kızlarım üç ay önce 5 + 5 haftalık bir düşüğüm olmuştu şu an tekrar dört haftalık hamileyim düşük psikolojisi hala kafamda bunu nasıl atarım her an bir şey olacak korkusu var hatta dün gece rüyamda düşük yaptığımı gördüm çok etkilendim ne yapmam lazım aranızda böyle olanlar var mı
Sakın böyle bir şey düşünme güzel düşün güzel olsun bende senin gibi düşük yapmıştım doktoruma demiştim hep böyle mi olacak hayir tabi ki dedi aksine daha sağlıklı bir bebek olacak dedi bir kere öyle bir şey yaşandı diye hep aynı şey olmaz
Kadınların büyük bir kısmı ilk bebeğinde düşük yaşıyor. Bazen farketmiyoruz bile. Vücut sağlıksız olabilecek bir doğumu engelliyor ki sağlıklı olana yer açılsın (bir doktor böyle tarif etmişti) yani onunla bunun alakası yok. Çoğumuz yaşadık. İkinciler sapasağlam doğuyor. Gönlünüzü ferah tutun. Endişeler geldikçe ,kötü senaryoyu kafanızda çevirmeye başladığınızı fark ettiğiniz an filmi durdurup iyi versiyonunu hayal edin
5 ay önce 7 Haftalik bebemi kalbi atarken kaybettim. Kanamayla ve kurtajla yok oldu bebem. Simdi 6 haftalik hamileyim canim bebem kesesi bozuk dediler ama kalbi atiyor. Bir tarafim öyle korkuyor ki, ilk bebemi kaybettikten sonra depresyona girmistim. Bir tarafim alisma gidebilir diyor bir tarafim ona hosgeldin gitme ne olur diyor. Duygular oyle gelgitli ki, nasil anliyorum seni… ancak bir gebelik oyle oldu diye digeri de oyle olmayacak. Simdiki bebegim icin gel kurtaj yapalim diyen doktor da oldu. Birkac gun sonra kalbi atmaya basladi. Kesesi buyuk ve duzensiz ancak gitmeyecek. Gebelik defteri aldim ne kadar gitmeyecek desemde deftere yazmaya baslayamiyorum da. Bazen de cok ofkeli hisswdiyorum herkesin ki sorunsuz ilerlerken niye zor olmak zorunda ki diye