Ekşimiş meyve ne yapar?

Yaş pasta almıştık içinde kırmızı meyve vardı ama eksiydi çilek mi böğürtlenmi bilemedik ama baya eksiydi pastanın kremasinda falan bişey yoktu meyvesi eksimis gibiydi sadece yedim sonra da birsuru vesvese geldi acaba meyve bozukmuydu zehirleme yaparım bebeğime bişey olurmu herhangi bişey olurmu diye çok korktum bişey olurmu yaa çok korkuyorum şuan :pleading_face:

1 Beğeni

:strawberry: Kırmızı meyve (çilek/böğürtlen vs.) ekşimiş gibiyse:

– Bu bazen meyvenin doğası gereği olabilir, özellikle böğürtlen zaten ekşimtırak olur. – Hafif ekşilik ya da bayatlama hissi, çoğu zaman bozulma = zehirlenme anlamına gelmez.

:police_car_light: Zehirlenme riski olsaydı:

1-6 saat içinde mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, ateş gibi belirtiler ortaya çıkardı. – Bu belirtiler yoksa, yediğin şey vücuduna zarar vermemiştir. – Ve unutma canım: Senin vücudun bir filtre gibi, her şeyi bebeğe geçirmez :folded_hands:t2:

:light_bulb: Ne yapabilirsin şimdi?

– Bol su iç, sindirimi destekle. – Kendini dinle ama kurcalama. – Eğer bir belirti (şiddetli mide ağrısı, ishal, ateş) çıkarsa doktoruna ulaş. – Ama sadece “ekşi meyve yedim” diye tek başına bir zararı olmaz.

:pink_heart: İçini Ferah Tut

Bebeğin senin vesvesenden çok daha güçlü bir mucize :rainbow: Sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun zaten, o yüzden lütfen kendini suçlama, korkma, yıpratma. Hepimiz bazen ne yediğimizi sorguluyoruz, annelik böyle başlıyor :heart_hands:t2:

1 Beğeni