Bebeğim iki aylık uzun bi emzirme geçiriyoruz örneğin 45 dk vehayut 30 dk memeden çıkıyor ya ana kucağına yada vs yerine koyuyorum en fazla on dk kendi kendine oyalanıyo daha sonra tekrar saatlerdir emmemiş gibi aranıyo. Sütüm gayet yeterli doymama gibi bişey olamaz fışkırıyo çünkü. Ama bu şekilde hiçbir yapamıyorum sürekli emzirme bi bebek bukadar sık emermi en az bi saat tok kalması gerekmez mi
Duygusal olarakta bebeler memeden besleniyor. Süt fışkırıyor olsa da bazen besleyici olmayabilir oda bir ihtimal . Ama sizin bebişin tamamen keyfi gibi![]()
![]()
Dimi dimi banada öyle geliyo ![]()
Bende emziğim. Üstelik yeterli kiloda alamadı sütümden ek olarak mamaya başladık. Sürekli memede olduğu için lık lık midesi dolmuyor bir anda bence o yüzden sürekli meme istiyorlar
Belkide dediğiniz gibi ama doktor kontrollerinde kilo artışo iyi çıkıyo mama veriyo musun diye soruyor hayır diyorum iyi emzirmeye devam diyo demekki yeterli ama işte çocuk meme arsızmı desem doğru olur aynı öyle oldu
Ay benimki de öyleydi gayet normal
Ee başka şeylere nasıl vakit ayırdınız durum böyle olunca sürekli ağlamaklı hiç yanlız bırakamıyorum
Valla ayirabildgme ayırdım kalan kaldı her günü farklı oluyor bebeklerin
Bence aranmasına bakmayın. Sistematik ilerleyin. Emzirme sürelerinizi tutun, saatli emzirin. Diğer türlü arandığı zaman da bir süre kendisiyle oynayın. Sizi istediğini dile getiremediği için sizi istediğine dair tek ifade yöntemi ağlamak ve meme aramak olduğu için böyle yapıyorlar. Her aranmada emzirmeyin. Hele de gelişimi yerindeyse dediğiniz gibi emzik olursunuz. Onun yerine kendisiyle vakit geçirdiğinizdw aranmayı sadece gerçekten acıktığında yapmaya başlayacaktır. ![]()
Ayırmıyorum öylece mememde hatta orda uyuyor indiremiyorum ![]()
Ben yatarak emzirdim kızımı o da çok emerdim bırakınca çok durmazdı boşta yine emmek isterdi. Benim göğüslerim küçük olduğu için boğulma tehlikesi olmadı hiç tabi gece boyu da öyle yatarak emzirirdi o emerdim ben uyurdum sonra uyanıp bakardım meme ağzından çıkmışsa uyuyosa göğsümü kapatır uyumaya devam ederdim tekrar uyanınca tekrar açıp emzirirdim yer değiştirirdim sağına soluna geçerdim onu yatağın ortasına yatırıp. Zor oluyo evet ama her gece kalkıp beşikten alıp emzirip uyutup geri koymak çok daha zor oluyo. Şimdi ikinci yolda bunun gibi memede uyutmaya alıştırmak istemiyorum ama hayat yani ne gösterir bilemiyorum da ![]()