Emzirme Danışmanlığı

Kızlar merhaba, doğum öncesi emzirme danışmanlığı alan oldu mu aranızda? Ufaktan araştırma yapmaya başladım ama danışmanlık almak daha mı mantıklı olur bilemiyorum. Daha önce tecrübe edenler varsa bizimle tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim :cherry_blossom:

Zamanla her şey öğrenilir desem de sanırım alttan alta kaygılarım devam ediyor, rüyamda bebeğim doğmuştu emziyordum ama 3 gün boyunca altını değiştirmeyi unutmuşum falan, sanırım içten içe yetersiz olma korkusu da var. Neyse olayın psikolojik boyutunu bırakırsak emzirme danışmanlığı konusundaki fikirlerinize açığım​:cherry_blossom:

5 Beğeni

Benim bağlı oldugum aile hekimligi tarafından egitim verilmişti ama su an hepsini unuttum desem.yeridir :smile::smile: en iyisi tecrübeye tabii ogrencez sanırım

2 Beğeni

Yaa ne güzel, benim aile hekimim de ben hastayken istirahat istedim diye tek hamile sen değilsin, hakimler savcılar da hamile kalıyor onlar çalışmaya devam ediyor demişti​:joy: ilk ve son gidişimdi o hekime​:joy:
Gebelik okuluna katılmak istiyorum, bizim hastanede yokmuş şu anda. Olmazsa eşimden ayrı gideceğim görev yerimde, yapacak bir şey yok​:smiling_face_with_tear:

3 Beğeni

Ne saçma herkesin gebeligi ve bunyesi farklı ayrica ne alaka hakim savcı vs. Sacmalamis bence :smile: benim aile hekimim iyiydi ama taşındığım icin degisti maalesef​:melting_face:
Gebelik okuluna katılmadım ben ama katilsaydikda guzel olurdu :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

İnternetde nasil emzirmeli diye,doktor konuşması gördüm.
Makas diye yapiyordulaar öncelere.
ama aksine c seklinde emzirmek gerekdigini ogrendim internetde ki doktorlardan.
Bebege yardimci olunuyormuş C şeklinde emzirildiginde.
Ama doktordan tavsiye almadim.sonucta her anne kendi çözüm buluyor.her kesin bebegi aynı degil.
@duygugillerdenbiri

2 Beğeni

Ben de ev değiştirince yakın bir sağlık ocağına taşıyayım dedim, taşımaz olaydım​:joy:

1 Beğeni

Ben gebe okuluna katıldım. Sadece hastanelerde var sanıyordum meĝer sağlıklı hayat merkezleri de gebe okulu egitimi varmış.
Tepebaşı belediyesi, weparents (gebe bilgilendirme adı altında reklam panosu yapmış.) Ben henüz bunu detaylı incelemedim ama galiba internet üzerinden eğitim veriyor.
Sağlik ocagındaki ebe de bana yuzeysel olarak emzirme egitimi verdi ama ben egitimden memnun kalmadım
Hastanede nst sirasında da emzirme eğitimi verildi
Üstelik üniversitede de emzirme eğitimi aldım
Kadın dogum servisinde çalıştim bir sürü hemşirenin emzirme egitimi verişini izledim.
Emzirme ile ilgili tedaylı bir kitapçık verdiler

Kadın doğum servisine yattığınızda mecbur bu eğitimi yine verecekler
Artık emzirme ile ilgili bilgi dinlemekten sıkıldım :sweat_smile:

Yani hepsi aynı bilgiler hiç birinde iyi ki de bi de bundan dinlemişim demedim.

Ne kadar anlatsalar da yaşayarak tecrübe ediyoruz. Yeter ki yanimızdaki refakatçi sütün az vs demek yerine destekleyen cümleler kursun

2 Beğeni

Videoları ben de izliyorum ancak emzirme danışmanlığında daha mı verimli olur diye meraklanmıyor da değilim. Çünkü bireysel danışmanlık da yapılıyor bire bir yardımcı olunuyordur diye düşünüyorum öyle olunca da​:woman_facepalming:

2 Beğeni

Ben her kes kendi yasayarak tecrube ediniyor tarafdarıyım.

O yüzden yanımda eşimin olmasını istiyorum kesinlikle :innocent: gebe okulunda daha genel bilgilendirme yapılıyordur belki, o yüzden mi memnun kalmadınız yoksa eğitimlerin içeriklerinin hiçbiri mi tatmin etmedi?

Hahhaha siz sağlıkçı olunca yüksek dozda emzirmeye maruz kalmışsınız​:joy: yakın çevremde hiç büyümesine şahit olduğum bebek olmadı, kardeş, kuzen, yeğen vs. Öyle olunca bebek konularında epey bir tecrübesizim, tırım tırım araştırıyorum o yüzden de​:joy:

1 Beğeni

Tabi herkesin kendi tercihi :blush:
Yaşayarak tecrübe edeceğim durumlar da olacaktır muhakkak ama ben ihtimalleri bilmek istediğim için genelde her şeyi araştıran tarafta oluyorum​:blush:

2 Beğeni

Benim etrafimda oldu ablam annem kucuk kardesimi doğurduğu da falan felan.
Ama her kesde ayni olmadigini ve insanin kendi yasayip ogrendigimi tecrube edindim.o yuzden başkası aman şöyle yap falan dediginde inanasım gelmiyor.
Cevremede oyle soyluyorlardi ama olmuyordu.
O yuzden anne kendisi çareyi buluyor.
Boşuna dememşiler.
Dilsizin dilini anası anlar diye

1 Beğeni

Tabiki canim sen nasil rahat oluyorsan oyle yap :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Gebe okulunda her konudan bahsediyorlar. Gebe okulundan çok memnun kaldım. Tüm sorularımı çekinmeden sordum.

Ben sadece sağlik ocağındaki eğitimden memnun kalmadım. Sanki hangi düşüncemi söylesem yetersizmişim gibi hissettim.

Çevremde kuzenimizin emzirmesinde yardımcı oldum çok memnun kaldı.

Maddi açıdan yeterliyseniz emzirme danışmanı tutmak isterseniz faydasını görebilirsiniz
Kimi danışmanlar çok kuralcı ve teorik bilgiye fazla sadık olabiliyorlar.

Mesela gebe okulundaki ebe aynı zamanda emzirme danışmanlığı yapıyormuş. Kuralcı ve teorik bilgiye fazla sadıktı.
Ben emzirmenin ilk zamanlarında hastalardan ve cevremden süt sağma makinesinin çok faydasını gördüm ama danışman makineye çok net karşıydı. Hatta aldıysanız çöpe atın bile dedi.
Kafa dengi bi danışman bulmak nasıl olur araştırmak lazım

1 Beğeni

Hay allah bir de öyle bir durum var, bakış açılarımız çatışıyorsa da devam etmek istemeyiz mantıken.
Ben gayet de süt sağma makinesi aldım, zaten mecburen süt sağıp bırakmam da gerekecek eve.

Biraz araştırayım o halde, fiyat alayım bakalım piyasası nasılmış.

1 Beğeni

Merhaba çok güzel bilgiler öğrendim sayenizde.emzirne danışmanlığı faydali olur tabiki .Ben ilk dogimumda süt sıkıntısı çektim cok az sütüm geldi belki böyle bir eğitim danışmanlık faydalı olurdu.

2 Beğeni

Ben de araştırmaya başladım, fiyat almaya başladım. Ancak gerçekten uçuk rakamlar da var. Biraz daha araştırayım bakalım, biriyle anlaşmaya karar verirsem burayı da bilgilendiririm​:blush:

2 Beğeni

Ayy bende aynı şekilde rüya görüyorum 2 oldu rüyamda doğmuştu ama emzirmeyi bilmiyordum beceremiyordum çok korkuyorum beceremem yapamam diye kaldı 2.5 ay

Korkmayın beceriliyormuş:joy: bol bol sütünüz olsun, bebişiniz de bol bol emsin inşallah :heart:

1 Beğeni