Emziren anne ne yememeli?

Kizlar 10 günlük bebegim var lohusalik doneminde ne yemem gerekiyor . Cidden ac kaliyorum iştahim kesilmis hic bisey yiyesim gelmiyor . Yok bebege bu yaramaz gaz yapar iyi gelmez diye diye hic bisey yiyemiylrum. Siz naptiniz neler yemiyorsunuz ya da yemediniz bu donemde

Hiç kimseye kulak asma canın ne çekerse ye gitsin

Doktorum canın ne isterse ye dedi ben bi Sivrihisar sucuğu bebekte çok gaz yaptı onun dışında zaten ne yapsam yaranamıyordum 6 ay koliktik

1 Beğeni

İlk aylar çok dikkat ediyordum yememe,içmeme çünkü aşırı gazlı bi bebekti.Sonra gördüm ben dikkat etsem bile bir değişiklik yok hem kendimi mahrum bırakıyorum hemde enerjim tükenmiş gibi.Doktorumuzla konuştum canın ne çekiyorsa yiyebilirsin söyledi.Çünkü sen ne yaparsan yap o gaz olacak söyledi.Dış dünyaya alışma sürecinde o bebek.Bağırsak,miyde alışana kadar öyle oluyor söyledi.O gün bu gün herşey yiyorum.Gaz sorunumuzda 4 cü aydan sonra bitdi.Bitdi derken yine oluyor ama en azından damlaya gerek kalmayan bir evreye girdik kendi rahat yapıyor.:smiling_face_with_tear:

Canın ne istiyorsa ye canım hiç bir şey gaz yapmıyor benim doktorum bunlar hurafe dedi herşeyden ye ama psikolojik olarak zararlı düşünürsen yemekten sonra rezene çayı iç dedi :hugs:

Nişe bulamacı un kuymağı hurma bol yeşillik maydanoz hariç lohusa şerbeti sütlaç tereyağlı yumurta et kavurabilirsiniz bulgur pilavı tavuk başlayabilirsiniz eğer gazı çoksa bebeğinizin paryavşan suda elinizle ovup siz içerseniz bebeğin gazını çok güzel alıyo denedim gerçekten etkili mercimek çok yenmiyo patates çok yenmiyo nohut çok yenmiyo ama kesinlikle herşeyden alın az bi şeyde olsa alın ılık bol şekerli çay doktorum bana da dedi hurafe istediğini ye et diye ama 40 ı çıkana kadar dikkat ediyorum

Gündelik hayattaki zararlı yiyecekler dışında herşey yiyin