Düzene girmeyen tansyon

Bugün nezaman ölcsem ilk degerlerim yüksek cikti , tansyon ölcmedım önce hiç bi sekılde bi aktivite vs yapmam. Yinede ilk ölcüm 145/87 araya 5 daka Karim sonra tekrar ölctüm ikinci ölcüm ise 136/80 . Hadi Diyelim hareketlendim vs 145/87 cikti ilac kulanmsms ragmeb ilk ölcüm normal mi, günde 2 tane ilac kulaniyorim tansyon icin.

Bu durumu doktoruna nasil aciklayabilirim

Bu şekilde olcumlerinizi söyleyin Zaten sınırda olduğu için riske atmaz ve doz yükseltir benimde iki taneyle başlayıp doğuma girdiğimde günde 4 tansiyon ilacı içiyordum o halde yükselince 36+3 de riske atmayın doğuma aldı sizde tansiyon değerlerinizi söyleyin doktorunuza

Bide üst üste 5 daka aramizda ölctugumde farklli degelerin cikmasi normal mi?

Makinalarda mi sorun var ben mi yanlış ölcuyorum anlamadım wala

Genelde farklı çıkar ama bir iki değer farklı çıkar en sağlıklısı bı beş dakika arayla ölçmek benim bazen çok yüksek çıkardı paniklerdim beş dakika sonra normal çıkardı olabiliyor sonuçta elektronik aletler

Aynen walla bende Cok panikliyorum bugün yine aynisi oldu .

Ilk 145 /87 sonra 131/81 sonrada 143/89​:joy: sonra başka makinayla olctum 140/86 :sweat_smile: yani boyle olunca napacgmi bilmyiroum

Geçmiş olsun tansiyona çok dikkat etmeniz gerekiyor doktorunuza danısın bu durumu doz yükseltir belki ilaci değişir yüseldigi zaman sola doğru uzanin dinlenin faydası var

Cok Tesekur ederim. Gecen gün doktora gitim bi kac degeri hani ara Ara yine 145leri göruyorum dedi normal hele yemekten sonra bu yüzden pek takmadi gibi

Gebelik boyunca tuzu hayatinizdan cikarin daha once den tansiyon varmiydi sizde

Zaten tuz hiç yemiyorum.. 13-14 yaslarindan beridir vardi ama hiç tedavi etirmedim

Çok çok dikkat edin Allah korusun gebelik zehirlenmesi olmasın gerekirse başka doktora gidin

Zaten ondan süpheleniyoruz Hala nasil niye duzene girmedi anlamadim

Çok geçmiş olsun Allah size hayırlı bi şifa versin inşallah :palms_up_together:kaç haftalıksınız

Elektronik tansiyon aleti ile olctuyseniz normal. Onlar bozuk oluyor asla ayni kiside tansiyonu 2 kere ayni gostermiyor. Yani hatali olan aparatin kendisi.

Tesekur ederim insallah. 19 haftalik +3 siz kac haftalksnz

Evet elektronik ölcüm aleti ile. Birden 155/81 leri gösterdi dedim bu ne. Nasil yukseliyor bukadar

Normal aletle ölçün bidahakine

Ben 33. Haftadayım

Sizin de az kalmis :slight_smile: insallah bi saglik sorununuz yoktur

Oyle yapacagim

Bende şeker hastasıyım günde 4 kez iğne yapıyorum :disappointed_face: