Emzirme ödeneği

Eşi memur olan çalışmayan ev hanımı emzirme ödeneği alabilir mi

Doğum parası alıyor 300 TL ama emzirme ödeneği aynı mı bilmiyorum

1 Beğeni

Her ay düzenli verileni soruyorsaniz onun için sizin çalışmanız gerekiyor ev hanımı olanlara sadece 1 kerelik 300 TL veriliyor

Bir kereye mahsus 857 tl veriliyormuş onu sordum

Bu nasıl oluyor acaba, benim doğum bu hafta olacak ve ben subat ayinda calismaya devam edecegim duzenli odeme nasil ve ne zaman alacağım?

Hiç vermesinler daha iyi sadaka gibi

1 Beğeni

Ne zaman doğum iznine ayrıldınız işyerinden o günden doğumun olduğu güne kadar olan kısmı doğumdan 1 hafta sonra falan alıyorsunuz. Doğum olduğu günden şubata kadar olan kısmı da rapor bitişinden sonra 1 hafta içinde falan yatırıyorlar

Söylediğiniz doğum ücreti mi emzirme ödeneği mi? 36. Haftada izne ayrıldım dogum olmadi henuz, dogum olduğunda muhasebeye bildirim yapacağım. Maasim yatmiyor izne ayrildiktan sonra, tekrar ise baslayana kadar benim maaşımın ucte birini kesip sgk geri kalanini bana yatiracak sanırım. Bunu biliyorum ama bu doğum ücreti diye biliyodum, emzirme odenegi de bununla birlikte mi

Emzirme ödeneği de ilk ücretle birlikte 800 lü bir rakam tek seferlik yatıyor benim eylülün 14 ünde doğum yapan arkadaşım 30-31 gün için 18 binli bişi bide ayrıca 800 lü bişi yatmış demişti

Asgari alan birisine bile 48 küsür yazıyor internette, acaba daha yatacak mı yoksa bu kadar mı yatıyor :pleading_face:

Hayır canım bu sadece 30 31 günlük ücret toplam 112 günlük ücret yatıyor geri kalanını da 112 den 30 31 günü çıkarıp kaç gün kaldıysa 14 eylülden itibaren hesaplayıp bittiği tarihten sonra bir hafta içinde tekrar yatırıyorlar. Biz asgari ücretten 10 bin falan daha fazla alıyoruz hatta 11 12 bile olabilir. Bizim bir aylık ödeneğimiz asgari ücretten fazla olmuş o yüzden.

Ya yazmışsınız gozumden kacmis 30 gunluk 18 bin diye o zaman ayni oranda olursa toplam 67 bin gibi bisey olur muhtemelen. Tesekkur ederimn canım :pray::pray: bu arada boyle bisey okudum internette https://kadimhukuk.com.tr/makale/dogum-yardimi-basvurusu/

Doğum yardımı parası diye, bununla ilgili bilgin var mı?

Onu herkes alıyor + 1 çocuk 300 2. Çocuk 400 3. Ve sonrakiler için 600 TL veriyorlardi

Evet bende o civar hesapladım ama şeyde çok önemli son 12 ayın primi ve brüt maaşı da önemli bu söylediğim arkadaş çok rapor alıyordu çok ücretsiz izin kullanıyordu. Kansızlık vardı düşüp bayılıyordu servise binip işe gelirken ambulansla hastaneye gönderiyolardı falan yani benim prim ve brüt maaşımın 12 aylık ortalaması ondan yüksektir bana daha çok doğum ücreti yatar yani. Bu paylaştığınız doğum yardımı dilekçesini de inceledim eşim ve benim gelirimiz toplamı 75-80 bini buluyor nerdeyse bize çıkmaz o yüzden başvurmuyorum ben. Sizin geliriniz düşükse eğer şansınızı deneyebilirsiniz. Bu ilk çocuk için 300 ikinciye 400 üçüncüye 600 olanı da bilmiyodum daha önce duyduysam da unutmuşum. Başvuru yapıp da mı alınıyo direk mi ödeniyor bilemiyorum o yüzden

O zaman size gönderdiğim daha farkli bir sey sanırım, bi onu da deneyeyim belki olur :pray: onu bi araştırayım. Çok teşekkür ederim bilgiler icin :innocent: hakkımızda hayırlısı olsun insallah :pray::innocent:

Amin inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza

1 Beğeni

Sgk basvuru yaptığınızda bir seferlik 857 tl aliyorsunuz ve süt parası 2. cocuksa 400 tl aliyorsunuz ben yeni doğum yaptim 857 tl yatti 400 tl 40 gun icinde yatiyormus oyle dediler

O 300 400 600 için bi başvuru yapılmıyor o zaman kendisi yatıyor yine süt parası gibi

Eşiniz memur mu

Eşim memur değil bende çalışmıyorum eşim hayvancılık yapıyor bende başvurdum emzirme ödeneği ancak red edildi diyor doğum yapalı 20 gün falan oldu SGK yok yeşil kart ile muayene oluyorum ama yine de vermediler