Egzersiz veya spor

Merhaba hanımlar
Hamilelik dönemi/lohusa/bebek bekleyen hangi dönemde olduğunuz benim için fark etmez.

Düzenli olarak yaptığınız bir egzersiz veya spor var mı?

Hangi egzersizleri/sporları yapıyorsunuz?

Benim şuan yaptığım tek Spor yatakta Sağdan sola dönmek. Baya efor sarfediyorum :sweat_smile:
Bir de wc ve diğer odalar arasında sürekli mekik dokumak. Bu da inanılmaz yorucu bence​:smile:
Ama doğumdan sonra evdeki eski spor düzenime dönmeyi çokkkkk istiyorum
Hiç yürüyüş insanı değilim, hep evdeyim :frowning:

2 Beğeni

:rofl::rofl: bir de ağlamak var :star_struck:

Ben hareket etmek için kendimle motivasyon konuşmaları yapıyorum :joy::joy:
Son zamanlarda nefes egzersizi ile kegel egzersizi yapıyorum.

Yüzmeye gitmeyi çok istiyordum ama bizim için çok masraflı olacak.
Bol bol yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Nereye gideceksem yürümeye çalışıyorum.
Plates topum var onu çıkardım. Onunla neler yapabilirim araştırması yapıcam.

Artık her gün yürüyüşe çıkıcam. Sadece kafamda kendimi motive etmem lazım :laughing:

Fizyoterapist şu hareketleri önerdi

Bu hareketler beni korkutuyor :joy: sanki bebeğe zarar verecekmisim gibi hissediyorum. Sadece yürüyüş yapıyorum ben günde yarım saat kadar.

1 Beğeni

Pilates topunu ben de almak istiyorum, özellikle doğum için çok faydalı olacağına eminim. Sivasın yağmuru gök gürültüsü şimşeği bir türlü bitmiyor. Biz de tepede oturuyoruz, korkuyorum tek başıma. Şimşek travmam var birde, kardeşlerim sağ olsunlar. Şimşek çaktığında dışarda yürümeyi geçtim pencere olan odada bile duramıyorum çok korkarım.
Duygusallık ben de hep vardı ya :sweat_smile: Malum Balık burcuyum, her şeye ağlayabilirim​:smile:

Kendinizle konuşup ikna olmanız çok güzel yaaa. Keşke ben de yapabilsem. Ben asla ikna edemiyorum kendimi, sözüm geçmiyor kendime :speak_no_evil:

1 Beğeni

:laughing::sweat_smile::joy:
Çok tatlısın
Ben bimden almıştım. O zamanlar 50 liraydı. Havası hemen iniyor. Normal mi bilmiyorum

1 Beğeni

Benim yaptığım tek spor gündüz dersaneye gelip çalışmak akşamda yatıp uyumak :rofl:

1 Beğeni

Gebeligin ilk haftalarindan bu yana duzenli olarak egzersiz yapıyorum, YouTube da turkiyede ya da yurt disi fark etmeksizin paylasilan hamile plitaesi videolari var onlar çok iyi geliyor… hem enerjik hissettiriyor hem de sirt agrilarini hafifletiyor :blush::blush: yapmak isteyen varsa cekinmeden yapabilir bebege bir zarari olmuyor :smiling_face_with_three_hearts: aksine sonrasinda daha da hareketleniyo bi nevi seviniyor :grinning::grinning:

1 Beğeni

Ben yapmak isterim. Bana hangi videoyu önerirsiniz :star_struck::woman_cartwheeling::woman_playing_handball::person_in_lotus_position:

Kesinlikle yapin tavsiyemdir turk olarak Elcin Demirel’in youtube sayfasini tavsiye ederim her seviyeye gore ay ay ya da hamile yuruyusu şeklinde videolari var
Yabancı olarak ise pregnancy and postpartum TV var onlara bakabilirsiniz :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Aslında normal değil bence, benim almanyadayken vardı onun havası inmiyordu hiç.
Ki ben onu kullandığım zamanlar 106 kiloydum. Onu getirmediğime çok pişmanım şimdi

1 Beğeni

:bouquet::star_struck: teşekkür ederim hemen incelicem