Ek gıda anneleri tanışalım

Merhaba ek gıda dönemine geçiş yapan anneler tanışalım mı

Ek gıda döneminiz nasıl geçiyor bugün bebeğinizin menüsünde ne var.

3 Beğeni

6cı aya geçtik biz,Bu gün çorba var patatesli havuçlu,biberli. Yogurtla muz verdim sabah. Evde kendim hazırlıyorum yogurt meyve sebzeyle veriyorum severek yiyor. Yarın da brokoliye geçicez kabakla

2 Beğeni

Geçmedim ama sabırsızlıkla bekliyorum :speak_no_evil:

2 Beğeni

Biz de yeni geçtik sizin bebeğin doğum tarihi kaç Günay 18 temmuz doğumlu. Bizim bugün menüde havuç yeşil kabak ve yoğurttan oluşan bulamaç vardı. Çok öğürdüğü için yeterince yiyemedi. Bugün anne sütünden yoğurt yaptım bakalım tutacak mı

1 Beğeni

Çok merak etdim nasıl yaptın anne sütünden yoğurtu? Neyle mayaladın peki?

1 Beğeni

100 ml anne sütü ve 1 tatlı kaşığı yoğurt

Yoğurdu bir miktar anne sütü ile pürüzsüz hale getirdim. Anne sütünü 1 bardak suyun içine biberonu sokarak ısıttım. serçe parmağımı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde kenara ayırdığım mayayı ekledim. Benim biberon cam ve kapağı var kapağını kapattım önce beze sardım sonra çorabın içine geçirdim sobanın 1 adım ötesine koydum. Oda sıcaklığında ise 7_8 saat bekleyebilirmiş sonra da buzdolabına koyucam. Ama kaç gün içinde tüketmek gerekir ki

3 Beğeni

21 ağustos doğumlu . İlk yediğinde İlkin de öğürüyor tadını beğenmiyorlar mı? Ama sonradan yemeye başlıyor

2 Beğeni

Bunu screen yaptım.Teşekkür ederim!🫶🏻

1 Beğeni

Ek gıda harika gidiyor :partying_face:

Bugün menüde kabak ve havuç vardı. Kabağın tadını pek benimseyemedi ama havucu çok sevdi :heart_eyes:

Sizin nasıl geçiyor arkadaşım ?

1 Beğeni

N13 sen misin kız :laughing: tanıyamadım seni :sweat_smile: ilk defa sütten katı besin gördükleri için öğürüyorlarmış. İlk denemede sevmemeleri normalmiş daha sonra tekrar denemek lazımmış 15 denemede artık damakları yeni bir tada alışırmış

3 Beğeni

Ağzını çok hevesli açmıyor :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Eylül de yerken sıkılıyor :rofl::rofl::rofl::rofl:

2 Beğeni

Evet, aslında sevmiyor değillermiş. Tadı benimseyemiyorlarmış

3 Beğeni

Evet benim​:rofl: 13 i silmedim ki,tanına bileyim​:rofl::rofl:

2 Beğeni

Biraz cıvık oldu ama zaten anne sütunden yapılınca katı olmazmış

3 Beğeni

Eline sağlık arkadaşım :blush::heart:

1 Beğeni

Merhaba,yarım Muz yedirdim bugün

2 Beğeni

Cesurda seçimci ,o yüzden bişey yemiyor :disappointed:muz yiyor sadece onuda zorla ,neden acaba.

Brokoliyi nasıl veriyorsunuz?

1 Beğeni

Ben eline verdim kendi yedi biraz da çatal ile ezdim verdim

1 Beğeni

Çiğ çiğmi?kaynatmadanmı

1 Beğeni