Enfeksiyon icin Nioli yağı hakkinda

Selamlar simdi baska bir hamile arkadas ile idrar yolu enfeksiyonu konusunda konusurken hamilelikte ilac almadan idrar yolu enfeksiyonu icin bitkisel birsey yapilabilir mi? Tehlikesi var mi? Sonucta bazi uygulamalar da Allah korusun ilac kadar zarar verebiliyor istemeden… ben nioli yagi iyi geldigini duydum fakat hamilelikte kullanilmasi uygun mu uygunsa kac hafta ya da aydan itibaren kullanilmali? Ya da baska bir bitkisel oneri var mi? :face_holding_back_tears: bilgisi olan var mi?

@Busra59

1 Beğeni

Internete bakinca da zit bilgi cikiyor… :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

İnternette, doktorlarda farklı farklı yorum yapabilir. Bende duydum bu yağı da bilemedim olur olmaz ne desem :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Dr. mfk öneriyor bende kullanıyorum zaten yoksa sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyorum günde iki kere iç çamaşırı değiştiriyorsam iki kere kullanıyorum bir kere değiştiriyorsam bir kere kullanıyorum kendi doktorumada sormadım aylar önce kendi doktoruma idrar yolu enfeksiyonu için gittiğimde herkes gibi fitil vermişti ve yine çare olamadı bende çareyi alternatif tıpta buldum :smiling_face:

3 Beğeni

Peki kimisi sey demis biraz keskin oldugu icin camasiri giymeden 2 saat vs havalandiran oluyormuş ya da baska seylerle seyreltme gibi oyle biseyler de yapiyor musunuz???

Ben de hamile kaldigimdan beri oluyorum enfeksiyon daha fazla ilacta vermem iyi degil diyor doktor hakli ben de endiseleniyorum ben de o yuzden baska çareler aramaya basladim :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Benim de kafam karisik çarşamba doktorda randevum var gidince sormam lazim :face_holding_back_tears::smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Ay benimde çarşamba günü :smiling_face::smiling_face: sor bakalım ya ama dediğim gibi herkes farklı fikir beyan edebilir. Kullanan arkadaş bir sorun yaşamamış ama tabi herkesin yapısı farklı deneme yapılacak bir dönemde değilsin​:smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Ben de cok keskin olduğunu duydum esimde korece kaynaklara bakmis olmadi minik sprey kutulara su ile seyreltelerek deneyelim dedi… buraz aklima yatar gibi oldu seyrelterek kullanma olayi cunku tedirgin de oluyorum :face_holding_back_tears::smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Ben olsaydım da böyle yapardım mantıklı bence. Daha öncesinde hani bileğe falan sürerler de denerler ya dokunuyor mu dokunmuyor mu gibisinden sende öyle deneyip yapsan yine suyla seyrelterek olmaz mı?

1 Beğeni

Olmazsa oyle deneyecegim doktora da sorayim hamile kaldigimdan beri ilac iciyorum nereye kadar korka korka ilac iciyorum doktor mumkun oldugunca en az zararli olani vermeye calisiyor ama yine de icmekte iyi degil… :smiling_face_with_tear:

3 Beğeni

Yok hayır o zaman ne etkisi kalacak ki yağ kullanmanın daha önce bu yağdan önce her idrar sonrası sirkeli suyla temizlendim bi bez yardımı ile oda çok işe yaramıştı ama o uğraştırıyor ikisinide sor bakalım doktoruna ne diyecek

1 Beğeni

Kesinlikle nioli yağı veee benim vazgeçilmez aşk favorimmmm :two_hearts:

1 Beğeni

Kokusu biraz keskin ama gerçekten ile yarıyor özellikle mantar idrar yolu enfeksiyon da birebir çözüm

1 Beğeni

Hamilelik öncesi kullanıyordum ben ama hamile kalınca bıraktım. Keskin bir yağ açıkçası bebeğe zarar verebilir diye düşünüyorum şahsi fikrimce hissim o yönde

Bugun doktoruma sordum kullanma dedi direk cunku o tur yaglarin henuz icerik olarak zarar verip vermedigi kesin degil dedi bir de keskin oldugu icin sanirim riske atmak istemedi bazi bitki caylari bile hamileler icin net olarak icebilir seyi yokken bu tur yaglar da hele ki daha temkinli olmak lazim tarzi seyler soyledi… :face_holding_back_tears: ben olumlu der saniyordum ama baya olmaz dedi direk :sleepy:

3 Beğeni

Bende anlamıyorum bir doktorun evet dediğine bir doktor hayır diyor çok garip

1 Beğeni

Ben de anlamadim :face_holding_back_tears: bizimki baya direk hayir deyince bende cesaret edemiyorum simdi :face_holding_back_tears:

Şaşırdım şuan bende yani kullanmamalıyız anladım kadarıyla ama bnm doktorda sorun olmaz dedi kime inanacz şaşırdım

1 Beğeni

Zaten nette de bilgi yariya bolunmus kimi kullanin doyor kimi kullanmayin… ben de anlamadim siparis etmistim ben de ama sanirim dogumdan sonra kullanabilecegim…

1 Beğeni

Bende öyle evde iki şişe var yeni aldım demekki kulanmamak lazım artık bebeğimiz için doğum sonrası kullanırız