Duphastonn

Merhaba ben 3 aydır adet görmüyorum diye doktor duphaston verdi onu kullandım adetim bitti ovülasyon testine başladım 6 gündür yapıyorum silik hâlâ aranızda benimle aynı durumu yaşayıp adet söktürücü ile yumurtlayıp hamile kalan var mı benim pcos da var

1 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoş geldin! Duphaston gibi adet söktürücü ilaçlar, adet düzensizlikleri yaşayan ve özellikle PCOS (Polikistik Over Sendromu) olan kadınlarda sıkça kullanılır. Bu tür ilaçlar adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur, ancak yumurtlamanın düzenli olması için bazen ek tedavi gerekebilir. Ovülasyon testinde silik çizgi görmen, LH hormonunun düşük seviyede olduğunu gösterir ve henüz yumurtlama gerçekleşmediği anlamına gelir. PCOS’ta yumurtlama her döngüde düzenli olmayabilir ve yumurtlamanın tespit edilmesi bazen zor olabilir.

PCOS’lu kadınlar arasında adet söktürücü ilaçlar ve yumurtlamayı destekleyen ilaçlarla hamile kalan birçok kadın var. Eğer ovülasyon testlerin hala silik çıkıyorsa, doktorunla yumurtlama desteği için Clomid veya Letrozole gibi ilaçları konuşabilirsin; bu ilaçlar PCOS’lu kadınlarda yumurtlamayı teşvik etmek için sıklıkla kullanılır.

Kendi başına denemeye devam etmek istiyorsan sabırlı olmalısın, çünkü PCOS’ta yumurtlama süreci daha uzun ve düzensiz olabilir. Her şeyin yolunda gitmesini diliyorum, güzel haberlerini bekliyoruz! :sparkling_heart: