Ense kalınlığı yüksek

Detaylı ultrasona girdim arkadaşlar kaç dediğini hatırlamıyorum ama ense kalınlığı patolojik olarak görünmüyor ama ense kalınlığı biraz yüksek yani sınırda diyip ikili tarama istedi yaptırmamıştım çok moralim bozuk yaşayan var mı böyle olup da normal çıkan

İkili tarama testini niye yaptirmadiniz ?

12 haftaya yeni girdim zaten sordu dün istemiyorum dedim bi nedeni yok bu gün de ultrasonla bakınca kendi istedi

Bence yaptırın, bir zorluğu yok. Sadece kan alınıyor. Bir sorun varsa da önden tespit edilmesini sağlıyor. Umarım bir sorun yoktur :pray:

Verdim kanı zaten canım benim sormak istediğim ense kalınlığı kalın dendi biraz ona canım sıkıldı onu sormuştum. Şimdi hatırladım 2.3 dü sanırım emin değilim ama

Ense kalın diyince bir cozum yolu onermedimi doktor

12 haftalik asiri yuksek bi kalinlik yok iri bi bebek olabilir

1 Beğeni

Hayır kendi de pek emin olamadı sanırım çünkü üç kere felan değiştirdi en sonda kan tahliline göre bakalım bana biraz yüksek geldi dedi

İnşallah öyledir​:face_holding_back_tears:

Öyle düşünüp moralini bozma bence belki iri kemikli sağlıklı bir bebek doktorlar her şeyi bilemiyor sadece bir tahmin bir tahmin için de üzülüp bebeğine zarar vermeye değmez öyle deyip sağlıklı doğan çok çocuk tanıdım

1 Beğeni

Öyle canim ensesi kallin değil korkma canim için rahat olsun

İlk duyduğumda bi moralim bozuldu açıkçası ama şu an iyiyim hepinize teşekkür ederim moral oldunuz​:sparkling_heart::sparkling_heart:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim içime su serptiniz böyle zamanlarda insana moral verecek birileri kesinlikle olmalı 🫶🏻🫶🏻

3 Beğeni

İlk gebeligimde 12.haftada ikili taramada ense kalınlığı 2.7 çıktı doktorlar down sendromlu olabilir alalım bebeği deldiler ama tarama sonuçlarım temiz çıktı . Oğlum şuan 27 aylık sağlıklı bir abi oldu.:heart: Şimdi ikinci gebeliğim 9+5 te dün doktorum ensesi biraz kalın gibi ama net konuşmak için erken iki hafta sonra taramada detaylı bakalım dedi yine icime dert oldu. inşallah tüm anne adayları sağlıkla bebeğine kavuşur.:blossom:

4 Beğeni

Hoşgeldiniz aramıza :sparkles:

Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

1 Beğeni

İnşallah benimki de seninki de temiz çıkar çıkmazsa da Allahım verdi o da bir melek diyeceğiz yapacak bişey yok doktorların direk alalım demesine de sinir oluyorum . İllaki insanın içine bi sıkıntı düşüyor ama o ferahlık bize gelecek ben inanıyorum :kissing_heart::sparkling_heart: