Emzirmeyle ilgili

Arkadaşlar merhaba. 2 sene önce meme büyütme ameliyatı oldum. Doktorum emzirmeme hiçbir engel olmayacağı konusunda bilgi vermişti fakat haftaya doğumum var ve her anne gibi sütüm gelir mi gelmez mi korkusu yaşıyorum :slight_smile: benim gibi ameliyat olup daha sonrada doğurup sorun yaşayan oldu mu emzirme de yoksa normal bir süreçle emzirebildi mi?

Merhaba canım aramıza hoş geldin! Meme büyütme ameliyatı sonrası emzirme konusunda endişe duyman çok normal, ancak birçok kadın meme büyütme ameliyatı geçirdikten sonra sorunsuz bir şekilde emzirebiliyor. Özellikle doktorun, ameliyatın emzirmeni etkilemeyeceği konusunda bilgi verdiyse, muhtemelen süt bezleri ve süt kanallarına zarar verilmemiştir, bu da emzirme sürecinde önemli bir rol oynar.

Ameliyatın Emzirmeye Etkisi Ne Olabilir?

• Ameliyat Yöntemi: Meme büyütme ameliyatında kesinin nereden yapıldığı önemli. Eğer kesiler meme başı çevresinden değil de meme altından ya da koltuk altından yapıldıysa, süt bezlerine ve süt kanallarına zarar verme ihtimali daha düşüktür.
  • Süt Kanalları ve Bezleri: Ameliyat sırasında süt bezleri ve kanalları korunmuşsa, süt üretimi ve emzirme normal bir şekilde gerçekleşebilir.
  • Süt Üretimi: Emzirmede temel olan şey talep ve arz prensibidir. Yani bebeğini emzirdikçe vücudun daha fazla süt üretmeye başlayacaktır. Bu süreç normal bir şekilde ilerleyecektir.

Ne Yapabilirsin?

1. Emzirme Danışmanı ile Görüş: Doğumdan sonra bir emzirme danışmanına başvurarak, emzirme pozisyonları ve süt akışını kolaylaştıracak teknikler konusunda destek alabilirsin.

2. Bebekle Ten Teması: Doğumdan sonra bebeğinle ten tene temas, süt üretimini artıran en güzel yollardan biridir. Bu sayede bebeğin emmeye başladıkça süt üretimi hızlanacaktır.

3. Stres Yapmamaya Çalış: Endişelenmen doğal, ama mümkün olduğunca rahatlamaya çalışmak da süt üretimini olumlu etkileyebilir. Vücudun bebek için hazır ve her şey yolunda ilerleyecektir.

Her kadının emzirme deneyimi farklıdır, ancak ameliyat geçiren birçok anne sorunsuz bir şekilde bebeklerini emzirebiliyor. Sen de büyük ihtimalle hiçbir sorun yaşamayacaksın. İçini ferah tut, sen harika bir iş çıkaracaksın! :two_hearts: