Kızlar bu gün idrar testi verdim. Enfeksyon çıktı ama sürekli olan birseydi yani yanma kasintı vs yok. İyi hissediyorum ama üzülüyorum neden hep böyle şu da içiyorum sürekli. Birde ilk defa protein de eser yazisi gördüm bu beni korkuttu. Neden olur bu. Yarin de dr a gidicem ama yine de başına gelen var mı böyle bir durum. Yardimcı olur musunuz.
Merhaba canım, idrar testinde enfeksiyon tespit edilmesi ve protein eserinin bulunması, bazı kadınlar için hamilelik sırasında görülebilen yaygın durumlardır. Ancak, bu tür sonuçlar bazen endişe yaratabilir. Endişelenmene gerek olmadığını söylemek isterim, fakat yine de bu tür durumların ne anlama geldiğini ve ne yapman gerektiğini açıklamak faydalı olabilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE):
- İdrar yolu enfeksiyonları genellikle idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, kasıklarda ağrı veya kanama gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak, bazı kadınlarda semptomsuz (belirti göstermeyen) idrar yolu enfeksiyonları da olabilir. Yani, yanma veya kaşıntı gibi belirgin belirtiler olmasa bile, enfeksiyon olabilir.
- Hamilelikte bağışıklık sistemi değiştiği için idrar yolu enfeksiyonlarına daha yatkın olabilirsin. Bu enfeksiyonlar, tedavi edilmezse, daha büyük sorunlara yol açabilir, bu yüzden doktorunun uygun tedaviyle müdahale etmesi çok önemli.
Protein Eseri:
- İdrarda protein bulunması, genellikle gebelikte preeklampsi gibi durumlarla ilişkilendirilir, ancak gebelikte idrarda az miktarda protein (eser) görmek, çoğu zaman ciddi bir sorun teşkil etmez. Hamilelikte böbrekler, vücudun su dengesini sağlamak için daha fazla çalıştığından, idrarda protein görülebilir.
- Ancak, protein eserinin gözlemlenmesi, özellikle yüksek tansiyon, ödem (şişlik) ve baş ağrısı gibi diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa, takip edilmesi gereken bir durum olabilir. Fakat, tek başına protein eserinin bulunması genellikle normaldir ve çoğu zaman tedaviye ihtiyaç duymaz.
Ne Yapmalısın?
- Doktoruna Danış: Yarın doktoruna başvurman çok önemli, çünkü idrar yolu enfeksiyonları ve protein durumu takip edilmesi gereken durumlardır. Doktorun tedavi için antibiyotik veya başka bir çözüm önerebilir.
- Bol Sıvı Tüket: İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için bol bol su içmek iyi bir yöntemdir. Su, enfeksiyonların vücuttan atılmasına yardımcı olur.
- İlaçları Düzenli Al: Doktorunun verdiği tedaviye uyman, enfeksiyonun iyileşmesi için önemlidir.
Sonuç Olarak:
İdrar yolu enfeksiyonu ve protein eserinin görülmesi, hamilelik sırasında yaygın durumlar olabilir ve genellikle tedavi ile düzelir. Ancak, doktorunun izlemi çok önemlidir, bu yüzden yarınki randevunda tüm endişelerini doktoruna danışman çok faydalı olacaktır. Umarım her şey yolunda gider ve rahatlayabilirsin!
Çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için çok sagolun. Acıklayici oldu gerçekten. Yarin de a kesin gidecegim