Emzirme önerileri ve emzirirken kullanacağımız malzemeler

Merhaba hanımlar, doğumuma 100 gün aldı. Emzirme hakkında çok araştırma yaptım yeri geldi annelerin emzirmesine de yardım ettim ama kendi kendime yapmadım. Terzi kendi söküğünü dikemez derler. Rüyamda emzirdiğimi gördüm. Artık bilinçaltıma da işlemiş.
Aranızda ikinci bebeği olan anneler olduğunu düşünüyorum. Tecrübenizi anlatmak isterseniz çok sevinirim.

Videodaki abla da benim gibi zamanında çok araştırma yapmış. Doğumdan sonra zorlanmış ben de zorlanır mıyım diye korktum. Gebe okuluna yazıldım büyük ihtimalle orda korkumu atarım
Süt pompasının faydasını çok güzel anlatmış.

Siz ne dersiniz?

Göğüs pedi mi kullanacaksınız? Göğüs kalkanı mı? Yoksa gümüş kapak mı?
Düşündüğünüz marka var mı

1 Beğeni

Ben ilk kez anne olacagim insallah allahın izniyle…ama bu konuda bilgim var .
Umarım soruyu doğru anlamisimdir.

Ablam iki kez anne oldu ve annemide görmüşdüm emzirirken.
Hep ablama soylerdi ki .iki barmagini makas gibi yapıb ,meme ni sık cocugun ağzına verdikde çocuğa yardımcı oluyorsun boylelikle…və yalnız aňemde ablamda degil.bir cog insani oyle soylerken yaparken gordum…

1 Beğeni

Halk arasında parmağı makas olarak tutulmasına alışmışlar. Doğrusu eli c harfi yap ve memeyi öyle kavramak gerekiyor. Makas şeklinde yapıldığında süt kanallarına baskı oluyor. Hastalara hep böyle anlattık

1 Beğeni

Bebeğin ağzına rahatlikla tutuşdura bilmek icin oyle yapiliyor.makas seklinde tutdukda meme ucuna yakın degiil.biraz yukari beyaz bölgeden tütüyorsun o zaman memenin dik kaldigini goruceksiniz.ve o zaman bebek agzindan cikarmak istediginde emmek istemediginde cikaramayacak.cunki sabit bir sekilde tutuluyor… şimdi kendin dene ,ne demek istedigimi goruceksin…
Süt kanallarına zarar konusuna gelince.
Zatən çocuğu her emzirdiginde oyle yapmiyosun.cunki bebek memeye ogreşene kadar oyle yapiyorsun .zaten sonralar bebek kendi süt istiyor ve emiyor anneyi rahatlikla.
Sadəcə bebeğe yardım ediyoruz .
Umarım anlata bilmişimdir.:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Göğüs pedi kullanmayı düşünüyor musunuz

@baby_ugur emzirme malzemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz. Ben pamuklu göğüs pedi meme ucuna yapışır diye sıcak bakmıyorum ama farklı modelleri de varmış, yapışkan, göğüs kalkanı görüyorum.
Siz hangisini önerirsiniz
Göğüs yarasını engelleyen kremi ne zaman sürmeye başlayım

Ben pamuklusundan almamisdim vee baby nindi ve çok pisman oldum,ped gibiydi benimki ve kaşındırıyordu,pamuklu olanlar daha yumusak oluyor ve kaşındırmıyor.Gögus ucu kremi lansinoh markasini tavsiye ederim. Ben gogus ucu kremini ilk emzirmeden hemen sonra kullanmaya basladim cunku kuruluk olusuyor kremi surunce hic bir rahatsizlik kalmiyor.Bebeğim emzirme siradinda gogusunusu iyice yikayin,ben her emzirmeden önce karbonatlı suyla pamukla temizliyordum.Doktorum dezenfekte olsun diye soylemisdi ve bebeğin ağzina pamukcuk yarasi çikmiyor,emziren annelerde goğusde nemlikden mantar oluşuyor Biz onu gormuyor hiss etmiyoruz ama hijyenik temizlik yapmazsak bebeğin ağzina pamukçuk yarasi cikiyor.Oglumda oluyordu doktor gogusunu karbonatli suyla temizlemeyi onerdi,ondan sonra hic oyle sorun yaşamadim,yani yikamak yetmiyor

2 Beğeni

Çok güzel bir tecrübe. Teşekkür ederim ben de sizin dediğiniz gibi yapıcam

1 Beğeni