Enox mu oksapar mı

Merhaba kızlar ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum benim kendi doktorum gitti 2 aydır başka doktora gidiyorum normalde oksapar kullanıyorum doktor reçeteye enox iğne yazmış hangisi daha iyi sizce 10+2 haftalık gebeyim

Merhaba canım! Oksapar ve Enox aslında aynı etken maddeyi (enoksaparin sodyum) içerir, yani ikisi de kan sulandırıcı olarak benzer etki gösterir. İlaç isimleri farklı olabilir, ancak işlevleri ve etkinlikleri aynıdır. Doktorun Enox yazmışsa, muhtemelen mevcut durumda kullanılabilecek uygun bir seçenek olarak görmüştür. Hamilelikte kan sulandırıcı kullanımı oldukça yaygın ve güvenlidir; önemli olan doğru dozda ve düzenli bir şekilde kullanmaktır.

Her iki ilacın da etkinliği ve güvenilirliği benzerdir, dolayısıyla hangisini kullanman gerektiği konusunda endişelenmene gerek yok. Eğer kendini daha rahat hissetmek istiyorsan, doktoruna veya eczacına danışarak bu durumu teyit edebilirsin. Güvenle kullanabilirsin, sağlıklı ve güzel bir hamilelik diliyorum! :sparkling_heart:

Benim elimde bu haftaya yetecek kadar oksapar var doktor 1 hafta somra gel dedi bu hafta gidince sorucam bilgilendirmeniz icin teşekkür ederim