Tecrübeli annelerımız bu konuda bılgılerınızı paylaşırsanız sevınırım . Dogumdan sonra en çok dıkkat etmem gereken konuda , yardımınıza ihtiyacım var
Neredeyse çoğu şey gaz yapıyor baharatlı şeyler yemeğin çorbalarınıza az birşey kimyon nane koyabilirsiniz ben genelde yayla çorbası içiyorum içerisinede ilik suyu katıyorum tavuk balık yiyorum sana yediğin zaman gaz yapan ne varsa bebeğe de yapıyor sana gaz yapmayacak şeyler tüketmeyi dene
Tavuk da gaz yapıyo dıyolar ama
Tavuk neden gaz yapsın ki ben fırında tavuk yapıp yiyorum tavuk suyu çorbası yapıp içiyorum hiçte gaz yapmadı bebeğime
Gaz yapmayan bir şey bulmak zor ya. Her şeyden azar azar yiyip alıştırmak lazım dedi annem. Öyle yaptım. Mesela kavun gaz yapan bişeymiş 2 dilimden fazla yemedim gibi. Süt ile en azından bi süzülerek gidiyor ek gıda zamanları daha çok sıkıntı çekilebilir şimdiden alıştırmak daha iyi gibi geliyo bana. Gaz damlası da kullanıyorum rahatlamasona yardımcı oluyor. Ama gaz yapan şeyler denince acı, bakliyat, soğuk şeyler, salatalık, lahana, gazlı içecekler… Duyduklarımdan aklıma gelenler bunlar
Acı ve bakliyat için cesaret edemedim sadece 2. ayı bitirdikten sonra onları da azar azar yiyeceğim. Birde normal inek sütü içtiğimde aşırı dokundu benim kızıma 2 kez içtim ilkinde emin olamamıştım sütün sebep olmasına ama diğerinde de çok ağlayınca anladım.
Yemeğine tuz attigin kadar kimyon at az atarsn faydasini görmesin ama tuz attığın kadar at gaz faln olmaz hem ben soframa hem tuz hemxe kimyon bırakıyorum kaseme kimyon yjne katıyorum hic birsey olmuyo düşün kuru fasulyeyi bile yiyorum kimyonla kaynatip suyunu döküyorum sonra salca fasulye sogan falan baharat da tekrardan 1tatli kaşığı kimyon katıyorum cnnm cekti bigun yapayım