Arkadaşlar 45 günlük bebeğim var ve meme reddi yaşıyorum. Biberonu minimuma indirdik ama göğsümü tutmadı silikon uc kullanıyorum. Dünden beri onu da almıyor. Sizce ne yapmalıyım önerisi olan var mı
Enjektöre sutunden sağip biraz çek memeyi verirken ağzına damlat bende slikonla emziriyorum o şekilde aliştirdim
Hem bebeğin daha çok küçük yapabiliyorsan kendi ucunu vermeye caliş benimki 3 aylık oldu kesinlikle uçsuz almiyo uçlada göğüs tam olarak boşalmiyo malesef
@Mrvesm merhaba Bebeğinin meme reddetmesinin birçok nedeni olabilir: biberon alışkanlığı, emme tekniği sorunları, gaz sancısı, burun tıkanıklığı, veya annenin stresi gibi faktörler etkili olabilir.Bebeğin senin stresini hissedebilir. Bu nedenle, emzirme sırasında sakin ve rahat bir ortam yaratmaya çalış. Emzirme denemelerini aceleye getirme, bebeğinin kendini rahat hissetmesini bekle.Bebeğin tam olarak acıkmadan emzirmeye çalışmak, meme reddine neden olabilir. Bebeğinin açlık belirtilerini (ellerini ağzına götürme, huzursuzluk, ağlama) takip et. Bebeğinin rahat edebileceği farklı emzirme pozisyonlarını dene. Örneğin, kucakta değil de yatarak emzirmeyi deneyebilirsin.
Silikon uç, bebeğinin memeyi doğrudan tutmasını engelleyebilir. Silikon ucu bir süre kullanmayı bırakıp, bebeğinin doğrudan memeyi almasını teşvik edebilirsin. Bebeğinle ten tene temas kurmak, emzirmeyi teşvik edebilir. Üstünü çıkarıp bebeğini göğsüne yatırarak emzirmeyi dene. Biberon kullanımını mümkün olduğunca azalt. Biberon, meme emmeye göre daha kolay olduğu için bebeğinin memeyi reddetmesine neden olabilir. Biberon yerine ara ara kaşıkla beslemeyi deneyebilirsin.Eğer bebeğin memeyi tamamen reddediyorsa, sütünün azalmaması için pompayla süt sağmaya devam et. Bu, süt üretimini korumana yardımcı olacaktır.Bebeğinde gaz sancısı veya reflü varsa, bu durum emzirmeyi zorlaştırabilir. Bebeğini dik pozisyonda tutarak emzirmeyi dene ve emzirme sonrası gazını çıkar.