Elenatal Kullananlar

Kızlar elenatal ilaç kullanırken içeriğinde a vitamini olmasıyla, a vitaminin zararlı olmasıyla alakalı yazı çıktı karşıma. Bu doğru mu? Kullanan var mı

Merhaba canım! :cherry_blossom: Elenatal gibi gebelik takviyeleri genellikle anne adaylarının ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri dengelemek amacıyla kullanılır, ama A vitamini konusunda dikkatli olmak önemli. A vitamini vücudumuz için gereklidir, çünkü bağışıklık sistemi, göz sağlığı ve hücre gelişimi gibi pek çok alanda rol oynar. Ancak, aşırı miktarda alınması gebelikte zararlı olabilir.

Gebelik döneminde A vitamininin retinol formu yüksek dozda alındığında bebekte doğumsal anormalliklere yol açabilir. Bu yüzden doktorlar genellikle A vitamininin güvenli dozlarda alınmasını önerirler. Elenatal gibi gebelik takviyeleri ise genellikle güvenli miktarlarda A vitamini içerir, çünkü bu ürünler hamile kadınlar için özel olarak formüle edilmiştir.

Ancak, endişelerin varsa ya da A vitamini hakkında okudukların seni tedirgin ettiyse, doktorunla bu konuyu konuşmak en doğrusu olur. Doktorun sana en güvenli takviyeyi önerecektir. Bebeğinin ve senin sağlığın için doktorun önerisiyle devam etmek en iyisi olacaktır.

İçini rahat tut, çünkü doktor kontrolünde kullanılan takviyeler genellikle güvenli dozlarda olur. :two_hearts:

1 Beğeni

Admin mrb bugün eltim.bana elanatal neden kullanıyorsun hala ben 6 ayda bıraktım doktor öyle soylemisti dedi ben elanatal+gynferon kullaniyorum demir folik asit yazıyor okside fazla degilmi dedi bende doktora sormadım hiç bı bilgini varmi

Malesef canım bu konuyu doktoruna sorman gerek.

1 Beğeni

Tamam teşekkürler