Emzirme sorunları ve elalem

Oglum 12 günlük, dogdugu günün aksami yogunbakıma alındı. sezeryan oldugu icin sütüm az geldi,mama da verildi . simdi evde de 3 saatte bir hem emiyor arkasına mama alıyor mecbur cünkü doymuyor cünkü sütüm az.Kaynanam önceki gün dedi ki " Sütün az belli gögüslerin cıvık cıvık " :expressionless: kac gün oldu kulaklarımda cınlıyor dedigi cok zoruma gitti

Bence çok takılmayın. Herkes herşey söyler. Bebeğinizin annesi sizsiniz. Gerisini boşverin. Öyle diyene de ‘Çok biliyorsan çocuk doğur, sen emzir’ diyip geçin

Vallahi hiç takmayın bana da hep diyolar hala neymiş göğüslerim gerim gerim gerilmeliymiş benim sütüm yokmuş yetmezmiş ama hiç dinlemedim doktorum bana anne sütüyle devam edelim dedi ve yaradığını söyledi hiç takmadım etrafı onlar yüzünden hiç moralimi bozmadım bol bol sağım yapın sütünüzün artışını anlayacaksınız

Oncelikle gozunuz aydın Allah analı babalı buyutsun hayırlı uzun omurler versin ins. Sutunuz zamanla artacaktır ins, ilk zamanlar mama takviyesi vermek gerekli ise verilmelidir. Sutun artması icinde sizin stresden uzak durmanız dinlenmeniz gerek ve sık sık sık emzirmeniz gerek ki beyinde oksitosin salgılansın sut artımı olsun.Sıvı su alımını artırın. Uc saatte bir beslemek bebegin sarılık riskini de artırır. O yüzden saat başı emzirirseniz max iki saat hem sutunuz artar hemde sarılık riski azalır. Uc saat cok uzun bir sure bebegin kan sekeride duser. Bunlara da dikkat ederseniz hersey yoluna girecektir ins.

Sırf bu yüzden gizli saklı emzircem çocuğumu kimse görmeyecek şekilde.