Emzik ne zaman verilmeli

@all Kizlar bebeĝinize ne zaman emzik verdiniz?? Ve hangi ayinda verilmeli??

2 Beğeni

Ben 15 günlükken verdim. Karni tok altı temizdi hala ağlıyordu ben arkaşlarıma sordum. Çok emzirirsen karnı ağrir dedi korktum. Vermiş bulundum. Meğerse öyle bir şey yokmuş. Anne sütü çok içince bebeğin karnı ağrımazmış. Bu sefer de emzik benim kolayıma geldi. Dr 6. Ayda bırak. Emzik emme süresi 15 dk yı geçmesin dedi

3 Beğeni

Bende şu siralar kizim çok aĝliyor emzikde vermek istemiyorum ama ne yapacagimida bilmiyorum mecbur verecegim artik.

4 Beğeni

Büyük ihtimalle gazı vardır

3 Beğeni

Şurub da veriyorum , masaj da yapiyorum . Bilmiyorum .

3 Beğeni

Haftada 3 gün 3 saati geçen ağlama oluyor mu? Bebek arabasına koyup dısarı çıkınca susuyorsa kolik demekmiş

3 Beğeni

Emziğe karşı olan biri olarak ben de bu çocukta denedim emzik vermeyi ama hiçbir şekilde almadı :joy:

2 Beğeni

ay ben de saha karnmdayken demiştim oğluma emzik vermeyecem doöduktan sonra da 10 gün geçti emzik dediler ver götürmedi hiç akıllı oğlum​:smiling_face_with_three_hearts::rofl::rofl:

2 Beğeni

Bebeğim doğduğu andan emzik emmiyordu. 16 günlükken emmeye başladı yavaş yavaş. Emme süresi 15 dakikayı geçmemeli diyor. Zaten bebeğim 15 dakikadan az emiyor memeyi iyiki. Meme bence bir yandan anne yardımcısı. Tabiki belirli süreye kadar verilmeli cansu hanımın dediği gibi. @Benimmucizemyeni2

Bebeğine emzik verirken emzik seçimine dikkat edin. Emerken emzik tutuşuna dikkat edin.ki ağzında boşluk olmasın emerken. Hava gidiyor öyle gaz problemi meydana geliyor.)

Konuda memeden mi emzikten mi bahsettiniz çünkü memeyse 15 dakika verilmeli diye bi zorundalık yok ilk sarı süt zamanında o süt değerli olduğu için 15 dakika da bir meme değişimi yapılsın diyor anlayamadım dediğinizi

Uygulamada genel konuşulan bilgileri birbirine yapıştırıp yazmış. Bizim pazartesi doktorda randevumuz vardı. Doktorumuza sordum. Sizin için de uygunsa ben emzik vermeye başladım dedim. Tamam ver ama emzik 15 dakikadan fazla ağzında kalmasın 6. Ayda da emzik kullanımını bırak dedi. Meme yapına benzeyen emzik al markası önemli değil dedi. Ben mesela bunları bilmiyordum geçen öğrendim @Nursemaayter Günay yeni doganken 15 dk bi meme 15 dk bir meme olayinı yapamadık. Çünkü diğer memeye geçince emme şevki kalmıyordu. Ben de her emzirmede bir mememi verdim. Sonra ne kadar emdigine bile bakmadım

1 Beğeni

Yaptığım yorum emzikle ilgili ben evde ara sıra meme diyorum diye burdada öyle yazmışım kusura bakmayın.)

Bende videolardan izlediğim kadarını söyledim sizin gibi yapanları da duydum sırayla emzirme ve 15 dakkada bir olarak iki çeşit galiba bende öyle yaparım düşününce bi memeyi emmip bitirip diğerine başlamak daha mantıklı geliyo hem kendin hem bebiş için

2 Beğeni

Yok canım önemli değil kafam karıştı bi an

1 Beğeni

Emip bitirip sonra acıkınca diğer memeyi vermek taraftarı değilim. Sebep: çünki bende bir iki kere denedim fakat. Emmediği memeye süt dolup ağrı verdiyini gördüm bebekde emiyordu ancak hepsini emmiyordu diye mecbur göğüsümü sağarak biberona dolduruyordum. Öyle rahatlıyordum. Bu yaşanmışlıkdan sonra artık biraz sağ biraz da sol memeyle emziriyorum, ve o acıyı yaşamıyorum. Bebek doyana kadar ikisinide kullanıyorum o sırada yani. Umarım yardımcı olurum ve anlata bilmişimdir .)

1 Beğeni

Anladım teşekkür ederim bilmiyorum hele bi doğsun ben nasıl yapcam

2 Beğeni

Bebeğinin verdiği mesajlara güven arkadaşım :innocent::muscle:t2: @Nursemaayter

2 Beğeni
  1. Aydan sonra sık sık olmamak şartıyla verilmesi gerektiğinden bahsediyordu doktorun biri
2 Beğeni

Ağzından emzik düşüyor emziği istiyorum diye ağlıyor :smiling_face_with_tear::no_good_woman:t2::woman_facepalming:t2:

2 Beğeni