Ense kalınlığı tarama testi

Merhaba 28 yaşındayım 12 haftalık hamileyim bugün doktora gittim bana bebek de ense kalınlığı olduğunu, tarama testi yaptırmamı söyledi. Yaptırmak istemiyorum %100 sonuç vermediği söyleniyor. Ne yapacağımı bilmiyorum sonuç her ne olursa olsun benim evladım. Böyle bi sorunla karşılaşıp sonrasında gebeliği sağlıklı ileryen kimse oldu mu aranızda.?

1 Beğeni

2 li 3 lu 4 lu tarama yerine tek seferde genetik test nipt testi yaptirin derim dogruluk orani %99 diger taramalarda yanlislik olabiluyor dogruluk orani az kafanizdan da butun problemlemleri atmis olursunuz

İkili ve diğer testler senin çocuğun engelli demez öncelikle sakin olun. Yaşınıza göre ortalama risk tablosu çıkar hepsi bu. Ben pek umursamıyorum bu testi ama doktorumun önerisi ile yaptırcam. Sonucun kaçta kaç riskli olacağı pek de beni bağlamıyor açıkçası. 14. Haftanın sonunda yaptırmayı planlıyorum çünkü öncesinde daha da yanılma payı var ebem bu şekilde anlattı bana. Dediğim gibi, yaptığınız test sizin çocuğunuz sendromlu demez, sadece yaşınızın ortalama riski alınır. Ki zaten bu da %100 doğru değildir kasmaya gerek yok :yum:

Ben 13haftada korkarak yaptırdım ilk gebeliğim ne çıksa kabulumdü o benim bebeğim bence yaptır sorun olacağını sanmıyorum bir yakınımda böyle söylemişti doktor ama.asla öyle bişey olmadı sağlıklı bir bebeği oldu test net bir sonuç vermiyo sağlıkla gelsin inşallah içini rahat tut