Kızlar 27. Haftadayız el bileklerim ve parmak eklemlerim çok ağrıyor magnezyum da kullanıyorum ama sabahları parmaklarımı açamıyorum resmen. Gündüz değil ama akşamları ve geceleri ağrılar baya artıyor Haftaya kontrolümüz var gidene kadarı uygulayabileceğimiz tavsiyeniz var mı ??
hormonal değişimler, ödem artışı veya karpal tünel sendromu gibi nedenlerden kaynaklanır. Ağrıyan bölgelere 10-15 dakika soğuk yada sıcak kompres yapabilirsin. Tuz alımını azaltmalısın.Bol su içmek ve potasyumdan zengin (muz, avokado) besinler tüketmek yararlı olacaktır.
Bende de bacaklara kramp giriyordu uykudan uyandırıyordu doktorum magnezyum verdi saşe şeklinde olan baya etkili oldu bende siz hangi magnezyumu kullanıyorsnz acaba faydası olmadı parmaklar için sürekli açma kapama egzersizi yap demişti arkadaşıma doktoru onun da öyle olmuştu zamanında rahatlatıyor demişti belki sizde de işe yarar
Haftaya kadar yapabileceğiniz en iyi şey magnezyumu günde 2 ye çıkarmak. Bi de o şekilde deneyin gidene kadar mutlaka daha iyi gelecek . Doktor da aynısını söyleyecek
Teşekkür ederim
Multivitamin içerisinde alıyorum magnezyumu belki yeterli kalmıyor olabilir dediğiniz gibi açma kapama egzersizi iyi geliyor
Yaa şimdi bebiş de haftasına göre biraz tombiş olduğu için kafama göre artırmak istemedim soda, muz felan tüketiyorum onun yerine
Magnezyum ve bebek tontişliğinin hiçbir alakası yok muz kilo yapar bebeğinize daha da tontikleştirir. Magnezyum kemik sağlığınız için tabi ki doktorunuz ne derse doğrusu odur benimki bir öneriydi. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım