Emzirme sırasında sütün boğaza kaçması

Kızlar merhaba. 15 günlük bebeğim emerken süt boğazıma ya da genzine kaçıyor. tıkanıp öksürmeye başlıyor. Hemen ters çevirip sırtına vuruyorum. Çok korkuyorum birgün ciğerine kaçacak diye. Neden böyle oluyor, ne yapmak lazım?

Bilmem benimkide oule hem öyle boğazında kalıyor hemde çıkarıp oksurunce agliuor neden çıkardın diye

1 Beğeni

Çok fazla yatık emziriyor olabilirsin , bebegin başını biraz daha dik tutmaya çalış ve bogazinda kaldigi an hemen ters cevirip vurma iki kaşının ortasindan anlina doğru elinle bastır belki anlik bir şeyse geçiriyor

1 Beğeni

Yukardan assgi doğru bastir uc dört kere hala öksürüyo ve kotuyse cevirip vur sırtına , sutun coksa da oyle oluyor olabilir yada cok kafasini asagi dogru veriyorsundur

1 Beğeni

Masşallah diyerek basliyim yorumuma… sütün çok ve tazyikli geliyodur… Nadir annelerde yaşanır bu durum genelde herkes süt nasıl cogalir der cunku​:sweat_smile: eger sütün bol ise bebek yutmaya yetistiremedigi icin boguluyordur… Emzirmeye baslamadan once biraz sağ göğsünü elinle yada makine ile göğüs boşalınca tazyiki azalır bebek daha kolay emer

4 Beğeni

Teşekkür ederimm, kendim tazyik ve akışkanlığı hissetmiyorum ama elhamdülillah bebeğim doyuyor, sürekli yutkunma sesi duyuyorum. Belki de dediğiniz gibi sütün hızına yetişemiyor ya da sakince emmeyi bilmiyor :face_holding_back_tears: deneyeceğim önerinizi​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Tazyikini şöyle anlayabilirsin süt ağzından taşar, emzirmeden öncede göğüslerin taş gibi olur bıçak batıyo yada karıncalanıyo gibi hissedersin eğer böyle ise önden 1,2dakika biraz hafiflet göğsünü emmeyide yutkunmayida anne karninda ogrendi ama bebekler cok kuvvetli emer her emişinde ağzı dolarsa hepsini yutamaz daha çok minik ilerleten günlerde daha az olacak bu sorun​:face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Ay teşekkür ederim, tam tarif ettiğin gibi durum.:cherry_blossom:

1 Beğeni

Massallah de hepte konusma nazar degmesin

1 Beğeni

Sütün tazyikliyse ondandır benim de öyle olurdu çok korkardım. Zamanla 4. 5.aylarda bebek bu tazyikli sütle mücadele etmeyi öğreniyor :blush: o zamana kadar da fazla sütü sağıp saklayabilirsin. elinle ya da makineyle(makine bazen daha da artırıp kısır döngüye sokabiliyor) tazyikli süt gidince emzirirsin zaten benzer yorumlar yapılmıştır

1 Beğeni

@Iremb yanlış uygulama o doktor bizzat söyledi

Sütün çok olması da az olması ds sıkıntı hep… çok olsa tazyik oluyor sonra bebek boğuluo nefes alamiyor zor yani