek mi bilemiyorum
Allahın izniyle bir sıkıntı yoktur
ama öncelikle şuna karar vermelisiniz Allah korusun testin sonucunda böyle birşey çıkarsa aldırma gibi bir düşünceniz var mı yoksa hiç gerek yok bence
Öyle bir düşüncem ne olursa olsun yok o yüzden test de yaptırmak istemiyorum ve öyle bir şey olduğuna da inanmıyorum her gittiğim doktor farklı konuşuyor en son gittiğimde de doktor down sendromlu olacak diye bir şey yok o buradan anlaşılmaz ense kalınlığı var denmiş dedi perinatolojideki doktor da direkt down sendromlu aldır gibi konuştu ve benim de artık doktora gidesim yok her gidişimde üzülüyorum başlarda hiçbir sorun yoktu her şey iyiydi ikili taramaya girdigimden beri kötü
Bana da çok dediler çocuğu aldırırsın, alma ihtimalimiz olur felan diye. Fetal DNA yi da o kadar bütçem olmadığı için yaptırmadım. İçimi ferah tutmaya çalıştım Kuran okudum namaz kıldım.
Doğum yaptınız mı peki ya da kaçıncı aydasiniz
Bana da ense kalınlığı var dediler 2.5 olması beklenirken 3.10 Muş, kan sonucunu bekliyorum, sonuca göre iyi bir perinatoloji uzmanı buldum Ankara da ona gideceğim inşaAllah, ama genetik testi yaptırmak istemiyorum düşük riskine karşı
Bana da bir doktor 3.2 bir doktor da 2.5 dedi inşallah sonuclariniz güzel olur
Bende bugün doktora gittim ikili tarama testi için ultrasonda kalpte parlaklık gördü ense ve burun kemiği normal dedi down sendromundan bahsetti sonuçlara göre nipt testi önerdi
Ben bunun daha küçük olduğu için şekli tam oturmadığı için öyle gördüklerini düşünüyorum çünkü çok fazla kişiye böyle diyorlar ve sonradan düzeldigini de söylüyorlar bilmiyorum gerçekten kafam çok karışık
Fetal DNA ne oluyor acaba?
Annenin kanından örnek alınarak incelenen bir test bebeğin kromozomu inceleniyor ve down sendromu var mı yok mu kesin olarak öğreniliyor ama devletin karşıladığı bir test değil
Teşekkür ederim öğrendim, şu an da 350 400 dolarmış ücreti, kan sonucumu bekliyorum umutla temiz çıksın diye inşaAllah, o da kötü çıkarsa bi yıkım daha yaşayacağım
- Haftada banada ensesi kalın dediler. Bi kaç test yaptırabilirsin dediler karından sıvı alınıyormuş falan gerek yok dedim yaptırmadım. Bugün 25+6 oldum tekrar gittim çok şükür herşey normal dedi bi sıkıntı yok dedi.
Ya maşallah ne güzel inşallah benim de öyle olur da içim rahatlarr üzülmek istemiyorum bir şey çıkmaz diye ama ister istemez arada kaldım
İnşallah temiz çıkar da üzülmezsin
İkili testlerin yüzde doksan ında yanılma payı oluyor her yorumda yazıyorum yazicam hiçbir testi yaptırmadım bebeğiniz içerde Allah ne verirse zaten down dedi tedavisi var mı yok e dokuz ayıni harap ediceksin amniyosentez ise bebeğin suyunu alicaklar mantık olarak suyunu alsalar su eksilse kalbi durucak yazık günah bebegede emeğinize de doktor tabi yap dicek doktorun çocuğu degul ki