Suyu verebiliyor muyuz ne kadar veriyoruz bir sınırı var mı ? Birde sey dicem bir doktor dinledim ek gıda 4-6 ay arası başlamayı öneriyorum dıye ne düşünüyonuz millet
Ben 4aydan başlamıştım
- Ayda başlayanların çoğu keşke 4 te başlasaydım bebeğim çok seçiyor diyorlardı doktorun videosuna
Her yemekten sonra istediği kadar veriyorum ben canım.
Bebeğin gelişimine göre doktor karar veriyor ne zaman başlanacağına. Ayrıca yemek seçmenin 4 ya da 6 ayda başlanmasıyla bir ilgisi yok canım. Doğru tekniklerle bebeğe yemeği sevdirirsen her türlü yer o bebek. Anne baba faktörü de çok önemli çünkü genelde anne babanın seçtiği bir besin olunca bebek onu görüp kendisi de reddedebiliyor. Bir de bir sebzeyi yabda meyveyi sevmediğini düşünüp tekrar vermemek de ek gıda sürecini olumsuz etkiler. Farklı tekniklerle bir şekilde yedirmek gerekiyor ki damak tadı oluşsun. Mesela Rüya hiçbir şey seçmez çünkü hem biz seçmeyiz yemek hem de sevmediği bir şey olsa dahi farklı şekillerde veriyorum ben hep. Eylül de başta kabağı sevmedi pek mesela ama ertesi gün havuçla beraber verince yedi. Denemek lazım yani
Hayda ben şimdi ne zaman başlayayım ek gıdaya? 5 ci aya geçti
Ek gıdalara geçişte acele etmemek gerekir. Çünkü bebeklerin sindirim sistemi henüz tam gelişmediği için besin alerjisi riskini göz önünde bulundurarak ilerlemek gerekir. Çoğu bebek doğumdan yaklaşık 6 ay sonra ek gıdalara geçiş için hazır hale gelir.
Bunu kayd etdim,teşekkür ederim.Bu ek gıda konusu beynimi yaktı
Bende attım kenara bakarak yaparım
Bebeğin kolik olma ihtimali artıyormuş bebeğin desteksiz oturabilmesi lazım sadece anne sütü alıyorsa 6. Ayda başlamasından yanayım
1 ay sonra başlarsın kuzu sen, beynin yanmasın
Ya da kontrolde doktoruna sor, o onaylarsa başlarsın
Cesur çok kabızlık yaşıyordu diye doktorum mecbur her gün su içirmelisin dediği içın 2 ayından veriyordum günde 30gr,gerçektende kabızlığını kaldırdı ,ama cesur şimdi su içmiyor nedense, içse bile 30 grı zor içiyor
Bebeğinin doktoru kilosunu ölçmeli,eğer bebeğinin kilosu doğduğunun iki katına çıkmışsa mesela doğduğunda 3000gramdısa ,şimdi 6000gram olmuşsa,ek gıdaya geçe bilirsin demektir. O yüzden ömerin doktoruna gitmelisin başlamadan önce.
Biz doktor önerisi ile dördüncü ayda geçmiş bulunduk. Ama bu ay sadece tadım yapıyoruz.
Evet öyle yapacağım
Kgsı ayına göre 2 değilde 3 katına çıkmış durumda şu an.Her ay kontrole gidiyoruz.4 cü ay aşısına gideceğiz bir kaç gün sonra hatta,o zaman soracağım