Ben de iki farklı doktora gittim, hiçbiri ilaç vermedi. Kendine geldikten sonra düşünebilirsin dediler ama bilemiyorum ben de
Eşimle biz kendimizi psikolojik olarak çok yıpranmış hissettik. Tekrar hazır olmayı bekledik 3 ay sonra planlı bir şekilde oldu
Öncelikle geçmiş olsun. Bende düşük yapmıştım doktor 2.5. 3 ay içersinde tekrar hamile kalabileceğimi söylemişti ben 4 ayın sonunda hamile kaldım.
Ben de çok etkilendim ama hamilelik psikolojisine girdiğim için tekrar düşünsem mi diyorum
Doktorlar bana herhangi bir sınırlama koymadı da, ben emin olamadım işte
Psikolojik olarak etkilenmemek mümkün değil zaten ilk 15 gün ilişkiyi yasaklıyorlar. Ben bu kadar kafaya takmasaydım daha erken hamile kalabilirdim diye düşünüyorum
Bana ilişki yasak bile demediler. Gümbürtüye gitmişim resmen. Tekrar düşünüyorum ben ama eşim sigorta yapalım öyle diyor
Normalds en sağlıklı olan en az 6 ay ve 1 yıl sonra düşünebilirsiniz çünkü ilk düşük yapan hemen gebe kalsa bile düşme ihtimali yüksekmiş bir çok tanıdık bu durumu yaşadı bilginiz olsun
16 Eylül de 6 haftalik düşük yaptim kalbini duymadik bebeği de gormedik sanirim boş gebelikti dendi bir buçuk ay yasak koydu sonrasinda hic korunmadık aralikta tekrar hamile kaldım 8 haftalık şuan pazartesi konrtol var leke bir kere yaşadım progestan verdi hemen kesildi çok şükür
Psikolojik olarak iyiysen iki aydan fazla bekleme derim.
Ben de bunun tam tersini okudum birkaç yerde. Hangisi doğru acaba?
İyiyim şu an ama bilmiyorum. Sizin süreç nasıldı peki? Kendiliğinden düşük mü, kürtaj mı
Doktorlarda en sağliklı olanı 6-1 yıl arası diyor kafa karıştıram çok bilgi var ama en doğrusunu iyi bir uzman doktor söyliyor. Bende kadın doğumda yeni başladım çalışmaya gelen hastalara bu türde bu bilgi veriliyor
Kesen bozulmus dusuk yapcaksin istersen direk alayim temizliyim dedi bende hayir evde kendim düşük yapmak istiyorum dedim çünkü bu en sağlıklısı evde ilaçsız düşük yaptim kontrole gittigimde ufak bir parca kalmis onu alayim dendi kürtaja girdim canimdan can gitti Allah kimsenin başına vermesin o an kanamam fln kesildi 20 gun sonrada adet oldum
Bende 4 yil once bu ay dusuk yapmistim. Korunmadm hemen ardindan obur ay hamile kalmistim. Bebek cok kucuktu ve hic bir isleme gerek kalmadan dustu cok sukur. Cok sukur bir sikinti yaşamadım
Ben bir kadın doğum doktoruna sordum, düşükten sonra ne zaman gebelik düşünebiliriz diye. Kendi durumumu da söyledim, işlem görmedim diye. Hamilelik testi negatif çıkar çıkmaz düşünebilirsiniz demişti
Rahmi dinlendir falan dedi herkes bana, ben de ertelemiştim aslında kendi kafamda. Ama istiyorum anne olmayı, ne yapmalıyım bilmiyorum
Hamilelik süreciniz nasıl geçti peki o zaman? Zorlandınız mı, risk var dedi mi doktorlar?
Kimyasal gebelik sonrası korunmadım açıkçası zaten pcos var bnde ilaç falan kullanma durumuna sıcak bakmıyorum o yüzden. Düşük sonrası 3. Ay hiç beklemiyordum hamile kaldım 2 aylık gebeyim şu an her şey yolunda ilerliyor şimdilik. hiç kafama takmadım böyle olması gerekiyormuş dedim ve stres yapmadım. Tabi korkularım oldu sizi çok iyi anlıyorum ama onlara gömülmemeye çalıştım. İnanıyorum ikinci gebeliğiniz sağlıklı olacaktır. Sadece hayatı bu konuda akışına bırakmaya çalışın gönlünüzce olsun her şey inşallah:)
Ay çok sevindim sizin adınıza. İnşallah her şey çok daha güzel olur. Bakalım ben ne zaman cesaret edebileceğim bu sürece