Merhabalar bugün kontrole gittiğimde bana gebelik zehirlenmesi konusunda risk altında olduğumu söyledi kendi kanımda zaten pıhtılaşma var ama dahiliye doktoru kan sulandırıcı içicek kadar değil demişti. Kadın doğum doktoru önlem amaçlı ecoprin başladı kullanan var mı herhangi bir yan etkisi zararı vs ? İlaç konusunda biraz pinpirikliyimde.
Merhaba ben 3 senedir kullaniyorum hamileyim 3 aylık doktorum kullanmaya devam et dedi 30. Haftadan sonra iğneye geçeriz demişti
Vücuduna yaptığı herhangi bir yan etki var mı acaba? Ya da bebeğe bir zararı falan birde kaç mg kullanıyorsun?
Ben hamileliğimin başından beri kullandım Ecopirin, 35. Haftada bıraktım kullanmayı, iki doktorum vardı biri yazdı diğeri de yok kullanma demedi, benim eski aile hekimim de ilaç konusunda takıntılıydı o da bir şey demedi
Ben oksapar iğne kullanmıştım bi zararını görmedim ama ecopirin kullanan hamileleri de duymuştum
Kullanalım bakalım
- Haftadayım belki son haftalarda iğneye geçiş yapar şuan ilaç dedi
Ben hem enox kan sulandirici igne hem de coraspin kullaniyorum simdiye kadar hicbir zararini gormedim .ikisi de kan sulandirici.
Her birey farklı tabi bana yan etkisi olmadi ona göre danış doktoruna cnm
İçtim artık zaten şifa olsun
Dün doktorum banada 12.haftada kan sulandırıcına başlayacağıni söyledi.Bisey sorcam herkes gebelikte bu kan sulandırıcıni kullanıyormu.
Bildiğim kadarıyla önceden düşük yapmış, kanda pıhtılaşma ihtimali olan veya benim gibi gebelik zehirlenmesi riski olanlara önlem amaçlı veriyolar.
Yok çok şükür bunların hiçbiri yoktu bende doktorum sanırım önlem amaçlı verdi, ben hep bebeğim kan akışından dolayı diye düşünmüştüm ama yakın arkadaşımla konuşunca aynı doktorun ona da önlem amaçlı verdiğini öğrenmiştim
Bende de bunların hiçbiri yok.ilk gebeliğim.Benim ikiz olduğu için belki önlem amaçlı başlayacaktır.
Evet bazı gebelerde kendi de önlem amaçlı içiyor kan sulandırıcının bir zararı yok zaten aksine yararı var
Doktorunuz önerdiyse korkmayın bence