Iyı aksamlar arkadaşlar 21+6 haftalık hamileyim dün detaylı ultason yaptırdık doktorumuz bebegin kalbinde delik oldugunu ve parlama oldugunu söyledi geri kalan her tarafı cok iyi gelisimide cok iyi dedi ama kalbi sıkıntılı cıktıgı cıktıgı icin bizi prof.doktora gönderdi bugün hemen gittik ve 4.5 mm genisliginde delik cıktı kendiliginden kapanmayacagını dogunca ameliyat olması gerektigini söyledi ayrıca 6.2 cm ense kalınlıgı cıktı down sendromlu da olabilir dedi dünyamız basımıza yıkıldı bundan sonra ne olucak bilmiyoruz bu zamana kadar bir surü doktora kontrola gittim hic biri down sendromu var demedi 2li taramada normal cıktı ne olucak simdi bana yardımcı olurmusunuz arkadaslar cok korkuyorum
Birkaç doktora daha gitme imkanınız varsa gidin. Testlerde, makinelerde yanılma payları olabiliyor. Sakin olmaya çalışın. Çok zor bir durum yaşadığınız ama güçlü olun. Dualarım sizinle
Rabbim evlat acısıyla imtihan etmesin bizi amin inşallah doktor yanılmasıdır canım
Benim baldızımın ilk bebegi aynı böyleydi kabinde parlama vardı.
Doktor doğar doğmaz ameliyat olmalı demişti ancak baldızım bebeği süni sancıyla doğmuştu, doğunca ameliyat olursa yaşama payı mucizeymiş dedi o yüzden.
Ama ben ona yinede başka doktorlarada gitseydin demiştim ve aynı şeyi sanada diyorum kötü düşünme rabbim yar ve yardımcın olsun. Başka doktorlara git onlar ne diyecek bir bak. Belki doktor yanılmasıdır çünki bazı annelerden şöyle’de duyduk ki . Detaylı ultrasona gitmiş doktor bu bebek kusurlu olacak demiş,ancak annesi aldırmamış bebeği doğurmuş doğurunca bir bakmış bebek normal insan.
O yüzden diyorum ki , sende başka doktorlarada git.
İnşallah inşallah bebeğinde bir problem olmadığını söyler doktor @Meryyy
Rabbim kimseyi evladiyla imtahan etməsin bencede başqa bi doktorada görün Dualarımız seninle canim İnşallah Herseyi iyi olur üzülme
Allah razı olsun tesekkur ederim cevabınız icin baska doktoara gitmeye devam edicez insallah Allahım hic bir sey yoktur cok korkuyorum cünkü
İnşallah cihaz bozuktur. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Parlaklık doğuma kadar geçiyormuş diye duydum
Rabbim şifa versin benim kardeşim de kalbi delik doğdu . Çok hastaneye götürüp getirdiler tedavi gördü sonra iyileşti şükür 19 yaşında delikanlı şuan
Dualarimiz seninle ve bebeyinle arkadasim kendini dusurme cocugu veren Allaha sigin ondan iste baska doktorlara aparatlara dus her doktor adi doktor olsada ozu doktor olmuyo Azerbaycandasan sa eger AYS MED DE HURU DOKTORUN YANINA GIT O COK IYI DOKTOR
Sevgili arkadaşım aynı durumu 18 haftalıkken yaşamış biri olarak öncelikle söyleyeceğim down sendromu kısmına takılmaman, birinci önceliğinin bebrğinin kalbinde asıl sıkıntının ne olduğu.Bana da direkt olarak down sendromlu bu bebek illa ki doğuracaksan amniyosentezi istemezsin oldu.Maalesef benim bebeğimin de çok çeşitli fetal kardiyak anomalilerinden bahsedildi. Sizinde dediğiniz gibi gitmediğim dr kalmadı.En sonunda prof dr Funda Öztunç a gittim.Tüm dr aynı şeyi söyledi. Bebeğin doğum sonrası açık kalp ameliyatı olacak dediler.1 eylülde doğum yaptım çam ve sakura hastanesinde.Bebeğim 7 eylülde açık kalp ameliyatı oldu. Çok şükür ameliyat iyi geçti. Dün yoğunbakımdan çıktı. şuan servisteyiz. Ameliyat yerinde küçük bir enfeksiyon var onun için maalesef hastanede kalış süremiz biraz uzayacak.Bu arada bebeğim down sendromlu değil.çook güzel pamuk gibi yumuşacık ve çook şükür kucağimda ondan vazgeçmediğim her güne şükürler olsun.Aklınıza takılan her konuda mesaj atabilirsiniz şuan sizi çok iyi anlıyorum. Sağlıkla kalın
Çok geçmiş olsun
Binlerce şükür
Down sendrom bebeklerde kalbi delik oluyo Ama senin bebis de kalbinde sorun down sendrom Olacak diye bisey yok onlar seni bastan seni Korkutmuslar bosubosuna. Uzulme kalbindede halledersiniz kucuk tedavi Olursa da sihhatine kavusur minis. Sureci takip et neler yapabilecegin sen annesin. En iyisini sen hissedersin. Bide farzetki down sendrom olsun yine basimizin Taci. Uzulme guzelim. Yanindayiz herturlu.
Sizi çok merak ediyordum ve açıkcasl yazıpta rahatsız etmek istemiyordum.Sizden gelen bu yorumu görünce çok mutlu oldum,çok sevindim herşeyin yolunda olmasına.Sonsuz şükürler olsun.Vazgeçmeyerek çok iyi ve örnek anne olduğunuzu kanıtladınız
Ameliyatın iyi geçmesine iyi olmanıza çok sevindim. Devamlı aklımdaydınız çok rahatladım
Gecmis olsun canim
Down sendromlu cocuk bile olsa o cocuk bizim cocugumuz anneliyi bilen biri ne olur olsun cocugundan vaz vecemez Allahim bilmiski onu oyle sana nasip etmis diye dusunmek var bir anne bebeyine hic bir zaman kiyamaz diye dusunuyorum Allahin payi o bebek nasil oluyosa olsun boyle dusunuyorum ben 10 yil cocuk istemedim diye bor kez bile hamile kalmadim ki aldirmayim hic bi zaman cunki oda anne betnine dusdugu andan bir canli ona kiyib gunaha batamazdim diye hep dusundum kaldigimda bile Allah pay vermis bana dogurucam dedim en skintili vaktimizde en guzel ayda ramazanda geldi benim bebegim Allah butun cocuklarimizin bahtini guzel yazsin .Amin
Merhaba bağırdakta parlaklık mı vardı acaba
Hic uzulme kardeşimn kızı icinde detaylida kalbinde delik var down sendromlu olur dediler dogunca kardiyoloji hemen baksn dediler cocuk bir dogdu delik kapanms down sendromlu falanda degil doktor ozman genelde delik olanlar kapanıyor dogana kadar demisti ve oylede oldu inşallah sende saglikli bir sekilde kucağına alırsın
Üzülme kalbimi ferah tut benim akrabamada çocuk engelli doğar ve yaşamaz demiş birdaha hamile kalamazsin demiş başka doktora gidiyorlar hicbirseyi yok ve sağlıklı bir oğlu oldu ve ardından kız evladı oldu yanilma.payi olabilir