13 haftalık hamileyim 12. Haftamda ikili tarama testine girdim kendi doktorum hep bir sıkıntı yok her şey gayet iyi dediği için normal bir şekilde girdim ama doktor ense kalınlığı olduğunu söyledi bundan kaynaklanan hastalıkları da söyledi çok üzüldüm ve hemen kendi doktoruma gittim sonuçları gösterdim beni perinatolojiye yönlendirdi ordaki doktor da hemen down sendromlu aldır dedi amniyosentez yaptır dedi ben orda çok kötü oldum ama kadın aldırmaktan bahsetti öyle bir şey bile olsa aldırmayı düşünmüyorum zaten ama yarın ilerlemeyi görmek için kesin mi değil mi öğrenmek için tekrar gidicem bakalım ne olucak ama anlamadığım herkese bunu diyorlarmış nedenini bilmiyorum.
Merhaba, inşallah sonuçları temiz çıkar miniğin üzülmeyin forumda bende herkese aynı şeyi dediklerini okuyorum…12. haftada ense kalınlığı kaç olmalıymis ve size kaç dendi tam olarak
Her doktor farklı mm diyor biri 2.5 dendi biri 3 fazla olduğunu söylediler ama
Çok ilginç gerçekten iyi bir profesöre gidin ya da imkanınız varsa fetal DNA testi yaptırın
Yarınki duruma göre düşüneceğim ama burun kemiği falan hep var şimdi daha da belirginleşmiştir diye düşünüyorum her şeyi sorucam inşallah yoktur
1-3 milim arası olması gerekiyor muş ben sormuştum cnm
Allah gönül rahatlığı versin , inşallah rabbimin izni ile tertemiz sonuölsr alırsın ben yaptırmayacaktım öyle olsa bile aldırmam ne gerek var diye, sonra herkes lohusa depresyonundan bahsetti kalan sürede kendinş hazırlarsın bir anda doğumdan sonra öğrenirsen daha zor olur kabullenmek dedi o sebeple yaptırsım ama öyle bir ihtimal çıkıp sağlıklı doğan da cok gördüm dualarını eksik etme
Evet bende çok duydum bir çok kişiye öyle diyorlarmış ama sağlıklı oluyormuş insanların psikolojilerini bozuyorlar boş yere çok teşekkür ederim güzel duaların için
Ya ne kadar basit demi aldır demek insanlar ne zorluklarla hamile kalıyor nelerle mücadele ediyor bu kadar basit olmamalı bu cümle oda bı can… Valla bacım ben 37 yaşındayım devlette ikili yapıldı tabiki riskli çıkti fetal DNA önerildi düşünürüm dedim çıktım ozeldeki doktorum da dedi eğer çocuğun down sendromlu olursa kabulünmu yoksa aldırmayı mi düşünürsün tabiki kabulüm dedim hocam Allah’ım bu mucizeyi nasip etmiş bana ben tüp bebeğe yönlendirildim 2 kez aşılama denemiş biri olarak kendiliğinden gelen hamilelik dedim nasıl kıyılır o zaman hiç uğraşma dedi… ultrasonda baktı ense kalınlığı felan normal duruyor dedi tamam… Yani doktor var doktorr var yaklaşım çok önemli arkadaşım
Tabiki doktordan doktora da değişiyor ama şuan devlette böyle bir şey var niyeyse herkesin çocuğu öyle ben inanmıyorum ama sizin dediğiniz gibi öyle bile olsa insan kıyamaz ben 22 yaşındayım ve hep daha gençsin zaten aldır diyebiliyorlar bunun yaşla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ne olursa olsun insan kıyamaz yani ama inşallah sağlıkla doğarlar
Amin canım aynen genceciksin bide ailede sorun yoksa kisidede olmaz inşallah kalıtsal durumlar yoksa dua edelim Allah’ım büyük
Cok geçmiş olsun. Benim de başıma geldi benim ölçümler normal ama kan sonucunda yuksek riskli dendi. Çok üzüldüm cok agladim. Nipt testti yaptırdım. Bazen bebeğin pozisyonundan da kaynaklana biliyor. Baska bir doktara muaye olmani önerebilirim. Nipt testti yaptirabilirsin. Dua et bol bol
Ya inşallah hiç bir sorun yoktur inşallah hicbir şey de çıkmaz
Canım yengemin kardeside hamile şuan 14 yada 15haftalık onada 4 özel doktoru down sendromlu dediler Fransa’ya kan gönderdi sonucu temiz geldi bı sıkıntı çıkmadı inşallah sendede yoktur birşey kalbini ferah tut
Bende hamileyim şuan 24 haftalık detaylı ultrasyona girdim herşeyi çok iyi dedi sadece nazal kemiği kısa yüzde 90 bir sıkıntı yoktur ama istersen test yapabilirsin dediler kendi doktoruma geldim hicbisey yapma gayet iyi dedi yani kısacası herkeste bişey bulmaya çalışıyorlar bnce bu testlere yoğunluk olsun diye olabilir
İnşallah insan ister istemez üzülüyor öyle bir şey yoksa ultrasonda çıkmazdı niye böyle diyorlar diye yarın belki içim daha da rahatlar gideceğim tekrar hastaneye inşallah sağlıkla doğsun bebişler
Aminn inşallah